Ravintola Nokka

Nokan uudistunut lounas on vastuullinen ”nokasta häntään”

Jaa
Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintola Nokan lounas on uudistunut. Suomalaisen lähiruoan nimeen vannovassa ravintolassa nautitaan keskiviikosta perjantaihin lounasta, joka on tuotettu vastuullisesti aina ”nokasta häntään” saakka.
Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho on luotsannut Nokkaa jo 10 vuotta. Kuva: Rasmus Tikkanen
Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho on luotsannut Nokkaa jo 10 vuotta. Kuva: Rasmus Tikkanen

Viikoittain vaihtuva lounasmenu tarjoaa kattavan läpileikkauksen Nokan makumaailmaan, jossa maistuu eettiset ja kestävät valinnat. Lounastarjonta nojaa Nokan ruokafilosofiaan, joka koostuu kolmesta elementistä: kotimaisuus, puhtaat raaka-aineet ja ekologisuus. Kasvisten ohella lounaskattauksessa roolia ottavat esimerkiksi riista, poro ja karitsa sekä kaloista hauki, lahna, särki ja silakka.

– Lounasruokailu lisääntyy jatkuvasti, ja kuluttajia kiinnostavat entistä enemmän ruoan alkuperä ja vastuullisuustekijät. Haluamme tuoda lounasmarkkinaan maistuvan ja kestävän vaihtoehdon, joka korostaa kotimaisten raaka-aineiden parhaita puolia kuormittaen ympäristöä mahdollisimman vähän, kertoo Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Lounaalla tarjoillaan kaksi alkuruokaa, kolme pääruokaa ja kaksi jälkiruokaa. Ensimmäinen lounasmenu on tarjolla 8.–10.1.2020.

– Tuolloin lounastaja voi valita alkuun maa-artisokkakeittoa silakanmädillä tai ilmakuivattua mangalitzapossunkylkeä kuusenkerkällä, pääruoaksi haukikalapuikkoja ahvenmätimajoneesilla, peurawallenbergiä puolukalla tai mangalitzapossunveripalttua puikulaperunoilla sekä jälkiruoaksi mustaherukkaleivosta tai Nokan jäätelöä, Ruoho luettelee.

Lähiruoka on ympäristöteko

Lähiraaka-aineita ja puhtaita makuja korostava Nokka on tehnyt jo 17 vuotta työtä vastuullisen syömisen puolesta. Kestävää kalastusta ja metsästystä peräänkuuluttava ravintola on edelläkävijä ympäristöä kunnioittavissa raaka-ainevalinnoissa sekä hiilijalanjäljen ja ruokahävikin minimoimisessa.

- Esimerkiksi silakka on valitettavan aliarvostettu raaka-aine, vaikkakin oikein valmistettuna se on erittäin maukas. Silakan syöminen kerran viikossa on myös ympäristöteko, jolla voimme neutraloida päästöjämme, Ruoho painottaa.

Nokan kumppaneiksi valikoituvat vain parhaimmat ja raaka-aineiden laatu taataan VIP-tuottajaohjelman myötä. Nokkaa 10 vuotta luotsannut Ruoho on itsekin aktiivinen metsästäjä ja kalastaja, jonka saaliit sorsasta rusakkoon, kauriista hirveen päätyvät asiakkaiden lautasille.

- Nokka on ollut minulle sydämen asia ja elämäntyö jo vuosia. Uusi vuosi onkin hyvä aloittaa julkistamalla, että perustin ravintola-alan pioneeri NoHo Partnersin kanssa yhteisyrityksen, jonka myötä operoimme jatkossa yhdessä Nokkaa. Yhteisvoimin kehitämme suomalaista ruokakulttuuria vastuullisempaan suuntaan ja teemme sitä tunnetuksi myös maailmalla, Ruoho iloitsee.

Lounas on tarjolla ke–pe klo 11.30–15.00. 2 ruokalajia 29 euroa, 3 ruokalajia 36 euroa. Tutustu Nokan viikoittain vaihtuvaan lounasmenuun täällä. 

Vuoden alun kunniaksi myös Nokan à la carte -lista sekä menukokonaisuudet Menu 1°20 ja kasvismenu Green 1°20 uudistuivat. Molemmat menut on saatavilla myös lounasaikaan. Tutustu uuteen tarjontaan täällä.

Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki
Puh. +358 9 6128 5600

Avoinna:
Ma–ti klo 17.00–22.00
Ke–pe klo 11.30–15.00, 17.00–23.00
La 18.00–24.00

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ari Ruoho, keittiöpäällikkö, ravintoloitsija, ravintola Nokka
Puh. +358 40 734 8367, ari.ruoho@ravintolanokka.fi

Kuvat

Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho on luotsannut Nokkaa jo 10 vuotta. Kuva: Rasmus Tikkanen
Ravintoloitsija ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho on luotsannut Nokkaa jo 10 vuotta. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Peuran sydän on yksi Nokan vaihtuvassa lounasmenussa esiintyvistä raaka-aineista. Kuva: Rasmus Tikkanen
Peuran sydän on yksi Nokan vaihtuvassa lounasmenussa esiintyvistä raaka-aineista. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Hauella on vahva jalansija Nokan tarjonnassa. Kuva: Rasmus Tikkanen
Hauella on vahva jalansija Nokan tarjonnassa. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa
Tämän viikon lounasmenu pitää sisällään muun muassa  haukikalapuikkoja ahvenmätimajoneesilla. Kuva: Rasmus Tikkanen
Tämän viikon lounasmenu pitää sisällään muun muassa haukikalapuikkoja ahvenmätimajoneesilla. Kuva: Rasmus Tikkanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Nokka
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F
00160 Helsinki

https://nokkahelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka

Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.

Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.

Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran14.8.2019 10:00:00 EEST | Tiedote

Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye