Naantalin kaupunki

Naantalin kaupungin tuki Ukrainan lapsiperheille

Jaa

Naantalin kaupunki kantaa syvää huolta Ukrainan tilanteesta. Lapset ja perheet Ukrainassa ovat sodan takia äärimmäisessä hädässä. Ukrainan kriisi uhkaa jopa 7,5 miljoonan lapsen elämää. Vähintään 100 000 lasta perheineen on jo lähtenyt kotoaan. He asuvat tällä hetkellä naapurimaissa ystävien, sukulaisten ja tuntemattomien luona, usein ahtaissa olosuhteissa.

Naantalin kaupunginhallitukselle esitetään maanantaina 7.3., että kaupunki tukee Ukrainan sodan jaloissa olevia lapsia 15 000 eurolla. Kaupunki varautuu myös ukrainalaisten pakolaisten vastaanottamiseen eri toimenpitein.

– Meidän velvollisuutemme on auttaa hädässä olevia. Olemme saaneet myös kaupunkilaisilta yhteydenottoja ja avuntarjouksia. Ukrainan tilanne tulee aiheuttamaan pakolaisvirtaa myös Suomeen. Haluamme auttaa ja varautua sotaa pakenevien ukrainalaisten vastaanottoon eri tavoin, esimerkiksi asumis-, koulu- ja päivähoitopalveluin, sanoo kaupunginjohtaja Laura Leppänen.

Avustus esitetään maksettavaksi Pelastakaa Lapset ry:lle, joka on toiminut Ukrainan konfliktialueilla vuodesta 2014 lähtien. Yhdistys on nyt tilanteen eskaloiduttua laajentanut hätäavun toimittamista ukrainalaisille lapsille ja heidän perheilleen.

Pelastakaa Lapset ry auttaa lahjoitusvaroin perheitä selviytymään sodan koettelemuksista toimittamalla uhreille mm. ruokaa, puhdasta vettä, tarvikkeita ja suojaa pakeneville lapsille ja perheille sekä psykososiaalista tukea.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Laura Leppänen
kaupunginjohtaja
puh. 040 767 4364

Tietoja julkaisijasta

Naantalin kaupunki
Naantalin kaupunki
PL 43
21101 Naantali

02 4345 111http://www.naantali.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Naantalin kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye