Ravintolakolmio-konserni

Helsingin Eläintarhanlahdella avautui uniikki, kelluva kesäterassi – Meripaviljongin terassilla nautitaan juomasta ja ruoasta merellisissä tunnelmissa

Jaa
Helsinki sai uusimman merellisen terassinsa, kun Hakaniemen Säästöpankinrannassa avautui viikonloppuna ainutlaatuinen kelluva kesäterassi. Aurinkoisella Meripaviljongin terassilla voi nauttia merellisten näkymien ja kesäisten juomien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia. Meripaviljongin terassi on kiinnittynyt toiseen kelluvaan rakennukseen, kala- ja äyriäisravintola Meripaviljonkiin.
Meripaviljongin terassi
Meripaviljongin terassi

Terassille paistaa aurinko koko päivän ja hienon lisän tunnelmalle tuo Eläintarhanlahdella toukokuussa 2019käynnistettävä suihkulähde. Lasikaiteinen terassi on katettu markiisein ja viileinä iltoina sytytetään kaasulämmittimet. 

Uusi terassi sopii niin kesäiltapäivien ja -iltojen viettoon raikkaita juomia nauttien kuin rennoksi ruokailumiljööksi. ”Kesälistaltamme suosittelen ruokailijoille Rapu-Smörrebrödiä, savustettua kotimaista taimenta ja äyriäisvalikoimamme antimia. Terassilla maistuu varmasti myös Pohjolan bouillabaisse - meidän versiomme välimerellisestä keittoklassikosta”, suosittelee Meripaviljonkia operoivan Ravintolakolmio-konsernin kentän johtaja Joonas Keskinen.

Niin juomat kuin ruoka-annokset tilataan terassin itsepalvelutiskiltä.

Terassille kuljetaan yli kuusimetristä siltaa pitkin Säästöpankinrannasta. Paikalle voi navigoida myös omalla veneellä, sillä ravintola Meripaviljongilla on kuusi omaa venepaikkaa.

Uusi terassi elävöittää Hakaniemen aluetta

”Odotamme uudelle terassille niin lähialueen asukkaita kuin kauempaa tuleviakin. Onhan terassirakennelma täysin uniikki laatuaan. Uusi terassi palvelee loistavasti myös Helsinki Congress Paasitornin asiakkaita ja on luonteva osa Hakaniemen käynnissä olevaa kehityshanketta”,toteaa Paasitornin johtaja Osku Pajamäki.

”Ravintola Meripaviljonki tyylikkäine terasseineen elävöittää positiivisella tavalla kaupunkikuvaa ja tukee samalla Helsingin vastikään julkistettua merellistä strategiaa”, Pajamäki jatkaa.

Tietotaito laivanrakennusalalta

Meripaviljongin kelluvalla terassilla asiakas tuntee olevansa kuin merellä, vaikka terassi pysyykin tukevasti paikoillaan. Terassia reunustavat lasiset kaiteet takaavat asiakkaille esteettömän merinäköalan joka suuntaan, aina Töölönlahdelle asti.

Kelluvan julkisen rakennuksen rakentaminen on maassamme ainutlaatuista sekä teknisesti että arkkitehtonisesti. Rakentamisessa on hyödynnetty laivanrakennusalalta tuttuja kestäviä ja innovatiivisia ratkaisuja. Pääsuunnittelija on arkkitehti Simo Freese, joka on suunnitellut myös emoravintola Meripaviljongin.

Rantavalliin ja ravintola Meripaviljonkiin kiinnittyvä terassi on rakennettu raumalaisella Rauma Marine Constructions -telakalla, joka on toteuttanut hieman samantyyppisiä kelluvia rakennusprojekteja muun muassa Arabiemiraatteihin.

Terassin rakennuttaja on Helsinki Congress Paasitorni, ravintoloitsijana toimii Ravintolakolmio-konserni. 

Meripaviljongin terassi on auki aamupäivästä iltaan, sään mukaan. Terassi on suunnattu kuluttaja-asiakkaille, mutta tila on varattavissa myös yritysten yksityisiin aamiaistilaisuuksiin.

Meripaviljongin terassi, Säästöpankinranta 3, Helsinki

  • 150 asiakaspaikkaa
  • katettu sähkökäyttöisin markiisein, varustettu kaasulämmittimin
  • esteettömästi yhteydessä Ravintola Meripaviljonkiin, jonka puolella sijaitsee esim. inva-wc
  • vuokrattavissa yksityistilaisuuksiin arkiaamupäivisin
  • rakennettu Rauma Marine Constructions -telakalla.
  • kooltaan 207-neliöinen, sisältäen 13 neliön myyntialueen ja kaksi wc-tilaa
  • 20 metriä pitkä, 15 metriä leveä, päämateriaaleja teräs, kupari ja lasi
  • pääsuunnittelija arkkitehti Simo Freese

Meripaviljonki on vuonna 2015 avautunut kelluva panoraamaravintola Eläintarhanlahdella, Hakaniemessä. Ravintola tarjoaa kauden parhaita merellisiä herkkuja upean näkymän äärellä. Ravintolassa on 200 asiakaspaikkaa. Meripaviljongin terassi saapuu täydentämään ravintolakokonaisuutta keväällä 2019. Terassi on avoinna toukokuulta kesän loppuun.

www.meripaviljonki.fi
#kelluvakesäterassi #meripaviljonki @meripaviljonki
Facebook ravintolameripaviljonki

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Joonas Keskinen
Ravintolakolmio-konserni
kentän johtaja, Senior Partner
puh. 040 738 4087
s-posti joonas.keskinen@ravintolakolmio.fi


Osku Pajamäki
Helsinki Congress Paasitorni
toimitusjohtaja
puh. 050 555 5245
s-posti osku.pajamaki@paasitorni.fi

Kuvat

Meripaviljongin terassi
Meripaviljongin terassi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintolakolmio-konserni
Ravintolakolmio-konserni

HELSINKI

020 7424 200https://www.ravintolakolmio.fi

Ravintolakolmio-konserni on 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 15 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla, tilitoimisto Diafora Oy ja kolme yhteistyöravintolaa. Ravintolakolmio työllistää kaikkiaan noin 200 henkeä, ja kokonaisliikevaihto vuonna 2018 oli noin 24,5 miljoona euroa.
www.ravintolakolmio.fi

Helsinki Congress Paasitorni on kokous- ja kongressikeskus, josta löytyy lähes 30 omailmeistä ja muunneltavaa kokous-, juhla- ja tapahtumatilaa 8-800 hengelle. Kokonaisuuden täydentävät viisi persoonallista ravintolaa ja 170 huoneen Scandic Paasi -hotelli. Huolella entisöity ja uudisosilla täydentynyt arvorakennus tarjoaa inspiroivat ja mieliinpainuvat puitteet kaikenlaisiin tilaisuuksiin.
www.paasitorni.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintolakolmio-konserni

Blinikuu tulee taas tammikuussa – Ravintolakolmion ravintoloissa tullaan paistamaan kymmeniätuhansia blinejä13.12.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Ravintolakolmio-konsernin ravintoloissa uusi vuosi käynnistetään perinteisesti runsaalla blinikattauksella. Vuonna 2024 panostus on laajempi kuin koskaan, sillä kaikki konsernin ravintolat Lasipalatsista ja Meripaviljongista kortteliravintola Weeruskaan lähtevät mukaan paistotalkoisiin. Keittiötoimenjohtaja, partner Sami Hiltunen arvelee, että blinejä tullaan tammi-maaliskuun aikana paistamaan yhteensä yli 30 000 kappaletta.

Ravintola Lasipalatsin ja ravintola Meripaviljongin blinikausi alkoi. Gillet Bar & Bistro keskittyy bisneslounaisiin.10.1.2022 09:06:46 EET | Tiedote

Ravintolakolmion ravintoloissa käynnistellään uutta vuotta, poikkeustilanteessa jälleen. Ravintola Lasipalatsin yli 20 vuoden mittaista bliniviikkojen perinnettä ei silti katkaista. Kauden alkaessa funkkisravintolassa nautitaan blinejä lounaalla ja päivällisaikaan. Hakaniemen ravintola Meripaviljonki kattaa viikonloppuisin suositun blinibrunssin. Gillet Bar & Bistro taas panostaa alkuvuonna bisneslounaisiin.

Joulukuun jälkeen tulee blinikuu - Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta11.12.2019 13:00:00 EET | Tiedote

Voissa rapeaksi paistettu blini raikkaalla smetanalla sekä kotimaisella mädillä on alkuvuoden herkku, joka lämmittää ihanasti talvisia vatsoja. Ravintolakolmion helsinkiläisravintoloissa blinejä tarjoillaan 2. tammikuuta 2020 alkaen. Pisimmät blininpaistoperinteet löytyvät ravintola Lasipalatsista, jossa pienet valurautapannut ovat kuumenneet joka talvi 20 vuoden ajan.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye