Initial

Joka kolmas peruskoululainen jättää käymättä wc:ssä koulussa

Jaa
Koulujen wc-tilojen puhtaus on tärkeää oppilaiden viihtyvyyden ja tautien ehkäisemisen kannalta. Hygienia-alan asiantuntija Initialin tutkimuksen* mukaan peräti joka kolmas peruskoululainen jättää käymättä vessassa koulupäivän aikana. Vessakäynnin lykkäämistä aiheuttavat wc-tilojen likaisuus, pahat hajut sekä vessojen huono kunto.

Tanskalaisten peruskoululaisten vanhemmilla tehdyssä kyselytutkimuksessa selvisi, että noin joka kolmas koululainen jättää käymättä vessassa koulupäivän aikana.

Yli 35 prosenttia tutkimukseen osallistuneista vanhemmista kertoi lastensa välttelevän koulun vessoja. Yli 84 prosenttia vanhemmista sanoi syyksi koulun vessojen huonon hygieniatason – vessat olivat likaisia tai haisivat pahalta. Noin kolmannes vastanneista kertoi syyn olevan rikkinäisissä vessoissa.

Vessassa käymisen lykkääminen kotiin pääsyyn asti ei ole hyväksi terveydelle. Pidättäminen voi olla haitallista muun muassa virtsarakolle ja munuaisille.

Initialin avainasiakaspäällikkö Erja Hietalan mukaan koulujen wc-tilojen siisteyteen kannattaa kiinnittää huomiota myös Suomessa. 

– Siisteissä ja toimivissa vessoissa lasten on mukavampi asioida. Vessojen käsienpesumahdollisuudetkin on tärkeää pitää kunnossa. Vessassa käynnin yhteydessä pitäisi tietysti muistaa pestä myös kädet, sillä jopa 80 prosenttia bakteerien aiheuttamista taudeista kulkeutuu elimistöön käsien kautta, Hietala muistuttaa.

Päiväkodeissa opetellaan pesemään kädet aina päiväkotiin tultaessa, ruokailujen ja wc-käyntien yhteydessä. Samaa rutiinia kannattaisi noudattaa myös kouluun siirryttäessä. Tartuntataudeista johtuvia poissaoloja voitaisiin vähentää kouluissakin paremmalla käsihygienialla.

Saippuapesu on tunnetusti paras tapa hankkiutua eroon pöpöistä. Lapset voivat käyttää myös vaahtomaista desinfiointiainetta, joka on nestemäistä käsidesiä hellempää lasten herkälle iholle.

*Tutkimus on toteutettu syyskuussa 2015 Tanskassa. Kyselytutkimuksessa haastateltiin 500 perhettä, joilla on kouluikäisiä lapsia.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Erja Hietala, Initial
Sähköposti: erja.hietala@rentokil-initial.com
Puh. 020 7893 258

Tietoja julkaisijasta

Initial
Initial
Valuraudankuja 3
00700 Helsinki

020 789 32 01http://www.initial.fi

Initial
Initial on maailman johtava hygieniatuotteita ja -palveluita tarjoava yritys, joka toimii yli 40 maassa. Initial tarjoaa ympäristöystävällisiä ja innovatiivisia ratkaisuja suurille ja pienille yrityksille eri toimialoilla, kuten ministeriöissä ja kouluissa. Palvelu- ja tuotevalikoimaista löytyy hygieniaratkaisuja niin käsi- kuin wc-hygieniaan. www.initial.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Initial

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye