Storytel Oy

Storytel julkaisi ensimmäisen kotimaisen lastenäänikirjasarjansa: Aapelinkatu 8:ssa on tilaa niin villikoille kuin viilipytyille

Jaa
Storytel on juuri julkaissut ensimmäisen lapsille suunnatun kotimaisen Storytel Original -äänikirjasarjansa Aapelinkatu 8. Elina Pullin kirjoittamassa lämminhenkisessä sarjassa kirjava kaveriporukka leikkii kerrostaloyhtiön pihalla ja selvittää arvoituksia. 10-osaisen sarjan lukee näyttelijä Paavo Kerosuo, ja tarina sopii etenkin 6–12-vuotiaille.
Aapelinkatu 8 -äänikirjasarjan kansikuva
Aapelinkatu 8 -äänikirjasarjan kansikuva

Aapelinkatu 8 sisältää kivaa kaveruutta ja hyväntahtoista huumoria ja hurmaa kerronnallaan. Helposti lähestyttävän äänikirjasarjan jokainen osa kestää kuunneltuna noin 15 minuuttia.

Tarinan keskiöön nousevat Torttu ja ja hänen pikkuveljensä Api, jotka asuvat Aapelinkatu 8:ssa Ä-rapussa. Kerrostalon pihalla on mahtava kiipeilypuu, ja sen onkalossa elelee kesyrusakko Pisama. Heti kesäloman alussa tapahtuu jotain hurjaa: pihalta löytyy kuolleita lintuja. Api ja Torttu selvittävät lintuarvoitusta yhdessä leppoisan Miikka Maastojalan ja näpsäkän Ziri-tytön kanssa. Karhumuori kiukustuu nurmikolla kävelystä, ja pihalle ilmestyy myös kravattihemmo.

Jopa kärttyisän Karhumuorin käytökselle saadaan lopulta hyvä syy. Kirjailija Elina Pulli on kirjoittanut sarjan hahmot tarkoituksella keskenään hyvin erilaisiksi.

”Api, jonka on vaikea hillitä tunteitaan, saa tyynyterapiaa. Rauhallisempi Torttu hyppii 64 rappusta yhdellä jalalla ylös asti, koska tahtoo selvitellä ajatuksiaan”, Pulli kuvailee ja jatkaa:

”Lapsella on oikeus olla sellainen kuin on, villikko tai viilipytty. Tai aivan toisenlainen kuin mihin on totuttu. Totta kai pitää opetella käyttäytymään ja kohtelemaan ihmisiä kunnioittavasti, mutta minusta on ärsyttävää, että normaaliuden käsite on meillä niin kapea. Varsinkin lasten kohdalla.”

Pulli toivoo, että sarjan kuuntelijat innostuisivat leikkimään pihalla, leikittelemään kielellä ja iloitsemaan niin omista kuin toistensa vahvuuksista.

Elina Pulli on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, ja hän kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Storytelille Pulli kirjoitti nyt ensimmäistä kertaa.

”Parasta sarjan kirjoittamisessa oli keskittyä tarinaan, kielen ja tapahtumien rytmiin. On ihanaa ajatella, että hyvien lukijoiden lisäksi tarinaan voivat uppoutua myös ne lapset, jotka eivät osaa, jaksa tai pysty itse lukemaan,” Pulli kertoo.

Storytel Original -äänikirjasarjat on kirjoitettu suoraan suoraan kuunneltaviksi. Sarjat ovat kuunneltavissa vain Storytel-kirjapalvelussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Kustannustoimittaja Meri Liukkonen, meri.liukkonen@storytel.com, puh. 050 323 7984

Kuvat

Aapelinkatu 8 -äänikirjasarjan kansikuva
Aapelinkatu 8 -äänikirjasarjan kansikuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on digitaalinen kirjapalvelu, jossa käyttäjä voi kuunnella äänikirjoja ja lukea e-kirjoja rajattomasti älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta. Ruotsalaisten Jonas Tellanderin ja Jon Haukssonin vuonna 2005 perustama Storytel on Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu ja toimii tällä hetkellä jo 13 eri maassa. Suomessa Storytel julkaisee tänä vuonna yhteensä noin 40 Storytel Original -äänikirjasarjaa, joista puolet on kotimaisia ja puolet käännettyjä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye