
Suomen Laura Virolainen voitti hopeaa nuorten kokkien maailmanmestaruuskilpailussa

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs -järjestö organisoi joka vuosi kansainvälisen Le Jeunes Chefs Rôtisseurs MM-kilpailun. Kilpailussa osanottajat suunnittelevat kolmen ruokalajin menun heille osoitetusta ruokakorista. Menu valmistetaan neljälle, sisältäen alku-, pää-, ja jälkiruoan. Tänä vuonna pakollisina raaka-aineina olivat kokonainen sampi, peuraa, unkarilaista kaviaaria, hanhenmaksaa, kurpitsaa, valkosuklaata sekä tuoreita luumuja.
Raaka-aineista sampi ja hanhenmaksa olivat Virolaiselle uusia, mutta erityisesti hänen alkuruoaksi valmistamansa kala sai tuomaristolta erityisiä kehuja. Pääruoka muodostui paistetusta hanhenmaksasta ja peurasta, joka tarjoiltiin karamellisoidun kurpitsan kera. Menukokonaisuuden kruunasi valkosuklaamousse marinoitujen luumujen kanssa.
”Kilpailu oli todella antoisa, oli hienoa tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailman ja jakaa kokemus heidän kanssaan. Voin lämpimästi suositella kilpailuihin osallistumista nuorille ammattilaisille” Virolainen kannustaa. Laura Virolainen valittiin kilpailuihin Suomen edustajaksi hänen voitettuaan tammikuussa Rovaniemellä järjestetyn kansallisen Nuorten kokkien kilpailun.
Kilpailuista oppia ja kokemusta nuorille ammattilaisille
Suomalaiset ovat menestyneet kansainvälisessä Jeunes Chefs Rotisseurs MM-kilpailussa aiemminkin. Vuonna 2005 Arto Rastas voitti Bermudassa järjestetyn kilpailun ja Lasse Koistinen toi kultaa Yhdysvalloissa järjestetystä kilpailusta vuonna 2010. Mikko Kautto tuli kolmannelle sijalle vuoden 2006 kilpailussa Australiassa.
24-vuotias Laura Virolainen työskentelee Turussa Ravintola Smörissä, jolle on myönnetty korkeasta laadusta kertova Rôtisseurs kilpi. Virolaisen valmentajana ja tukena paikan päällä toimi myös keittiömestari ja opetusneuvos Martti Lehtinen, joka on tehnyt mittavan uran myös kansainvälisten kilpailujen tuomarin tehtävissä.
Nuorten kansainvälinen kokkikilpailu on yhden merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs’in, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia ja antaa heille mahdollisuus kehittää taitojaan.
Suomessa La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on merkittävin gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on edistää alan ammattilaisten ja harrastajien yhteistyötä, vaalia ja edistää kansallista ruokakulttuuria sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Järjestö järjestää vuosittain kansallisen nuorten kokkien kilpailun jonka voittaja pääsee edustamaan Suomea kansainvälisiin kilpailuihin. Seuraava Suomen kansallinen kilpailu järjestetään tammikuussa.
Lisätietoja:
Martti Lehtinen
Suomen Paistinkääntäjät Ry
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Laura Virolainen
Puh 044-0558811
virolainenlaura@gmail.com
Lisätietoja kilpailusta löytyy myös:
http://www.rotisseurs.fi/kilpailutoiminta/nuorten-kokkien-kilpailu/
http://www.competitions.chainedesrotisseurs.com/base.php?code=202
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.