Ravintola Nokka

Ukrainalais-venäläiset seurueet syövät Nokan klassikkomenun maksutta rauhanpöydässä maaliskuun ajan

Jaa
Maaliskuussa 20 vuotta täyttävän ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho haluaa tarjota jokaiselle ukrainalais-venäläiselle pöytäseurueelle Menu Nokan maaliskuun ajan.
Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho luotsaavat 20-vuotiasta Nokkaa.
Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho luotsaavat 20-vuotiasta Nokkaa.

Luitte oikein: maaliskuussa ukrainalais-venäläiset seurueet syövät “Rauhanpöydässä” huippuravintolan klassikkomenun maksutta – Nokka tarjoaa. Miksi? 

“Koska teemme nimenomaan suomalaista huippuruokaa, meillä on aina käynyt paljon kansainvälisiä asiakkaita Tokiosta Piilaaksoon ja Siperiasta Kap Horniin. Myös näiden kahden läheisen, mutta nyt sodassa olevan kansan ihmisiä – ehkä syynä on tuo ravintolamme vieressä jököttävä Uspenskin katedraali. Nytkin täpötäytenä lauantai-iltana sekä ukrainalainen perhe että venäläinen perhe söivät illallista ravintolassamme, eri pöydissä”, keittiöpäällikkö Ruoho taustoittaa. 

“Olemme kaikki lukeneet, miten Venäjän hyökkäyksen jälkeen myös Suomessa on ilmennyt – sotaan täysin syyttömiin – venäläisiin ihmisiin kohdistuvaa kiusaamista ja jopa uhkailua. Se on väärin. Haluamme edistää kansojen välistä vuoropuhelua ja sitä, että me kaikki mahtuisimme saman ruokapöydän ääreen – taustoistamme riippumatta”, keittiöpäällikkö Ruoho sanoo.

Helsingin Katajanokalla jo 20 vuotta toiminut Ravintola Nokka on jo itsessään klassikko, joka on ollut koko olemassaolonsa ajan konseptiltaan harvinaisen kirkas edelläkävijä. Moni muistaa Nokan lukuisista ravintola-alan palkinnoistaan, joku taas jonkin keittiöpäällikkö-Arin tempauksen, kuten ravintolan oman kalastajan tai päiväkotilasten kokkikoulun, vuoksi. Toisille ovat jääneet mieleen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen vuosien ajan pieteetillä laaditut ruoka-artikkelit, joissa on hyödynnetty Nokan keittiössä syntyneitä makuelämyksiä. 

Kaiken pohjalla on kuitenkin ollut koko 20 vuoden ajan suomalainen huippuruoka: aina villinä kasvaneet kalat ja riista, sienet ja marjat, vastuullisesti kasvatetut luomuraaka-aineet, innovatiivinen keittiö sekä huomioonottava palvelu – alusta loppuun.

“Täällä oli taas niin mahtava meno viikonloppuna, ettei kissaa ehdi sanoa – Nokassa ei tunnelma todellakaan ole fine dining pönö ”, Ari Ruoho toteaa alkupäivän valmistelujen keskeltä. “Tänne voi tulla nauttimaan ja pidämme jokaisesta nälkäisestä taatusti hyvän huolen.”

Nokka on vuonna 2002 perustettu kokonaisuus, joka on paljon enemmän kuin ravintola syvän liikeideansa myötä.

”Nokka on merkittävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjä”, ravintolapäällikkö Terhi Vitikka summaa. 

Rauhanpöytävaraukset: nokka@nokkahelsinki.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 

Ari Ruoho
+358 40 734 8367
ari.ruoho@nokkahelsinki.fi

Terhi Vitikka
+358 50 596 7596
terhi.vitikka@nokkahelsinki.fi


Tiedote englanniksi liitteenä. Press release in English as an attachment.

Avainsanat

Kuvat

Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho luotsaavat 20-vuotiasta Nokkaa.
Ravintolapäällikkö Terhi Vitikka ja keittiöpäällikkö Ari Ruoho luotsaavat 20-vuotiasta Nokkaa.
Lataa
Nokka on palvellut asiakkaitaan Katajanokalla jo kunniakkaat 20 vuotta.
Nokka on palvellut asiakkaitaan Katajanokalla jo kunniakkaat 20 vuotta.
Lataa
Nokan ruokaideologian keskiössä ovat puhtaat maut ja vastuullisesti kasvatetut luomuraaka-aineet.
Nokan ruokaideologian keskiössä ovat puhtaat maut ja vastuullisesti kasvatetut luomuraaka-aineet.
Lataa
Nokka Menu tarjoilee sesongin mukaan villinä kasvanutta kalaa, riistaa, yrttejä ja marjoja yhdistettynä vastuullisiin pientuottajien raaka-aineisiin.
Nokka Menu tarjoilee sesongin mukaan villinä kasvanutta kalaa, riistaa, yrttejä ja marjoja yhdistettynä vastuullisiin pientuottajien raaka-aineisiin.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ravintola Nokka
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F
00160 Helsinki

https://nokkahelsinki.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka

Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.

Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin13.9.2019 12:00:00 EEST | Tiedote

Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon avaamisestaan lähtien kuulunut Nokka on vastuullisen suomalaisen gastronomian ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. 17-vuotias Nokka on avauksestaan saakka erikoistunut kotimaisen pientuottajaverkostonsa antimien jalostamiseen huippuravintolalle sopivaan muotoon ja korostanut vastuullisuutta ennen kuin siitä tuli trendi. Tämän syksyn nimikkomenu muistuttaa kestävästi pyydettyjen luonnonantimien ekologisuudesta ja eettisyydestä ja juhlistaa myös luonnonystäviä puolen vuosisadan ajan pukenutta kotimaista Sastaa.

Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran14.8.2019 10:00:00 EEST | Tiedote

Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye