
Ravintola Rusticheria Stella saa Rôtisseurs-kilven
Annina ja Petri Kerkkänen aloittivat Stellan uusina omistajina elokuussa 2014. Kerkkäset ovat kokeneita ravintola-ammattilaisia: italialaiseen gastronomiaan erikoistunut keittiömestari Petri on työskennellyt monissa Rôtisseurs-kilpiravintoloissa kuten Origossa, Grand Hotel Tammerissa, Henriksissä ja Finlaysonin palatsissa. Hän on palvellut myös kokkina YK-joukoissa Israelissa, Syyriassa ja Libanonissa.
Restonomi ja viinimestari Annina on tehnyt pitkän uran eri puolilla Suomea Sokotel Oy:n hotelleissa, mm. Grand Hotel Tammerissa, ravintola Masuunissa ja Tampereen Kylpylässä.
”Pyrimme persoonalliseen palveluun, joka huomioi vieraan tarpeen aina tilanteen mukaisesti”, Annina Kerkkänen kertoo. ”Haluamme asiakkaiden aistivan pikkukaupungin kiireettömän ilmapiirin myös ravintolassamme rauhallisessa ja rennossa ilmapiirissä.”
Ravintola koostuu 100-paikkaisesta ravintolasalista ja kahvila-gelateriasta, jossa on Valkeakosken laajin jäätelövalikoima. Sen lisäksi 52-paikkainen viihtyisä kabinetti palvelee tilausasiakkaita. Kesäisin ravintola laajenee 80-paikkaiselle terassille.
Stellan juomavalikoima on tarkoin mietitty ruokiin sopivaksi. Italiaan painottuva viinilista ei ole erityisen pitkä, mutta tarjoaa ruokalistan ruuille useamman erinomaisen vaihtoehdon. Ja kuten ruokalista, myös viinilista vaihtuu muutaman kerran vuodessa. ”Aloittaessamme tavoitteemme oli olla Pirkanmaan tunnetuin italialainen ravintola viidessä vuodessa”, Petri Kerkkänen jatkaa. ”Mielestämme olemme hyvällä taipaleella tämän asian suhteen.”
Tampereen Paistinkääntäjien vouti Mikko Reinikka, Echanson de Finlande Christina Suominen ja voutikunnan kilpi- ja laatuasioiden koordinaattori Vice-Conseiller Gastronomique Marko Alenius kävivät testiaterialla Valkeakoskella 5. huhtikuuta 2018. Arviointikäynnin tarkoituksena oli selvittää Rôtisseurs-kilpeen vaadittava taso ravintolan hakiessa kilpistatusta.
”Nauttimamme menukokonaisuus oli erittäin korkeatasoinen, kaikki raaka-aineet ja komponentit sisälsivät runsaasti makua ja vivahteita, lautasella ei ollut mitään ylimääräistä, kokonaisuus oli tasapainoinen sekä annoksiin oli käytetty vaativia tekniikoita ja harvinaisempia raaka-aineita monipuolisesti”, Mikko Reinikka kommentoi. ”Annokset poikkesivat positiivisesti edukseen Pirkanmaan muusta tarjonnasta, korostaen ravintolan liikeideaa raikkaalla tavalla. Annoksista huokui kiistattomasti keittiön korkea osaaminen ja vankka ammattilaiskokemus. Viinivalinnat sopivat ruokalajeihin täydellisesti.”
Chaïne des Rötisseurs eli Paistinkääntäjät on maailman suurin ja vanhin gastronominen järjestö, joka kehittää ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhdessä kovatasoisten ammattilaisten ja aktiivisten harrastajien kanssa. Rôtisseurs-kilpi merkitsee palvelun ja valikoiman poikkeuksellista erottumista alueen ja alan muista yrityksistä. Kilpi on järjestön korkein tunnustus ruoan ja palvelun laadusta. Laadun ja palvelun tulee pysyä samalla korkealla tasolla jatkuvasti, ja valikoiman ja sen laajuuden vaihdella sesonkien mukaan. Kilpikriteerit ovat julkisia ja niiden täyttymistä valvotaan vuosittain kilpiyrityksen itsearvoinnilla ja alueellisen voutineuvoston toimesta. Kilpiravintolassa tulee työskennellä vähintään kaksi järjestön arvostettua ammattilaisjäsentä.
Rotisseurs-kilven luovutus ja lehdistötilaisuus
19.9.2018 klo 15, ravintola Ructicheria Stella, Torikatu 2, Valkeakoski
Kilven luovuttavat Suomen Paistinkääntäjien Conseiller Culinaire Martti Lehtinen
ja Tampereen Paistinkääntäjien aluevouti Bailli de Tampère Mikko Reinikka
Kilven vastaanottavat Maître Restaurateur Annina Kerkkänen
ja Maître Rôtisseur Commandeur Petri Kerkkänen
Rôtisseurs-kilpi-illallinen
19.9.2018 klo 18 juhlan kunniaksi nautimme 5 ruokalajin kilpi-illallisen:
Antipasto & bolla
Animelle & gremolata (kateenkorvaa, kasviksia ja gremolataa)
Porcini & mela (tattia, ankkaa ja omenaa)
Anatra & tagliatelle (villisorsaa, kyssäkaalia ja marsalaa)
Pannacotta & rossi (kermavanukasta ja puolukkaa)
Menu 54€ ja viinipaketti 43€, maksu ravintolassa.
Ilmoittautuminen ravintolaan rusticheria.stella@gmail.com
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Mikko Reinikka
Bailli de Tampère, Chargé de Missions de Finlande
mikko.reinikka@alberthall.fi
040 5669 504
Annina ja Petri Kerkkänen
Ravintola Rusticheria Stella
Torikatu 2
37600 Valkeakoski
www.stellaravintola.fi
0400-906676
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande, Paistinkääntäjät ry, on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on noin 2 000, joista noin 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote
Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.
Poriin toinen Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilpi11.9.2023 15:14:02 EEST | Tiedote
Porin keskustassa, Eetu Salinin aukiolla sijaitsevalle Borg Kitchen & Barille myönnettiin lauantaina 9.9. kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan gastronomian korkeasta tasosta, erinomaisesta palvelusta sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden kehittämisestä.
Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote
Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.
Lappiin toinen Chaîne des Rôtisseurs myymäläkilpi21.8.2023 15:48:26 EEST | Tiedote
Sodankylän Sattasessa sijaitsevalle Lapin Gourmetkokkien herkkupuodille myönnettiin lauantaina kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus korkeasta tasosta ja osaamisesta.
Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille ravintola-alan Chaîne des Rôtisseurs -kilpi25.5.2023 11:47:30 EEST | Tiedote
Puumalassa, välkehtivän sinisen Saimaan rannalla sijaitsevan Sahanlahti Resortin Ravintola Koskivahdille myönnettiin viime viikonloppuna Chaîne des Rôtisseurs -kilpi. Kilpi on osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon jatkuvasta kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta.