Ravintolakolmio-konserni

Blinikuu tulee taas tammikuussa – Ravintolakolmion ravintoloissa tullaan paistamaan kymmeniätuhansia blinejä

Jaa

Ravintolakolmio-konsernin ravintoloissa uusi vuosi käynnistetään perinteisesti runsaalla blinikattauksella. Vuonna 2024 panostus on laajempi kuin koskaan, sillä kaikki konsernin ravintolat Lasipalatsista ja Meripaviljongista kortteliravintola Weeruskaan lähtevät mukaan paistotalkoisiin. Keittiötoimenjohtaja, partner Sami Hiltunen arvelee, että blinejä tullaan tammi-maaliskuun aikana paistamaan yhteensä yli 30 000 kappaletta.

Ravintolakolmio, blinejä
Ravintolakolmio, blinejä Ravintolakolmio-konserni

”Hyväksi todettu blinitaikinan resepti on ravintoloissamme pysynyt samana vuosikymmenet. Lisukkeiden osalta luotamme pitkälti perinteisiin vaihtoehtoihin. Muikunmäti on ehdottomasti suosituin lisuke. Laadukkaan mädin hankimme suoraan alkutuottajaltamme Saimaalta”, Hiltunen kertoo.

Neljännesvuosisata blinejä Lasipalatsissa

Ravintola Lasipalatsissa blinejä on tarjoiltu siitä asti, kun se avautui nykykonseptillaan vuonna 1998.  Tarjonta ravintolassa pohjautui jo tuolloin suomalaisen keittiön antimiin ja sesonkien parhaisiin paloihin. Blinit olivat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisen ruokavuoden avaajana, ja löysivät heti tiensä myös Lasipalatsin ruokalistalle.  ”Bliniviikkojen suosio yllätti meidät, eikä se ole vuosien saatossa laantunut, vaan perinne elää vahvana – ja jopa voimistuu edelleen”, Hiltunen toteaa.

Ravintola Lasipalatsissa blinimenun hittituotteita ovat blinit kolmen ja kuuden lisukkeen valikoimilla. Blinejä taas tarjoillaan niin monta kuin ruokailija jaksaa syödä.

Gillet Bar & Bistron tammikuun tarjous 

Kaartinkaupungin moderni bistro Gillet tarjoaa tammikuussa kaksi Menu Gilletiä yhden hinnalla. Menun alkuruokana toimii perinteinen tattariblini muikunmädin, smetanan ja sipulin kera. Illallinen jatkuu naudan short ribsillä lisukkeineen ja jälkiruoaksi tarjoillaan raikastettu versio porkkanakakusta. Tarjouskampanjan jälkeen (voimassa 27.1. saakka) Gilletin blinitarjonta laajenee, ja bliniviikot jatkuvat aina maaliskuun lopulle saakka.

Talvisen sunnuntain kruunaa Meripaviljongin blinibrunssi

Eläintarhanlahdelle avautuva panoraamanäkymä tarjoaa hienot puitteet Meripaviljongin herkulliselle blinibrunssille. Vastapaistettujen pikkublinien kera tarjoillaan monipuolinen valikoima mätejä ja kaloja sekä eri liha- ja kasvisvaihtoehtoja. Brunssin pääruokana toimii runsas kala-äyriäiskeitto, ja herkuttelun viimeistelee jälkiruokapöytä.  Myös Meripaviljongin a la carte -listalta löytyy blinejä eri lisukkein.

Uuden vuoden kunniaksi myös Meripaviljongin lounastarjonta laajenee asiakkaiden toivomaan kalastajanpöytä-buffettiin.

Blinejä myös kortteli- ja tilausravintoloissa

Vastapaistettuja blinejä monipuolisine lisukkeineen on tarjolla myös kansanravintola Juttutuvassa sekä kortteliravintoloissa Weeruska ja Casa Mare. Suomenlinnan Panimolla tattariblinien kanssa kannattaa testailla talon omia käsityöläisoluita.

Hakaniemen tilausravintoloista Paasiravintola ja Graniittilinna löytyy juhlatilat ja kabinetit herkutteluun niin isoille kuin pienillekin ryhmille. Alkuvuonna tarjolla on pöytiin tarjoillut menut tai runsaat buffet-pöydät vastapaistettujen blinien kera.

”Vaihtoehtoja blinien ystäville on meillä runsaasti, ja ravintoloitammehan löytyy useasta eri kaupunginosasta! Kaikissa ravintoloissamme on saatavilla myös vegaanisia ja gluteenittomia blinejä”, Hiltunen sanoo ja toivottaa tervetulleeksi herkuttelemaan.

Blinikuu käynnistyy heti 3.1.2024 Ravintola Lasipalatsista, ja tammikuun aikana muutkin ravintolat liittyvät mukaan. Pisimpään eli 28.3. saakka blinejä voi nauttia Ravintola Lasipalatsissa, Gillet Bar & Bistrossa sekä Ravintola Meripaviljongissa.

Lisätietoa blinimenuista ja ravintoloista: www.ravintolakolmio.fi

Lisätietoja: Sami Hiltunen, keittiötoimenjohtaja, partner, Ravintolakolmio-konserni,

puh. 040 5883 448, sami.hiltunen@ravintolakolmio.fi

Ravintolakolmio-konserni on yli 40-vuotias perheyritys, jota luotsaa järjestyksessään jo toinen sukupolvi. Konserniin kuuluu 12 yksilöllistä ravintolaa pääkaupunkiseudulla. Ravintolakolmio-konserni on tunnettu omaleimaisista, klassikon maineen saaneista ruokaravintoloistaan Helsingin keskustassa.

Ravintolakolmion ravintoloiden bliniviikot Helsingissä vuonna 2024:

  • Ravintola Lasipalatsi, bliniviikot 3.1.–28.3.
  • Gillet Bar & Bistro, Menu Gillet ”Kaksi yhden hinnalla” -kampanja 9.1.–27.1., bliniviikot 29.1.– 28.3.
  • Ravintola Meripaviljonki, blinibrunssi sunnuntaisin 14.1.–24.3., bliniviikot 9.1.–28.3.
  • Ravintola Weeruska, bliniviikot 9.1.–5.3.
  • Ravintola Casa Mare, bliniviikot 8.1.–4.3.
  • Ravintola Suomenlinnan Panimo, blinimenu tarjolla 10.1.–23.3.
  • Ravintola Juttutupa, bliniviikot 8.1.–2.3.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ravintolakolmio, blinejä
Ravintolakolmio, blinejä
Lataa
Ravintolakolmio-konserni, blinikattaus
Ravintolakolmio-konserni, blinikattaus
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintolakolmio-konserni

Ravintola Lasipalatsin ja ravintola Meripaviljongin blinikausi alkoi. Gillet Bar & Bistro keskittyy bisneslounaisiin.10.1.2022 09:06:46 EET | Tiedote

Ravintolakolmion ravintoloissa käynnistellään uutta vuotta, poikkeustilanteessa jälleen. Ravintola Lasipalatsin yli 20 vuoden mittaista bliniviikkojen perinnettä ei silti katkaista. Kauden alkaessa funkkisravintolassa nautitaan blinejä lounaalla ja päivällisaikaan. Hakaniemen ravintola Meripaviljonki kattaa viikonloppuisin suositun blinibrunssin. Gillet Bar & Bistro taas panostaa alkuvuonna bisneslounaisiin.

Joulukuun jälkeen tulee blinikuu - Ravintola Lasipalatsin bliniresepti on pysynyt samana jo 20 vuotta11.12.2019 13:00:00 EET | Tiedote

Voissa rapeaksi paistettu blini raikkaalla smetanalla sekä kotimaisella mädillä on alkuvuoden herkku, joka lämmittää ihanasti talvisia vatsoja. Ravintolakolmion helsinkiläisravintoloissa blinejä tarjoillaan 2. tammikuuta 2020 alkaen. Pisimmät blininpaistoperinteet löytyvät ravintola Lasipalatsista, jossa pienet valurautapannut ovat kuumenneet joka talvi 20 vuoden ajan.

Helsingin Eläintarhanlahdella avautui uniikki, kelluva kesäterassi – Meripaviljongin terassilla nautitaan juomasta ja ruoasta merellisissä tunnelmissa27.5.2019 09:08:56 EEST | Tiedote

Helsinki sai uusimman merellisen terassinsa, kun Hakaniemen Säästöpankinrannassa avautui viikonloppuna ainutlaatuinen kelluva kesäterassi. Aurinkoisella Meripaviljongin terassilla voi nauttia merellisten näkymien ja kesäisten juomien lisäksi herkullisia ruoka-annoksia. Meripaviljongin terassi on kiinnittynyt toiseen kelluvaan rakennukseen, kala- ja äyriäisravintola Meripaviljonkiin.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye