Ravintolakolmio-konserni

Joulukuun jälkeen tulee blinikuu - Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta

Jaa
Voissa rapeaksi paistettu blini raikkaalla smetanalla sekä kotimaisella mädillä on alkuvuoden herkku, joka lämmittää ihanasti talvisia vatsoja. Ravintolakolmion helsinkiläisravintoloissa blinejä tarjoillaan 2. tammikuuta 2020 alkaen. Pisimmät blininpaistoperinteet löytyvät ravintola Lasipalatsista, jossa pienet valurautapannut ovat kuumenneet joka talvi 20 vuoden ajan.

Pannuja on kuumana peräti 60 kerralla. “Yhden vuorokauden aikana meillä menee lähes 100 litraa blinitaikinaa. Sitä paistaessa saattaa tulla lämmin”, naurahtaa ravintola Lasipalatsin keittiöpäällikkö Petri Simonen. “Blinitaikinan reseptiä ei meillä ole 20 vuoden aikana juuri muutettu. Tattarijauhoista, maidosta, hiivasta ja sokerista sekoitettua taikinapohjaa hapatetaan jopa kolme vuorokautta ennen muiden ainesosien lisäämistä”, Simonen sanoo. “Näin syntyy kuohkea taikina.”

Ravintola Lasipalatsin blinilistalta voi valita blinin suosikkilisukkeellaan tai tilata valmiin valikoiman. Suosituin annos on ‘Syö blinejä niin paljon kuin jaksat’ kuudella erilaisella täytteellä hintaan 30 euroa. “Muistan erään nuoren herran nautiskelleen 13 bliniä kerralla mutta yleensä aterialla syödään kaksi tai kolme bliniä – sen verran tuhteja ne ovat”, keittiöpäällikkö naurahtaa. “Bliniviikot on henkilökunnallemmekin kivaa aikaa. Tunnelma on tavallista rennompi ja iloinen puheensorina täyttää salin, kun blinejä nautiskellaan isoilla seurueilla.”

Lasipalatsin lisäksi blinejä on tarjolla Meripaviljongissa, Suomenlinnan Panimolla, Juttutuvassa, Graniittilinnassa, Weeruskassa ja Casa Maressa. Ravintola Meripaviljongissa katetaan sunnuntaisin myös suosittu blinibrunssi.

Muikunmäti ykköslisuke

Mitä lisukkeita blineille? Niin keittiöpäällikkö Simosen kuin useimman vieraankin suosikkilisuke on muikunmäti. “Tänä talvena saamme huippulaadukasta muikunmätiä Saimaalta. Meillä tarjoiltavalla muikunmädillä on D.O. Saimaa -merkki, joka kertoo tuotteen maantieteellisen alkuperän ja on tae sekä laadusta että vastuullisesta tuotannosta.”

Kotimaisen mädin lisäksi ravintoloiden lisukelistalta löytyy niin Pielisen savumuikkuja, Myrttisen suolakurkkuja, suomalaista riimihärkää kuin kotimaista metsäsienisalaattia. Ravintola Graniittilinnan erikoisuus on Hauhialan hanhenrinta tattikreemillä. Ravintola Weeruskassa voi nautiskella jälkiruoaksi syrnikkejä eli rahkalettuja makein täyttein.

Tulevalle kaudelle kehiteltiin ensi kertaa resepti myös vegaanisille blineille. Näiden blinien lisukkeina tarjoillaan muun muassa kaurajugurtista ja vegaanisesta majoneesista kehiteltyä smetanaa, punajuuri-omenatartaria ja pikkelöityjä kasviksia.

Kaikki Ravintolakolmion ravintoloissa tarjoiltavat blinit ovat laktoosittomia. Gluteenittomia blinejä saa pyynnöstä.

Bliniviikot Ravintolakolmion ravintoloissa 2020:

Ravintola Lasipalatsi, 2.1.-28.3., Ravintola Meripaviljonki, 6.1.-22.2., Suomenlinnan Panimo 8.1.-28.3., Graniittilinna 7.1.-14.3., Casa Mare 7.1.-17.3., Juttutupa 3.1.-1.3., Weeruska 7.1.-1.3.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Sami Hiltunen
keittiötoimen johtaja, partner
Ravintolakolmio-konserni
040 588 3448
sami.hiltunen@ravintolakolmio.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintolakolmio-konserni
Ravintolakolmio-konserni

HELSINKI

020 7424 200https://www.ravintolakolmio.fi

Ravintolakolmio-konserni on 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 15 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla, tilitoimisto Diafora Oy sekä kolme yhteistyöravintolaa. Ravintolakolmio työllistää kaikkiaan noin 200 henkeä, ja kokonaisliikevaihto vuonna 2018 oli noin 24,5 miljoona euroa. www.ravintolakolmio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintolakolmio-konserni

Blinikuu tulee taas tammikuussa – Ravintolakolmion ravintoloissa tullaan paistamaan kymmeniätuhansia blinejä13.12.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Ravintolakolmio-konsernin ravintoloissa uusi vuosi käynnistetään perinteisesti runsaalla blinikattauksella. Vuonna 2024 panostus on laajempi kuin koskaan, sillä kaikki konsernin ravintolat Lasipalatsista ja Meripaviljongista kortteliravintola Weeruskaan lähtevät mukaan paistotalkoisiin. Keittiötoimenjohtaja, partner Sami Hiltunen arvelee, että blinejä tullaan tammi-maaliskuun aikana paistamaan yhteensä yli 30 000 kappaletta.

Ravintola Lasipalatsin ja ravintola Meripaviljongin blinikausi alkoi. Gillet Bar & Bistro keskittyy bisneslounaisiin.10.1.2022 09:06:46 EET | Tiedote

Ravintolakolmion ravintoloissa käynnistellään uutta vuotta, poikkeustilanteessa jälleen. Ravintola Lasipalatsin yli 20 vuoden mittaista bliniviikkojen perinnettä ei silti katkaista. Kauden alkaessa funkkisravintolassa nautitaan blinejä lounaalla ja päivällisaikaan. Hakaniemen ravintola Meripaviljonki kattaa viikonloppuisin suositun blinibrunssin. Gillet Bar & Bistro taas panostaa alkuvuonna bisneslounaisiin.

Helsingin Eläintarhanlahdella avautui uniikki, kelluva kesäterassi – Meripaviljongin terassilla nautitaan juomasta ja ruoasta merellisissä tunnelmissa27.5.2019 09:08:56 EEST | Tiedote

Helsinki sai uusimman merellisen terassinsa, kun Hakaniemen Säästöpankinrannassa avautui viikonloppuna ainutlaatuinen kelluva kesäterassi. Aurinkoisella Meripaviljongin terassilla voi nauttia merellisten näkymien ja kesäisten juomien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia. Meripaviljongin terassi on kiinnittynyt toiseen kelluvaan rakennukseen, kala- ja äyriäisravintola Meripaviljonkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye