Initial

Viisi tuntia vuodessa vessajonossa – riittämättömät wc-tilat miljoonien työtuntien menetyksen takana

Jaa
Riittävät ja hygieeniset wc-tilat ovat työpaikalla yksi menestyksen tekijöistä. Wc-tiloista huolehtiminen kannattaa monistakin syistä.

Hygienia-alan asiantuntijan Initialin teettämästä tutkimuksesta* kävi ilmi, että wc-tilojen vähyys aiheuttaa pahimmillaan miljoonien työtuntien menetykseen. Keskimäärin työntekijä joutui odottamaan lähes seitsemän minuuttia viikossa pääsyä vessaan. Vuodessa odotusaikaa kertyy viitisen tuntia per työntekijä.

Joka viides 2000 henkilön kyselytutkimukseen osallistuneista oli tyytymätön työpaikkansa wc-tiloihin. Joka kolmas tyytymätön nimesi syyksi käsipyyhkeiden tai käsipaperin puutteen. Käsien kuivaus onkin tärkeä asia toimistohygienian ylläpitämisessä.

”Kosteat kädet levittävät 1000-kertaisesti bakteereja kuiviin käsiin verrattuna”, kertoo Initialin Erja Hietala.

Noin joka viides tyytymättömistä valitti saippuan tai wc-paperin puuttumisesta, liian täysistä roskiksista ja puuttuvista naisten saniteettiastioista. Noin 40 prosenttia vastaajista ei ollut tyytyväinen vessojen hajuun. Lisäksi wc-tilojen huono hygienia tai epäsiisteys ovat yhteydessä työntekijöiden viihtyvyyteen ja tuottavuuteen sekä asiakaskokemukseen.

Kyselystä selvisi myös, että heikossa kunnossa olevat wc-tilat vaikuttivat yrityksen sisäisesti työntekijöiden motivaatioon ja pahimmassa tapauksessa myös asiakkaat olivat kommentoineet negatiivisesti yrityksen vessoja.

”Wc:t ovat osa yrityksen edustustiloja, ne ovat omalla tavallaan yrityksen käyntikortteja. Siisti, hyvin varusteltu wc on tärkeässä roolissa, kun ihminen muodostaa mielikuvaa esimerkiksi ravintolasta tai toimistosta”, Hietala sanoo.

Tiesitkö?

  1. Tyypillinen toimistotyöntekijä on päivän aikana kosketuksissa noin 10 miljoonan bakteerin kanssa.
  2. Tietokoneen näppäimistöltä löytyy keskimäärin 7500 bakteeria. Kuulokkeiden vastaava lukema on noin 2500.
  3. Näppäimistö voi pahimmillaan likaisempi kuin wc-istuin. Näppäimistön muovipinta on bakteereille mieluinen kasvualusta. Tilannetta pahentaa, jos syöt lounaasi työpöydän ääressä ja bakteerit saavat ruuanmurusista lisäravintoa.
  4. Bakteerit voivat elää käsissä jopa kolme tuntia. Siinä ajassa ehtii toimistolla koskemaan montaa pintaa!
  5. Kannustamalla työyhteisöä parempaan käsihygieniaan, voidaan sairauspoissaoloja
    vähentää jopa 30–50 prosentilla.


*Tutkimus teetettiin Iso-Britanniassa helmikuussa 2016.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Erja Hietala, Initial
Sähköposti: erja.hietala@rentokil-initial.com
Puh. 020 7893 258

Tietoja julkaisijasta

Initial
Initial
Valuraudankuja 3
00700 Helsinki

020 789 32 01http://www.initial.fi

Initial
Initial on maailman johtava hygieniatuotteita ja -palveluita tarjoava yritys, joka toimii yli 40 maassa. Initial tarjoaa ympäristöystävällisiä ja innovatiivisia ratkaisuja suurille ja pienille yrityksille eri toimialoilla, kuten ministeriöissä ja kouluissa. Palvelu- ja tuotevalikoimaista löytyy hygieniaratkaisuja niin käsi- kuin wc-hygieniaan. www.initial.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Initial

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye