
Sanna Rahkonen uusi tulevaisuuden lupaus keittiöalalla – Selkeä voitto nuorten kokkien suomenmestaruuskilpailussa
Kilpailussa arvioitiin sekä keittiötyöskentelyä että valmistettujen annosten makua. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka taistelu. Jussi Piiroinen sijoittui lopulta toiseksi vain 0,2 pisteen erolla kolmanneksi tulleeseen Oona Lylyyn.
Pakollisena raaka-aineena alkuruoalle made, joka tuli valmistaa kahta eri valmistusmenetelmää käyttäen, lisäksi annoksessa tuli olla kaksi selkeää lisäkettä. Pääruoan raaka-aineeksi korista paljastui hirven ulkofilee, joka tuli tarjoilla kastikkeen kanssa. Tyrnimarjat ja maustamaton jogurtti toimivat jälkiruoan pääelementteinä.
”Kilpailumuotona korikilpailu, jossa raaka-aineet eivät ole ennalta tiedossa, on erityisen haastava. Kilpailussa pärjääminen vaatii monipuolista keittotaitoa ja raaka-aineiden ymmärtämistä. Tänä vuonna haastavuutta lisäsi made, jonka käsittely ei välttämättä ole kaikille tuttua. Jälkiruoassa haasteen toi vastaavasti tyrnimarjojen happamuus” kilpailun johtaja, opetusneuvos Martti Lehtinen kertoo.
Oulussa kasvaa nuoria huippuammattilaisia
Oulun ravintoloissa työskentelevät ovat pärjänneet nuorten kokkien kilpailussa huomattavan hyvin. Kärkikolmikon molemmat naiset tulevat Oulusta. Sanna Rahkonen työskentelee Lapland Hotels Oulun keittiössä ja Oona Lyly Ravintola Hugossa. Myös edellisen vuoden suomenmestari Atte Lassila oli kotoisin Oulusta.
Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti. Arto Rastas voitti vuonna 2005 ja Lasse Koistinen neljä vuotta myöhemmin. Laura Virolainen sijoittui hopeasijalle vuonna 2015. Nuorten Kokkien maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1977 lähtien.
Nuorten kokkien SM-kilpailu on Suomen merkittävimmän kansainvälisen gastronomisen järjestön, Chaîne des Rôtisseurs, järjestämä. Kilpailun tavoitteena on rohkaista nuoria ammattilaisia kehittämään ammattitaitoaan. Kilpailu pyrkii lisäksi kehittämään, ylläpitämään ja vaalimaan suomalaisen keittiön perinteitä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Martti Lehtinen
Kilpailujohtaja
Conseiller culinare
puh. 040-5040863
chef.martti.lehtinen@gmail.com
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 1 900, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.