Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Ett nytt utställningssamarbete på Hanaholmen inleds med verk av bildkonstnären Felipe de Ávila Franco

Dela
Utställningen vill få besökaren att fundera över människan i relation till världsalltet.

Bildkonstnären Felipe de Ávila Franco (f.1982) är född i Brasilien, men bosatt och verksam i Helsingfors. I serien Plagues presenterar han nya verk där hållbar betong möter tandavgjutningar av ursprungsfolkens invånare i Amazonas regnskogsområde. 

Med utställningen vill de Ávila Franco förmedla att de material som används i industrin påminner om människans strävan att erövra tid och rum med hjälp av teknologi.

Rumsmässigt har människan redan brett ut sin verksamhet ända till rymden. Tidsmässigt lämnar människan spår efter sig som sträcker sig över flera generationer och som kommer att finnas kvar mycket länge. Felipe de Ávila Francos skulpturer reflekterar vårt sätt att klassificera det humana och icke-humana i förhållande till jorden.

Utställningen ges en speciell dimension genom den förstärkta verklighet (Augmented Reality) som företaget Arilyn står för.

Utställningen i Hanaholmens kulturcentrum är den första delen i ett nytt  konstprojekt som utförs i samarbete med Globe Art Point. Tanken med projektet är att skapa utrymme för nya finländska och svenska konstnärer att förmedla sin konst. 

Samarbetet fortsätter i april då Diana Agunbiade-Kolawole, bosatt i Stockholm och London, skapar en utställning som inspirerats av konstnärens tidigare kärleksförhållanden.  

Välkommen på vernissage torsdagen den 7 februari klo.17.30!                            

Plats: Hanaholmens kulturcentrum, Hanaholmsstranden 5, Esbo.

Ytterligare information: kommunikationsdirektör Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, tel. +358 40 767 7373

www.hanaholmen.fi

Bilder

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye