Kainuun ELY-keskus

Hietavaaran tuulivoimahankkeen kuuleminen on toteutunut YVA-lain mukaisesti

Jaa
Kainuun ELY-keskus tarkentaa lausuntoaan Puolangan Hietavaaran tuulivoimakuulemisesta.

Kainuun ELY-keskus antoi 9.9.2021 Hietavaaran tuulivoimahankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä ympäristövaikutusten arviointisuunnitelmasta yhteysviranomaisen lausunnon, josta tiedotti 10.9. Kainuun ELY-keskus haluaa selventää aiempaa tiedotettaan (liitteenä).

Aiemmassa tiedotteessamme nostetut kuulemiseen liittyvät näkökohdat ovat olleet yhteysviranomaisen huomiota siinä, missä muutkin YVA-suunnitelmasta annetussa lausunnossa esitetyt seikat. Oleellista on, että yhteysviranomaisen lausunnossa arviointisuunnitelman on todettu täyttyvän YVA-asetuksen 3 §:ssä mainitut arviointiohjelman sisältövaatimukset ja että arviointisuunnitelma on käsitelty lain vaatimalla tavalla.

Kainuun ELY-keskus tarkentaa, kun kaavan vireilletulo on tapahtunut kuulutuksen 23.6.2021 yhteydessä, ei kaavoituskatsauksessa. Kuten lausunnossamme olemme todenneet, kaavan vireilletulosta on ilmoitettu maankäyttö ja rakennuslain (MRL) 63 §:n mukaisesti.

Hankemenettely jatkuu Puolangan kunnan johdolla

Hankkeen yhteismenettely jatkuu MRA 30 b §:n mukaisesti ja hankkeen tiedottamisesta vastaa kunnan kaavoitusviranomainen.

YVA-menettely on osallistava prosessi, joissa kaikille asianomaisilla on mahdollisuus osallistua hankkeen kulkuun.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

YVA-menettelyn yhteysviranomainen Kainuun ELY-keskus
Jenni Väisänen, ympäristöasiantuntija
jenni.vaisanen@ely-keskus.fi
Puh. 029 502 3012


Kaavoituksesta vastaava viranomainen Puolangan kunta
pormestari Harri Peltola
harri.peltola@puolanka.fi
puh. 0400 214390

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Vuosien 2020 ja 2021 Viisikanta-rakennussuojelupalkinnot Kainuun alueella19.9.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kulttuuriympäristötoimikunnat ovat jo vuosina 2020 ja 2021 valinneet edelliset Viisikanta-palkintojen saajat, mutta koronapandemia on lykännyt palkintojen jakoa Kainuussa aina näihin päiviin saakka. Kainuun alueen palkinnot jaettiin Hyrynsalmen Vanhalla asemalla tiistaina 19.9.2023 kello 10 alkaneessa tilaisuudessa. Palkinnot jakoi museonjohtaja Antti Mäkinen Kainuun Museolta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme