Ravintola Nokka

Ravintola Nokka villiintyi

Jaa
Helsingin Katajanokalla sijaitseva Ravintola Nokka lähtee kesään aikaisempaa villimpänä. Nokan keittiötä luotsaava keittiöpäällikkö Ari Ruoho kiteyttää ravintolan ruokafilosofian sanoihin villiä ja vastuullista.
Yrttivoissa paistettua karitsaa sekä grillattua Ahlbergin luomuroomansalaattia. Kuva: Teemu Mäkelä
Yrttivoissa paistettua karitsaa sekä grillattua Ahlbergin luomuroomansalaattia. Kuva: Teemu Mäkelä

Ravintola Nokka on toiminut vastuullisesti tuotettujen kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Viime aikoina pientuottajien huippuraaka-aineiden rinnalle ovat entistä enemmän nousseet villinä kasvaneet luonnonantimet.

- Nokan annoksissa keskiössä ovat puhtaat maut. Korostamme kaikessa hienojen raaka-aineiden omaa makua, kertoo Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho.

Kesällä keskeisessä roolissa ovat villinä kasvaneet kotimaiset kalat ja villiyrtit sekä kotimaiset, vastuullisesti kasvatetut luomukasvikset ja -liha, jotka tulevat Nokkaan tarkkaan valituilta tuottajilta. Kesän edetessä ja syksyn koittaessa huomion keskipisteeksi nousevat sienet, villinä kasvanut riista ja muut metsän antimet sekä kotimaiset kauden kasvikset.

- Sesongit tuovat ruokalistalle todella mielenkiintoista vaihtelua. Paitsi että vaihdamme menut useamman kerran vuodessa satokausien mukaan, otamme annoksiin uusia raaka-aineita lennosta sitä mukaa, kun niitä kypsyy tarjolle, Ruoho jatkaa.

Raaka-aineiden alkuperä ja eettisyys on keittiöpäällikkö Ari Ruoholle sydämenasia. Hän tuntee henkilökohtaisesti ravintolan luottotuottajat ja on tehnyt heidän kanssaan tuotekehitystä jo vuosien ajan.

Eikä Ruohon kiinnostus raaka-aineisiin rajoitu vain pientuottajayhteistyöhön, sillä hän metsästää ja käsittelee merkittävän osan Nokassa tarjottavasta riistasta itse. Ruoho myös kerää ulkosaariston luotojen kivikkoisilta rannoilta ravintolassa tarjottavan rakkohaurun, jonka käytössä Nokka on todellinen edelläkävijä.

- Etsimme jatkuvasti uusia makuja ja raaka-aineita Suomen luonnosta. Näin pystymme laajentamaan villien makujen tarjontaamme ja luomaan uusia makuelämyksiä, Ari Ruoho kertoo innostuneena.

Vastuullisuus on aina ollut keskeisessä roolissa Ravintola Nokan raaka-ainevalinnoissa. Sen lisäksi Nokassa on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ympäristövastuullisuuteen myös muussa toiminnassa. Tänä vuonna Ravintola Nokka on mukana Mission Zero Foodprint -projektissa, jossa tarkkaillaan ravintolan hiilijalanjälkeä ja etsitään ratkaisuja sen minimoimiseksi.

- Ruokalistan suunnitelulla on iso merkitys ruokahävikkiin. Haluamme kehittää toimintaamme entisestään mahdollisimman ympäristöystävälliseksi, keittiöpäällikkö Ruoho toteaa.

Ensiluokkaisten raaka-aineiden ja puhtaiden makujen lisäksi Ravintola Nokan filosofiaan kuuluu ruoan tekeminen alusta loppuun itse. Ruohon keittiötiimi käsittelee riistan ja keittää itse liemet riistakastikkeiden pohjaksi, leipoo ravintolan omaa leipäjuurta käyttäen leivät jokaista serviisiä varten ja jopa charcuterie-annoksen lihat kypsytetään ravintolan omassa lihakaapissa kuukausien, usein vuosien ajan, ja myös pateet tehdään alusta loppuun omassa keittiössä.

Nokassa on perinteisen ravintolakokemuksen lisäksi mahdollisuus kahteen erikoiselämykseen. Ravintolan yläkerran erilliskeittiössä järjestetään ihania Kokka-elämyksiä, jossa seurue voi valmistaa oman ravintolaillallisensa huippukokin ohjauksessa. Chef Table -illallisella seurue puolestaan pääsee illastamaan kokkia vastapäätä ja seuraamaan, kun kokki valmistaa jopa yli kymmenen ruokalajin illallisen erikoisraaka-aineista.

- Nokka ei ole pelkkä ravintola, vaan paljon enemmän; iso, mielenkiintoinen kokonaisuus, jossa toiminnan arvot eivät ole vain ylevästi kirjattu huoneentauluun, vaan käytössä joka päivä, sanoo Nokan ravintolapäällikkö Terhi Vitikka.

Lisää Ravintola Nokan filosofiasta sekä tuoreet kesämenut löytyvät ravintolan uudistuneilta nettisivuilta: www.nokkahelsinki.fi

Ravintola Nokka
Kanavaranta 7F
00160 Helsinki
+358 9 6128 5600
info@nokkahelsinki.fi

Lisätietoja, Wild & Finnish Oy, ravintoloitsijat:

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka, terhi.vitikka@nokkahelsinki.fi, 050 596 7596
Keittiöpäällikkö Ari Ruoho, ari.ruoho@nokkahelsinki.fi, 040 734 8367

Avainsanat

Kuvat

Yrttivoissa paistettua karitsaa sekä grillattua Ahlbergin luomuroomansalaattia. Kuva: Teemu Mäkelä
Yrttivoissa paistettua karitsaa sekä grillattua Ahlbergin luomuroomansalaattia. Kuva: Teemu Mäkelä
Lataa
Nokka on toiminut vastuullisten ja kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Kuva: Ville-Samuli Rantalainen
Nokka on toiminut vastuullisten ja kotimaisten raaka-aineiden käytön edelläkävijänä jo lähes kaksikymmentä vuotta. Kuva: Ville-Samuli Rantalainen
Lataa
Wanhatuvan ankkaa ja vadelmakastiketta. Kuva: Teemu Mäkelä
Wanhatuvan ankkaa ja vadelmakastiketta. Kuva: Teemu Mäkelä
Lataa
Lakkoja, raparperia ja valkosuklaajäädykettä. Kuva: Teemu Mäkelä
Lakkoja, raparperia ja valkosuklaajäädykettä. Kuva: Teemu Mäkelä
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Nokka
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F
00160 Helsinki

https://nokkahelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka

Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.

Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.

Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran14.8.2019 10:00:00 EEST | Tiedote

Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye