
Vuoden 2016 Tamperrada pintxokilpailun kunnianhimoiset annokset

– Kilpailun idea on leikkimielinen, tarkoitus on houkutella uusia asiakasryhmiä piipahtamaan ravintoloihin ja tutustumaan moneen paikkaan viiden päivän aikana, kertoo kilpailun järjestäjä ja päätuomari Mikko Reinikka.
Leikkimielisyydestä huolimatta tämän vuoden kilpailuannoksissa näkyy kokkien kunnianhimo, nyt ei ole oikaistu missään, vaan on lähdetty tosissaan tekemään toistaan herkullisempia annoksia. Tuomaristolla tulee olemaan kova urakka valita voittaja.
– Osa kilpailijoista ei ole vielä täysin sisäistänyt pintxon ideaa, vaan on lähdetty tekemään annosta, joka muistuttaa alkuruokaa, Mikko Reinikka jatkaa. – Pintxo on 2-3 suupalalla syötävä pikkuannos, joka tyypillisesti nautitaan baarissa seisten mukavan pikkujuotavan kera.
Mukana tänä vuonna 36 ruokapaikkaa: 4Vuodenaikaa • Aisti • Armas Kuppila • Astor • August von Trappe • Bistro Julienne • Bull • Dabbal • Dining 26 • Fabric • Henriks • Huber • Inez • Izakaya Nomu • Kalaherkut Nygren • Kattila • Kievari Kahdet Kasvot • Kivi • Los Pollos • Maruseki • Masuuni • Nordic • Näsinneula • Piazza Food Factory • Piemonte • Pork & More • Chef Sabterin pop-up ravintola 931:ssa • Salud • Santé • Stefan’s Steakhouse • Stockmann Herkku Meals • Suomalainen klubi • Tiiliholvi • Trattoria • Tuulensuu • Wistub Alsace
Kilpailun tuomaristo valitsee gastronomisesti mielenkiintoisimman pintxon. Arvostelu muodostuu kolmesta osa-alueesta: maku 60, ulkonäkö 20 ja innovatiivisuus 20 pistettä. Lisäksi yleisö äänestää www.tamperrada.fi/pintxokilpailu nettisivulla oman suosikkinsa.
Tuomaristona vuonna 2016 toimivat Chaîne des Rôtisseurs -järjestön Tampereen vouti Mikko Reinikka ja Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius sekä Pirkanmaan Keittiömestareiden puheenjohtaja Ari Myllyniemi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Reinikka
040 5669 504 tai 040 5669 504
mikko.reinikka@alberthall.fi
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.