Tvärminnen Itämeritutkijat aloittavat yhteistyön Hangon Sataman kanssa

Hangon Satama Oy tukee Itämeritutkimusta lahjoituksella Helsingin yliopiston tulevaisuusrahastolle. Lahjoituksen avulla yliopiston merentutkimusasema Hangossa saa mahdollisuuden kehittää mm. uusia, automaattisia mittauslaitteita, joita tarvitaan merialueiden muutosten sekä niiden taustalla olevien prosessien selvittämiseksi.
– Hangon Sataman lahjoituksen avulla saamme uutta tutkimustietoa, jota tarvitaan alueen herkkiin vesi- ja rannikkoalueisiin kohdentuvien haittavaikutusten minimoimiseksi, sanoo tutkimusaseman johtaja Marko Reinikainen.
Helsingin yliopiston Tvärminnen eläintieteellinen asema on Itämeren vanhin tutkimusasema, ja sillä on käytössään vuosisataisia mittaussarjoja merialueista Koverharin vanhan teollisuusalueen ympärillä, jossa Hangon satama Oy kehittää toimintaansa.
– Tutkimusasema ja Hangon Sataman kehittämä alue Koverharissa ovat naapureita. Merentutkimusaseman läheisyys antaa aika lailla ainutlaatuiset mahdollisuudet tutkimukselliseen lähestymistapaan, sanoo Marko Reinikainen.
Yhteistyö toimii myös esimerkkinä sille, miten satamateollisuus ja muut merellistä infrastruktuuria kehittävät toimijat voivat tehdä yhteistyötä tutkijoiden kanssa kestävän kehityksen merkeissä.
Lisätietoja:
Marko Reinikainen: 0400-490674, marko.j.reinikainen@helsinki.fi, Tvärminnen eläintieteellinen asema
Nina Häggroth: 010-2355012, nina.haggroth@portofhanko.fi, Hangon Satama Oy
Avainsanat
Kuvat

Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Peruskoulujen rehtorit tunnistavat moninaisuuden, mutta käytännön toteutus ontuu20.5.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Rehtoreilla on myönteinen asenne moninaisuutta kohtaan, mutta valmiudet sen johtamiseen kouluissa ovat puutteelliset.
Nuorten naisten käytösoppaat olivat ensimmäisiä askeleita kohti tasa-arvoista koulutusta19.5.2025 10:06:40 EEST | Tiedote
Nuorten naisten käytösoppaita alettiin julkaista 1700-luvulla. Ne olivat ensimmäinen tyttöjen itsensä luettavaksi suunnattu kirjallisuudenlaji.
Itiöt salamatkustajina – tutkimus valottaa lintujen roolia sienten levittäjinä16.5.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tuoreessa väitöstutkimuksessa pohditaan lintujen ja sienten välisten vuorovaikutusten merkitystä ekosysteemeille. DNA-menetelmät paljastavat, että eri lintulajit kantavat mukanaan erilaista sienilajistoa ja levittävät niitä uusille kasvupaikoille. Yhteensä linnuista löydettiin yli 600 sienilajia.
Psykiatrian identiteettikriisit muovaavat mielenterveyden käsitystä ja hoitoa15.5.2025 09:48:06 EEST | Tiedote
Psykiatria ja mielenterveyden ongelmat koskettavat jollakin tavalla lähes kaikkia ihmisiä. Tuore tutkimus analysoi psykiatriassa toistuvia kriisejä ja niitä yhdistäviä tekijöitä. Tutkija povaa seuraavaa kriisiä diagnoosijärjestelmästä, joka ohjaa hoitoa ja tapaa ymmärtää mielenterveyden ongelmia.
Mediatilaisuus 4.6. Tutkimus tuo toivoa – tiedettä potilaan parhaaksi14.5.2025 15:05:40 EEST | Kutsu
Tervetuloa viettämään Toivon päivää 4.6. Meilahden kampukselle ja kuulemaan, kuinka suomalaista huippututkimusta viedään käytäntöön potilaiden parhaaksi. Neljä tutkijaa kertoo masennuksen, rintasyövän, sydänsairauksien ja lihavuuden uusista hoidoista. Ilmoittautuminen 28.5. mennessä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme