Initial

Tutkimus: Joka kolmas toimistotyöntekijä ottaa kännykän mukaansa vessaan – pöntöllä ollaan useimmiten Facebookissa

Jaa
Joka kolmas toimistotyöntekijä ottaa puhelimen mukaansa vessaan, selviää Initialin teettämässä tutkimuksessa. Kännyköiden käyttäminen vessassa on hygieniariski.

Peräti 33 prosenttia toimistotyöntekijöistä ottaa kännykän mukaansa työpaikalla vessassa käydessään, selviää hygieniapalveluihin erikoistuneen Initialin teettämästä kyselytutkimuksesta*.


Kännykän kuljettaminen mukanaan vessaan on haitallista, koska vessassa likaantuneen puhelimen kautta bakteerit leviävät toimistoon, vaikka työntekijä muuten huolehtisi käsihygieniastaan.


– Jos vessassa pyyhkimisen jälkeen jatkaa kännykän käyttöä tai vaikka vain tarttuu puhelimeen ennen käsienpesua laittaakseen sen taskuunsa, tarttuvat pöpöt pesemättömistä käsistä puhelimen pintaan. Likaisesta puhelimesta bakteerit tarttuvat sitten pestyihin käsiin ja bakteerien leviäminen jatkuu, sanoo Erja Hietala Initialilta.


Tutkimuksesta selvisi, että kännykkänsä vessaan tuovista 55% käyttää Facebookia, 43% WhatsAppia, 15% pelailee Candy Crushia ja 9% Pokémon Go:ta.


Etenkin miehet ottavat puhelimen mukaansa pöntölle: kyselyyn vastanneista miehistä 42% sanoi ottavansa puhelimen vessaan, naisista pöntöllä puhelinta käyttää joka neljäs.
Suomalaisten hygieniatottumuksia Initial selvitti vuonna 2014 osana pohjoismaista hygieniatutkimusta. Tuolloin 30% suomalaisista myönsi ottavansa puhelimen mukaansa vessaan.


Paitsi likaisista käsistä, bakteerit voivat tarttua puhelimeen, jos se on pöntön lähellä kun vessa vedetään kannen ollessa auki. Kun wc vedetään, veden voimakas virtaus aiheuttaa sen, että pienen pienet bakteerit lähtevät lentoon. Pienimmät pisarat ovat niin pieniä, että ne voivat jäädä ilmaan leijumaan useiksi tunneiksi. Uloste- ja virtsajäämiä voi levitä jopa kuuden metrin päähän wc-pöntöstä.


Likaantuneen puhelimen mukana bakteerit kulkeutuvat ympäri toimistoa. Tutkimuksissa on huomattu, että likaiset kädet voivat tartuttaa pöpöjä jopa viiteen eri pintaan, kuten ovenkahvoihin, pöytiin ja näppäimistöön.


Initialin tutkimuksesta selvisi myös, että 37% heistä, jotka eivät pese käsiään aina vessassa käynnin jälkeen, sanoi syyksi kiireen.

– Huolelliseen saippuointiin menee 20–30 sekuntia aikaa, Hietala muistuttaa.

*Initialin teettämään tutkimukseen otti osaa 5000 toimistotyöntekijää Iso-Britanniasta, Saksasta, Ranskasta, Australiasta ja Malesiasta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Erja Hietala, Initial
Sähköposti: erja.hietala@rentokil-initial.com
Puh. 020 7893 258

Tietoja julkaisijasta

Initial
Initial
Valuraudankuja 3
00700 Helsinki

020 789 32 01http://www.initial.fi

Initial
Initial on maailman johtava hygieniatuotteita ja -palveluita tarjoava yritys, joka toimii yli 40 maassa. Initial tarjoaa ympäristöystävällisiä ja innovatiivisia ratkaisuja suurille ja pienille yrityksille eri toimialoilla, kuten ministeriöissä ja kouluissa. Palvelu- ja tuotevalikoimaista löytyy hygieniaratkaisuja niin käsi- kuin wc-hygieniaan. www.initial.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Initial

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye