
Edmund Liew on Suomen paras nuori Sommelier
Ensimmäistä kertaa kilpailu pidettiin julkisesti, yleisön seuratessa tehtävien suorittamista.
– Työssään nuoret ammattilaiset kohtaavat monenlaisia asiakkaita ja haastavia tilanteita. Kilpailun tuominen yleisön eteen mittaa myös kilpailijoiden stressinsietoa ja sopeutumiskykyä” kertoi kilpailun järjestäjä ja päätuomari, Echanson Loretta Pietilä. ”Kilpailu käytiin myös englanniksi, sillä ravintolakulttuuri on yhä kansainvälisempää”
Kilpailutehtävinä olivat teoriakoe, juomien suunnitteleminen annetulle päivällismenulle, viinien ja väkevien juomien tunnistaminen, punaviinin dekantointi sekä samppanjapullon avaaminen miekalla. Punaviinin ja samppanjan tarjoilutehtävät suoritettiin messulavalla yleisön seuratessa kilpailua.
Toiseksi kilpailussa sijoittui Kirsi Seppänen, joka työskentelee Tampereella Ravinteli Huberissa. Pronssia saavutti Helsingissä Ravintola Murussa työskentelevä Laura Koskenkari. Kilpailun taso oli huomattavan tasaväkinen eikä kilpailijoiden suorituksissa noussut suuria eroja missään vaiheessa.
Voitto ratkesi teoriakokeen piste-eroihin
– Kilpailu oli tänä vuonna poikkeuksellisen tiukka. Käytännön osaamista mittaavissa kilpailutehtävissä oli lähes mahdotonta saada selkeitä eroja kilpailijoiden välillä. Tämä osoittaa, että Suomessa nuorten ammattilaisten taso on huomattavan korkea, Loretta Pietilä totesi.
Ero voittajan ja toiseksi tulleen välillä ratkesi teoriaosuuden piste-eroissa.
Voittaja Edmund Liew edustaa Suomea kansainvälisessä Concours International des Jeunes Sommeliers 2016 –nuorten maailmanmestaruuskilpailussa Liechtensteinissa. Kilpailu pidetään 25.-26.8.2016.
Nuorten Sommelierin kilpailu on Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseursien, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ravintolan salipuolen ammattilaisia kehittämään omaa ammattitaitoaan. Kilpailu pyrkii myös edistämään nautintoa, tietoa ja ymmärrystä viineistä ja jaloista juomista sekä niiden yhdistämisestä ruoan kanssa.
Kilpailun sponsorit:
Vindirekt
Beverage Partners Finland/ Champagne Laurent & Perrier
Viinilehti
Elektrolux
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Echanson Loretta Pietilä
Puh. 040–5575833
loretta.pietila@elisanet.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.