Pohjois-Savon ELY-keskus

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti Pohjois-Karjalassa päättyy 6.6.2021

Jaa
ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö Pohjois-Karjalassa loppuu. Joensuun seudun keskeiselle työssäkäyntialueelle tilalle tulevat JOJO Waltti-liput. Työssäkäyntialueen ulkopuolella käyttöön tulevat Matkahuollosta ja liikennöitsijältä ostettavat liput.
Waltti-lippujen käyttö loppuu Pohjois-Karjalassa.
Waltti-lippujen käyttö loppuu Pohjois-Karjalassa.

ELY-keskuksen Waltti-lippujen myynti päättyy kokonaan 6.6.2021. Laajenevalla JOJO Waltti-alueella jäljellä olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuuden ajan elokuun loppuun ja kortilla olevaa arvoa syyskuun loppuun asti.

Jos matkustajan käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, ELY-keskus hyvittää Waltti-matkakortilla olevat käyttämättömät liput ja arvon.

JOJO Waltti-alue 7.6.2021 alkaen

Joensuun seudun joukkoliikenteen (JOJO) Waltti-alue laajenee 7.6.2021 alkaen Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntarajoille saakka sekä Joensuusta

  • Outokumpuun Kuusjärvelle saakka
  • Polvijärven keskustaan
  • Lieksan keskustaan
  • Ilomantsin keskustaan ja
  • Tohmajärven kautta Kiteen keskustaan.

Joensuusta Ilomantsiin, Lieksaan ja Polvijärvelle JOJO Waltti-liput kelpaavat kaikissa vuoroissa. Joensuun ja Outokummun välisessä liikenteessä JOJO Waltti-liput kelpaavat kaikissa Savonlinja Oy:n ajamissa vuoroissa Outokummun Kuusjärvelle saakka.

Joensuusta Tohmajärven kautta Kiteelle, Kesälahdelle ja Savonlinnaan menevissä vuoroissa JOJO Waltti-liput kelpaavat Joensuun ja Kiteen keskustan välillä. Joensuusta Liperin tai Hammaslahden kautta Rääkkylään ja Joensuusta Juuan kautta Nurmekseen ja Valtimolle menevissä vuoroissa JOJO Waltti-liput kelpaavat Joensuussa, Kontiolahdella ja Liperissä.  

ELY-keskuksen Waltti-matkakortilla olevia kausilippuja voi käyttää niiden kelpoisuusajan loppuun, kuitenkin enintään 31.8.2021 saakka. Kortilla olevaa arvoa voi käyttää 30.9.2021 saakka.  

ELY-keskuksen Waltti-matkakortit vaihdetaan JOJO Waltti-matkakorteiksi veloituksetta Carelicumin asiakaspalvelupisteessä.

Matkakortilla oleva arvo voidaan hyvittää ja siirtää JOJO matkakortille Carelicumin asiakaspalvelupisteessä 30.9.2021 saakka. Käyttämättömistä kausilipuista voi hakea hyvitystä ELY-keskukselta. Suositeltavaa kuitenkin on, että matkakortilla olevat liput ja arvo käytettäisiin loppuun.

Waltti-lippujen käyttö päättyy Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä

Waltti-lippujen käyttö päättyy kokonaan Juuassa, Nurmeksessa ja Rääkkylässä sekä Kiteen keskustasta eteenpäin Kesälahdelle ja Savonlinnaan menevässä liikenteessä 7.6.2021 alkaen.

Tilalle tulevat Matkahuollosta ostettavat liput ja kuljettajalta ostettavat kertaliput. Säännöllisempään matkustukseen käyttöön tulee 30 tai 90 päivää voimassa oleva 30 matkan Joukkis-lippu. Joukkis-lippuja myydään esimerkiksi Juuan ja Joensuun -välisille matkoille ja Kiteen keskustan eteläpuolelta Joensuuhun suuntautuville matkoille.

Matkustajat, joiden käytössä ei ole Waltti-liikennettä enää 7.6.2021 alkaen, voivat hakea ELY-keskukselta hyvitystä matkakortilla olevista käyttämättömistä kausilippumatkoista ja arvosta. Matkakortilla olevaa arvoa voi kuitenkin käyttää 30.9.2021 saakka missä tahansa Suomen Waltti-liikenteessä.

Lomake ja ohjeet hyvityshakemuksen tekemiseksi löytyy ELY-keskuksen nettisivulta
ely-keskus.fi/web/waltti-ita-suomi. Lomakkeita saa myös Carelicumin asiakaspalvelupisteestä.

Asiakas toimittaa hyvityshakemuksen ELY-keskukselle. Hyvityshakemuksen voi jättää myös Carelicumin asiakaspalvelupisteeseen, josta se toimitetaan ELY-keskukselle. ELY-keskus sulkee kortin ja maksaa käyttämättömät matkat ja arvon asiakkaan tilille. Korttipohjaa ei hyvitetä eikä korttia tarvitse palauttaa. Hyvitykset tulee hakea viimeistään 30.9.2021.

Tietoja muutoksesta

Tulevasta muutoksesta tietoa kootaan Joensuun seudun joukkoliikenteen nettisivuille sekä ELY-keskuksen Waltti-sivustolle

ELY-keskukset luopuneet Waltti-lipuista

Pohjois-Savon ELY-keskus otti Waltti-liput käyttöön 6.6.2016 neljällä alueella, Joensuun, Kuopion ja Mikkelin liikennealueilla sekä Ylä-Savossa Iisalmen liikennealueella. Kun valtio luopui Waltti-järjestelmää hallinnoivan yhtiön (TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy LMJ) omistuksesta 1.7.2018 alkaen, Pohjois-Savon ELY-keskus teki päätöksen luopua Waltti-lipuista kesään 2021 mennessä.

ELY-keskuksen Waltti-lippujen käyttö päättyi jo kesällä 2020 Kuopion ja Mikkelin seuduilla. Tulevana kesänä käyttö päättyy Pohjois-Karjalan lisäksi myös Ylä-Savossa.  Korvaavat lipputuotteet Joensuun, Kuopion ja Mikkelin seuduilla ovat kyseisten kaupunkien Waltti-liput keskeisillä työssäkäyntialueilla ja muualla Matkahuollon liput

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikennevastaava Satu Huttunen p. 0295 026 709
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen p. 0295 026 757


Joensuun kaupunki
Joukkoliikennelogistikko Marja-Leena Inkinen-Remes p. 050 408 1524

Kuvat

Waltti-lippujen käyttö loppuu Pohjois-Karjalassa.
Waltti-lippujen käyttö loppuu Pohjois-Karjalassa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Savon ELY-keskus
Pohjois-Savon ELY-keskus
PL 2000, Kallanranta 11
70101 Kuopio

0295 026 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-savo

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Savon ELY-keskus

Pohjois-Savon vesitilannekatsaus 27.6.202427.6.2024 15:33:35 EEST | Tiedote

Kallaveden vedenpinta Itkonniemen asteikolla on N2000+ 82,28. Taso on 3 cm alle ajankohdan pitkäaikaiskeskiarvon. Lisäjuoksutukset Konnuksen tulvakanavasta ja Naapuskosken padosta lopetettiin kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Pinnan aleneminen on ollut silti huomattavan nopeaa. Kesäkuun alusta 40 cm. Iisalmen reitillä on saavutettu kesäkorkeudet ja juoksutukset on pienennetty pintojen säilyttämiseksi hyvällä kesäkorkeudella. Sama koskee myös Pohjois-Savon muita säännösteltyjä vesistöjä - Nilsiän reittiä ja Vuotjärveä. Varkauden alapuolella Haukiveden pinta on 35 cm yli ajankohdan keskimääräisen tason, kun verrataan 30 viimeisen vuoden tilastoihin. Lukema on nyt N2000+ 76,80. Pinta on laskenut kevään tulvahuipusta 17 cm. Saimaalla lisäjuoksutus on käynnissä, mutta on ilmoitettu loppuvan viikonlopun jälkeen. Säännöstelemättömällä Rautalammin reitillä eteläinen Suontee -Paasivesi nousi poikkeuksellisen korkealle ja on edelleen ajankohdan keskiarvon yläpuolella samoin kuin reitin alaosan ke

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye