Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Alexanderplatsille arvostettu Chaîne de Rôtisseurs -kilpi: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavaa henkilökuntaa”

Jaa
Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi merkiksi ravintolan korkeasta tasosta. Tätä arvostettua tunnustusta juhli tuvantäysi joukko ruokaa rakastavia harrastajia ja ammattilaisia elokuun alussa.
Alexander Gullichsen, Angelo di Nato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat Alexanderplatsin menestyksen takana.
Alexander Gullichsen, Angelo di Nato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat Alexanderplatsin menestyksen takana.

”Alexanderplats on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Helsingin huippupaikoista, pandemian aiheuttamasta vaikeasta tilanteesta huolimatta. Herkullisen ruoan lisäksi ravintolassa voi aistia tekemisen intohimoa, iloa ja mukavaa kuhinaa”, valtavouti Johanna Hornborg kiitti kilven luovuttamistilaisuudessa.

Ravintoloitsijat Alexander Gullichsen ja Sampo Kantele kertovat Chaîne des Rôtisseurs -kilven olevan kunnia ravintolalle. ”Jaamme järjestön kanssa samat arvot. Niitä ovat yksilöllisyys, pitkäjänteisyys ja perinteinen käsityö. Trendit ovat lyhytikäisiä, mutta klassinen ruokatyyli toimii ja kestää aikaa”, he kertovat.

Alexanderplatsin ravintolapäällikönä toimii Angelo di Nato, Maître Restaurateur, ja keittiömestarina Jukka Nykänen, Maître Rôtisseur. Gullichsen ja Kantele omistavat kunnianosoituksen ravintolan henkilökunnalle: ”Korkea laatu ei synny ilman osaavia työntekijöitä. Ammattitaitoisen henkilökunnan rooli korostuu aikana, jolloin koko ala kärsii työvoimapulasta ja pandemian aiheuttamat rajoitukset kurittavat koko toimialaa.”

Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta ja sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. ”Ravintolan tulee olla yksilöllinen ja oman tyylilajinsa parhaimmistoa paikkakunnallaan, ja laatutason pitää pysyä tasaisena sesongista ja tilaisuudesta toiseen. Viinilistan tulee olla monipuolinen ja sen pitää tukea ruokalistaa”, Helsingin vouti Vesa Loponen kertoo.

”Lisäksi ravintolan toiminnan on täytettävä järjestön yleiset tavoitteet. Niitä ovat kansallisen keittiön vaaliminen, gastronomian kehittäminen, sekä alueellisten ja kulinaaristen perinteiden säilyttäminen ja kehittäminen. Alexanderplats edustaa erinomaisesti brasserie-tyyppisiä laadukkaita ruokapaikkoja Helsingissä”, Loponen jatkaa. Koko Suomessa on noin 90 kilpiravintolaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Alexander Gullichsen, Angelo di Nato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat Alexanderplatsin menestyksen takana.
Alexander Gullichsen, Angelo di Nato, Jukka Nykänen ja Sampo Kantele ovat Alexanderplatsin menestyksen takana.
Lataa
Haukikvenelleistä on tullut ravintolan klassikkoannos.
Haukikvenelleistä on tullut ravintolan klassikkoannos.
Lataa
Alexander Gullichsen ja kilpi.
Alexander Gullichsen ja kilpi.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Chaîne des Rôtisseurs Finlande
Chaîne des Rôtisseurs Finlande



http://www.rotisseurs.fi

La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs Finlande ry on Suomen merkittävin kansainvälinen gastronominen järjestö. Järjestön tavoitteena on kehittää Suomen ruoka-, juoma- ja ravintolakulttuuria yhteistyössä ammattilaisten ja harrastajien kanssa sekä kannustaa nuorten ammattilaiskokkien ja viiniammattilaisten kehittymistä. Kansainväliseen järjestöön kuuluu yli 25 000 jäsentä yli 80 maassa. Suomessa jäseniä on yli 2 000, joista 60 % on harrastajia ja 40 % ammattilaisia. www.rotisseurs.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kaksi uutta ravintolaa sai lokakuussa Chaîne des Rôtisseurs -ravintolakilven / Kuokkalan Kartano ja Ravintola OR18.10.2023 15:39:54 EEST | Tiedote

Jyväskylässä sijaitseva Kuokkalan Kartano ja Helsinkiläinen Hotelli Tornissa sijaitseva Ravintola OR ovat saaneet laadukkaasta gastronomiasta, hyvästä palvelusta ja kulinaaristen perinteiden erinomaisesta vaalimisesta kansainvälisen ruokajärjestön Chaîne des Rôtisseurs -kilven. Kilpi on osoitus aidosta intohimosta ruokaan, viineihin ja loistavaan asiakaspalveluun.

Chaîne des Rôtisseurs Finlande 60vuotta23.8.2023 12:51:26 EEST | Tiedote

Chaîne des Rôtisseurs Finlande perustettiin 60 vuotta sitten, juhlakapituli järjestetään Tampereella 25–27.8. Kansainvälisesti suurin ja vanhin gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs perustettiin jo vuonna 1248, jolloin Ranskan kuningas Ludvig IX Pyhä antoi nuorten keittiö ammattilaisten tietojen ja taitojen kehittämiseksi julistuksen eri mestarikiltojen järjestämiseksi. Järjestön ensimmäinen suomalainen jäsen oli tamperelainen Jorma Soiro vuonna 1963. Järjestön perustamiseen Suomessa vaikutti erityisesti kolme henkilöä Jorma Soiro, Onni Salo sekä Armas J.Pulla.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye