Ravintola Nokka

Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran

Jaa
Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.
Pientilatorin odotetaan keräävän Katajanokalle pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Pientilatorin odotetaan keräävän Katajanokalle pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää. Kuva: Rasmus Tikkanen

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon kuuluva Nokka on erikoistunut lähiruokatuotteeseen jo 17 vuoden ajan. Tämän varmistamiseksi keittiöpäällikkö Ari Ruoholla on tukenaan verkosto laadukkaimpien kotimaisten raaka-aineiden tuottajia viljelijöistä ja kasvattajista kalastajiin ja metsästäjiin. Nokan Pientilatori on vuodesta 2010 lähtien esitellyt kotimaisia tuottajia myös kuluttajille ja muille ravintola-alan toimijoille. Ravintola Nokan Pientilatori-tapahtumassa pääsee maistelemaan laadukasta kotimaista lähiruokaa ja -juomaa, tekemään ostoksia parinkymmenen eri tuottajan tiskiltä ja myös itse oppimaan kalan ja riistan käsittelyä.

– Tapaamme tuottajiamme säännöllisesti joko meillä tai tiluksilla, sillä haluamme aidosti tietää raaka-aineistamme ja niiden taustoista. Ensimmäiset Pientilatorit järjestettiinkin tuottajiemme yhteisesittelyinä kanta-asiakkaillemme, sillä molemmat yhdessä mahdollistavat ravintolamme toiminnan. Tapahtuma on vuosi vuodelta kasvanut suuremmaksi, eräänlaiseksi Katajanokan yleiseksi sadonkorjuujuhlaksi ja ruokafanien perhetapahtumaksi, iloitsee keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja lisää, että tämän vuoden erityisteemana on kotimainen riista ja tapahtumassa on myös yleisölle avoin kala- ja riistakoulu.

Tänä vuonna Pientilatori toteutetaan yhdessä pientilatoritapahtumiin erikoistuneen Helsinki Farmers’ Marketin kanssa. Helsinki Farmers’ Market on kuukausittain toistuva toritapahtuma, joka pyrkii edistämään kaupunkilaista lähiruoan yhteisöllisyyttä yhteyttämällä kuluttajia, ravintoloita ja pientuottajia.

– Jokainen tietää, että itse pyydetty kala maistuu aina paremmalta kuin pakkasbulkki. Vähintä mitä voimme ravintolana samanlaisen nautinnon eteen tehdä on tietää, kuka niiden pyytämisestä vastaa ja että se tapahtuu kestävän kalastuksen periaattein. Sama pätee kaikkiin Nokan raaka-aineisiin. Siksi tuottajien rooli on meidän kaltaisemme ravintolan toiminnalle kriittisen tärkeä ja toivon, että myös kuluttajat tutustuisivat pientuottajien osaamiseen ja herkkuihin, lisää Ruoho.

Nokan pientilatorilla on tänä vuonna mukana mm: Ahlberg, Anjan Luontoherkku, Bosgård, Bovik, Chjoko, Feri’s Sausages, Herrakunnan Lammas, Hinkkalan Kartano, Järki Särki, Jukolan Juustola, Kohonen Farm Mangalitza, Kolatun Juustola Oy, KontioMehu, Laidun Hereford, Mustila Viini, NORD-T, Piipanoja, Prolocalis, Päivärinteen Ruislastu, Sallan Villiporo, Stadin Tarhaajat Ry, Svarfvars, Unimog-ruokarekka, Viiniverla, Villawool, Viltgården ja Åby Foods.

Nokan hiiligrillistä ja ainutlaatuisesta Unimog-ruokarekasta tarjolla riistaa sekä monipuolisesti kasviksia. Baaripisteissä pientuottajien virvokkeita ja olutta sekä myös viiniä ja satokauden cocktaileja. Nokan puotikahvilassa toimii ravintolan oma myyntipiste, josta saa myös kahvia, teetä, erikoiskahveja ja pientä makeaa.

Lisää infoa osoitteissa:
www.ravintolanokka.fi/fi/ravintola/pientilatori
www.helsinkifarmersmarket.fi

Ravintola Nokan Pientilatori järjestetään lauantaina 31.8.2019.
Ovet ovat avoinna klo 11.00-17.00. 

Ravintola Nokka, Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Tiina Hautala
ravintolapäällikkö
+358 50 433 4336
tiina.hautala@ravintolanokka.fi


Ari Ruoho
keittiöpäällikkö
+358 40 734 8367
ari.ruoho@ravintolanokka.fi

Kuvat

Pientilatorin odotetaan keräävän Katajanokalle pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Pientilatorin odotetaan keräävän Katajanokalle pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho (oik.) luotsaa lähiruokaan erikoistunutta Ravintola Nokkaa. Kuva: Rasmus Tikkanen
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho (oik.) luotsaa lähiruokaan erikoistunutta Ravintola Nokkaa. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Pientilatori-tapahtumassa voi maistella laadukasta kotimaista lähiruokaa, tehdä ostoksia eri tuottajien tiskeiltä ja oppia itse kalan ja riistan käsittelyä. Kuva: Rasmus Tikkanen
Pientilatori-tapahtumassa voi maistella laadukasta kotimaista lähiruokaa, tehdä ostoksia eri tuottajien tiskeiltä ja oppia itse kalan ja riistan käsittelyä. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Tämän vuoden tapahtuman teemana on kotimainen riista ja tapahtumassa on myös yleisölle avoin kala- ja riistakoulu.
Kuva: Rasmus Tikkanen
Tämän vuoden tapahtuman teemana on kotimainen riista ja tapahtumassa on myös yleisölle avoin kala- ja riistakoulu. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Nokka
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F
00160 Helsinki

https://nokkahelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka

Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.

Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye