DIF - Directors’ Institute Finland

DIFFuture-ohjelma: Hallitustyön tulevaisuus

Jaa
Embargo 3.12.2021 klo 01.00 // DIF (Directors’ Institute Finland – Hallitusammattilaiset ry) juhlistaa 20-vuotista taivaltaan hyvän hallitustyön kehittäjänä käynnistämällä DIFFuture-ohjelman, johon haetaan itseään ja hallitustyötä kehittämään haluavia uusia osaajia.

Maailma tarvitsee vastuullisia ja menestyviä yrityksiä. Tulevaisuus on pitkälti yritysten hallitusten käsissä. Hyvä tulevaisuus vaatii hallituksilta monimuotoista kokoonpanoa, johon sisältyy jäsenten monipuolisen osaamisen lisäksi myös jäsenistön monimuotoisuus, esimerkiksi ikä ja sukupuoli sekä erilaiset taustat.

DIF kehittää suomalaista hallitustyöskentelyä suurten yritysten hallitustyössä mukana olevien 750 jäsenensä voimin. Hallituskokoonpanojen ja -työskentelyn kehittämiseksi DIF juhlistaa 20-vuotista taivaltaan DIFFuture-ohjelmalla, johon toivomme mukaan hallitustyön ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita osaajia, jotka eivät vielä ole hallituskonkareita. Ohjelma on osallistujille maksuton.

”Näemme DIFissä tärkeäksi kehityskohteeksi hallituskokoonpanojen monimuotoisuuden ja hyvän hallitustyön kehittämisen. Toimintaympäristöjemme muuttuessa vauhdilla ja muutoksiin liittyvien osaamistarpeiden kasvaessa tarvitsemme hallituksiimme jatkuvasti uudenlaista laaja-alaisempaa osaamista. Vastataksemme tähän huutoon käynnistämme DIFFuture-ohjelman”, kertoo DIFin puheenjohtaja Kim Ignatius.

Ohjelma tarjoaa osallistujille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta, jakaa omaa osaamistaan ja verkottua laajasti hallitustyötä tekevien ja siitä kiinnostuneiden muiden osanottajien kanssa. Luvassa on keskustelevia tilaisuuksia ja tapaamisia hallitustyötä tekevien henkilöiden sekä esimerkiksi headhuntereiden kanssa. Kullakin tilaisuudella on ajankohtainen teema.

Osallistujat saavat myös mahdollisuuden osallistua DIFin jäsentilaisuuksiin ohjelman aikana. Ohjelman päätteeksi osallistujat koostavat oppinsa ja ehdotuksensa hallitustyön kehittämiseksi.

Ohjelma on nyt haettavissa, ja haku jatkuu 16.1.2022 asti. Valinnat tehdään tammi-helmikuun aikana, ja ohjelma jatkuu kevätkesään 2023. DIFFutureen voi hakea www.dif.fi -sivujen kautta.

Ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 23.3.2022 klo 17, jolloin kokoonnumme Boydenilla, jonka työsarkana on hallitusjäsenten ja johdon suorahaku sekä johtamisen kehittäminen. Toinen tapaaminen on keskiviikkona 1.6.2022 klo 16, jolloin vierailukohteemme on Heidrick & Struggles, joka tarjoaa johdon konsultointipalveluita, suorahakupalveluita sekä johtamisen ja organisaatiokulttuurin kehittämiseen liittyvää konsultointia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Leena Linnainmaa
Pääsihteeri
p. 050 356 1183
leena.linnainmaa@dif.fi

Tietoja julkaisijasta

DIF - Directors’ Institute Finland
DIF - Directors’ Institute Finland
Aleksanterinkatu 50 A 6
00100 HELSINKI

+358 9 6227 1840, info@dif.fihttps://dif.fi

DIF – Directors’ Institute Finland on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää hyviä hallituskäytäntöjä. DIF on määritellyt Hyvän hallitustyön kulmakivet. Yhdistyksessä on yli 750 henkilöjäsentä, jotka toimivat merkittävien yhtiöiden hallituksen jäseninä, ja lisäksi neljä yhteisöjäsentä. DIF toimii kansainvälisesti yhteistyössä ecoDan ja eurooppalaisten sisarjärjestöjen kanssa. Yhdistyksen virallinen nimi on Directors’ Institute Finland – Hallitusammattilaiset ry.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIF - Directors’ Institute Finland

Direktiiviehdotus painottaa valituskanavia ja sanktioita23.2.2022 15:58:54 EET | Tiedote

Euroopan komissio on antanut direktiiviehdotuksen yritysten kestävyyttä koskevasta asianmukaisesta huolellisuudesta (Corporate Sustainability Due Diligence). Valmistelun myötä direktiiviehdotuksen sisältö on huomattavasti supistunut, kun alkuaan suunnitelmana oli puuttua jopa osinkojen maksuun ja hallituskokoonpanoihin. Directors’ Institute Finland – Hallitusammattilaiset ry (DIF) näkee ehdotuksen kuitenkin huolestuttavasti painottuvan valituskanaviin ja sanktioihin eikä käynnissä olevan positiivisen muutoksen tukemiseen.

Yritykset löytävät koronakriisissä uusia mahdollisuuksia haasteista huolimatta7.10.2020 08:00:00 EEST | Tiedote

Koronakriisi on ajanut yritykset haasteelliseen tilanteeseen, jossa johtamiseen ja päätöksentekoon on täytynyt löytää nopeasti uusia keinoja. Moni yritys on kehittänyt riskienhallintaa, viestintää ja digitalisaatiota, minkä ohella tuote- ja palveluvalikoimia sekä vanhoja toimintamalleja on uudistettu aktiivisesti. Toisaalta hallituksen etäkokoukset voivat karsia keskusteluja ja innovointia. DIF – Hallitusammattilaiset ry toteutti jäsenilleen kyselyn, jossa kartoitettiin koronakriisin vaikutuksia hallitustyöhön ja yritystoimintaan.

Pörssiyhtiöiden hallituksissa vähän nuoria osaajia12.8.2020 00:01:00 EEST | Tiedote

Nuorten hallitusjäsenten määrä pörssiyhtiöissä on vaatimaton, eivätkä pienet pörssiyhtiöt ole väylä nuoremmille osaajille edetä myöhemmin suurten pörssiyhtiöiden hallituksiin. Pörssiyhtiön hallituksen nuorin jäsen on keskimäärin 45-vuotias kaikkien hallitusjäsenten ollessa keskimäärin 56-vuotiaita. Sen sijaan hallitusten sukupuolijakauma on kehittynyt suotuisasti ilman kiintiöitä. DIF – Hallitusammattilaiset ry selvitti suomalaisten pörssiyhtiöiden hallitusten kokoonpanoja, erityisesti niiden ikärakennetta. Samalla havaittiin, että eniten pörssiyhtiöiden hallituspaikkoja on Harri-nimisillä.

Yhtiökokouksille lisäaikaa ja mahdollisuus järjestää etänä16.4.2020 16:18:24 EEST | Tiedote

Tänään annettu lakiesitys mahdollistaa kevään yhtiökokousten järjestämisen myöhemmin, syyskuun loppuun mennessä. Pörssiyhtiöt voivat järjestää kokouksen yhtiön hallituksen päätöksellä pelkästään etäkokouksena. Näin saadaan hallitusvalinnat ja osinkopäätökset tehtyä ilman kohtuutonta viivettä. "Odotettu ja tärkeä lakihanke on nyt vietävä ripeästi läpi eduskunnassa”, vaatii DIF – Hallitusammattilaiset ry:n pääsihteeri Leena Linnainmaa.

Valtion uusi omistajaohjausohje ei yllättänyt hallitusten jäseniä8.4.2020 16:36:31 EEST | Tiedote

Valtioneuvosto antoi 8.4.2020 pitkäksi venyneen valmistelun jälkeen uuden valtionyhtiöitä koskevan omistajapoliittisen periaatepäätöksen. Ilmastonmuutoksen torjuntaa, digitalisaation hyödyntämistä sekä yritysvastuuasioita painottava uusi omistajaohjausohje vastaa odotuksia. Yrityksissä hallitusvastuuta kantavat ottavat uuden ohjeen vastaan tyytyväisinä siitä, ettei ohje sisällä politisoitua retoriikkaa ja populismia, arvioi DIF – Hallitusammattilaiset ry:n pääsihteeri Leena Linnainmaa. Ilmastonmuutos ja vastuullisuusasiat ovat jo vankasti hallitusten agendalla. Palkitsemisen osalta muutos tuloshakuisuuteen on kannatettava linjaus.