Helsingin Matkailusäätiö

Helsingin Matkailusäätiö palkitsi vuoden matkailutoimijat ja kurkisti matkailun tulevaisuuteen

Jaa
Vuoden 2019 Helsinki Travel Award -palkinnot sai Helsinki Design Week, Kuudes linja complex ja Messukeskus. Futuristi Elina Hiltusen uusi raportti kertoo minkälaista matkailu on 2030-luvulla.

Helsingin Matkailusäätiö jakoi Helsinki Travel Award -palkinnot ansioituneesta työstä matkailun edistämiseksi. Tänä vuonna palkinnon saivat Pohjoismaiden suurin muotoilufestivaali Helsinki Design Week, kansainvälistäkin huomiota herättänyt klubi- ja ravintolakokonaisuus Kuudes linja complex sekä Suomen suurin tapahtumapaikka Messukeskus

Tänä vuonna palkitut toimijat tuovat menestyksekkäästi ihmisiä yhteen sekä kasvattavat Helsingin tunnettuutta kiinnostavana ja monipuolisena matkailukohteena. Helsinki Design Week houkuttelee vuosittain kaupunkiin designista kiinnostuneita matkailijoita, Kuudes linja complex on herättänyt laajalti kansainvälistäkin huomiota laadukkaiden kaupunkielämysten tarjoajana ja Helsingin Messukeskus on kansainvälisesti kilpailukykyinen tapahtuma-areena”, Helsingin Matkailusäätiön puheenjohtaja Mikko Leisti perustelee valintoja. 

Vuosittain jaettavat Helsinki Travel Award -palkinnot jaettiin Allas Sea Poolilla nyt viidettä kertaa. Palkinnon jakaa Helsingin Matkailusäätiö tarkoituksenaan lisätä matkailualan arvostusta sekä innostaa paikallisia toimijoita matkailun kehittämiseen. Palkinnon suuruus on 5000 euroa. 

Puhdas luonto, teknoturismi ja autenttisuus tulevaisuuden matkailun ytimessä

Futuristi Elina Hiltunen on tehnyt Helsingin Matkailusäätiölle uuden Tulevaisuuden Matkailu -raportin. Ympäristöön, väestönkasvuun, talouteen ja teknologiaan liittyvät globaalit megatrendit muuttavat matkailua lähitulevaisuudessa ja Hiltunen käy raportissaan läpi mahdollisia tulevaisuuden matkailun skenaarioita. 

Selkeitä nousevia trendejä tulevaisuuden matkailussa ovat esimerkiksi ilmastonmuutoksen pohjalta syntynyt kestävän ja ympäristötietoisen matkailun sekä junamatkustamisen lisääntyminen. Lisäksi autenttisten matkailukokemusten suosio ja esteettömyys nousevat aikaisempaa tärkeämmiksi tekijöiksi matkailussa. Myös robotiikan ja tekoälyn hyödyntäminen eli teknoturismi tulee lisääntymään”, tutkija Elina Hiltunen kertoo. 

Elina Hiltusen tutkimus on luettavissa kokonaisuudessaan täältä

Vuoden 2019 Helsinki Travel Award -palkintojen perustelut: 

Helsinki Design Week

Vuosittain järjestettävän Helsinki Design Weekin lisäksi ympärivuotinen Design Weekly pitää aktiivisesti yllä mielenkiintoa ja perustaja Kari Korkmanin aloitteesta yhteen koottu World Design Weeks -verkosto valloittaa maailmaa Helsingistä käsin. Helsinki Design Week on uskottava ja seurattu, henkilöt ja tahot yhteenkokoava tekijä, joka houkuttelee kaupunkiin vuosittain tuhansia matkailijoita nauttimaan designista ja löytämään uutta kerrottavaa.

Kuudes linja complex

Kuudes linja complexin ravintoloitsijat Toni Rantanen ja Timi Uskali ovat tuoneet Helsinkiin juuri sitä rytmiä, joka tekee Helsingistä nykyaikaisen innostavan kaupungin. Vanhan tulitikkutehtaan tiloihin ja ympäristöön on ravintola kerrallaan kehittynyt kokonaisuus, jonne tullaan nauttimaan ja esiintymään ympäri maailmaa. Kuudes Linja, Siltanen, Kaiku, Post Bar, Tanner, Ääniwalli ja kumppanit pitävät huolen siitä, että Helsingistä löytyy laadukkaita ja unohtumattomia klubielämyksiä. 

Messukeskus 

Messut ja tapahtumat ovat monelle toimialalle tärkeä tapa mahdollistaa kohtaamisia, esitellä osaamista, tuotteita ja innovaatioita, edistää toimintaa, saavuttaa tavoitteita, jakaa ja saada tietoa, verkostoitua sekä luoda suhteita. Kansainvälisesti kilpailukykyinen, suuri ja vetovoimainen tapahtumapaikka Messukeskus on Suomelle ja Helsingille tärkeä menestystekijä. Messukeskuksella oli viime vuonna yhteensä 1,2 miljoonaa asiakasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Leisti
Pluto Finland Oy
mikko.leisti@plutofinland.fi
+358 400 640090

Tietoja julkaisijasta

Helsingin Matkailusäätiö
Helsingin Matkailusäätiö
Sofiankatu 4 C
00170 Helsinki

040 834 5225http://www.matkailusaatio.fi/fi/etusivu

Helsingin Matkailusäätiön tarkoituksena on matkailun edistäminen erityisesti Helsingin seudulla. Säätiön toiminta-alue on Helsinki ja sen lähialueet.
Säätiö edistää, kannustaa ja tukee teoillaan Helsingin matkailua kehittävää toimintaa ja yhteisymmärrystä. Se auttaa tuottamaan ja levittämään alan tutkimustietoa ja jakaa stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Strategisesti Säätiö on rajannut toimintansa painopistealueiksi tulevaisuuteen suuntaavat hankkeet, joilla on mahdollisuus menestyä liiketaloudellisesti tai tutkimushankkeet, jotka tuottavat uutta tietoa matkailuliiketoiminnan menestyksen tukemiseksi ja osaamisen lisäämiseksi alan sisällä ja sen sidosryhmien välillä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin Matkailusäätiö

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye