Tapio Karttakeskus

Ajankohtainen kirjauutuus opastaa riistanhoidon, erätaitojen ja omien varusterakenteluiden äärelle

Jaa
Syksy on metsästäjien parasta aikaa, kun riistakannat ovat suurimmillaan. Uutuuskirja Riistaverstas sisältää 40 yksityiskohtaista ohjetta ja vinkkiä metsästysvarusteisiin, riistanhoitoon ja eläinten houkutteluun, loukkupyyntiin sekä saaliin käsittelyyn ja erätaitoihin.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema Riistaverstas pureutuu laajasti loukkupyynnin nikseihin ja rakennelmiin. Riistanhoitoa ja eläinten houkuttelua käsitellään omana osionaan. Yhtä tärkeää on saalista arvostava, monipuolinen riistan hyödyntäminen, johon ohjeita tarjotaan rosvopaistin valmistamisesta riistakylmiön rakentamiseen ja turkisten hyödyntämiseen.

– Rikas ja runsas riistalajisto on koko vuoden kestävän onnistuneen riistanhoidon tulosta, kertoo teoksen kirjoittaja Joel Ahola. – Hirvieläinten kannanhoidollinen metsästys on välttämätöntä ja lintukannat kestävät maltillisen eräruoan hankinnan. Haitallisten vieraspetojen eli minkkien ja supikoirien jatkuva poistaminen takaa onnistuneet lintupoikueet.

Metsästys on paljon muutakin kuin saaliin tavoittelua. Se on eräperinteen ja -taitojen vaalimista. Kirjan opein nuotio sytytetään ilman tulitikkuja sekä rakennetaan omia varusteita ja korjataan vanhoja.

– Ohjeissa keskitytään käytännöllisyyteen, Ahola sanoo. – Lopputuloksessa ulkonäköä tärkeämpää on toimivuus. Suurimmassa osassa ohjeita kierrätetään varaston nurkista löytyvää materiaalia ja keksitään vaihtoehtoisia ratkaisuja. Esimerkiksi puretusta trukkilavasta voi rakentaa lähes mitä tahansa!

Useimmat kirjan ohjeista ovat helposti kotioloissa toteuttavia. Sahalla, vasaralla, puukolla ja porakoneella pääsee pitkälle. Mukana on myös muutama vaativampi hanke, kun rakennetaan oma loukkuvahti ja siipiään pyörittävä robottikyyhky. Kirjailija on keksinyt suurimman osan ohjeista itse, mutta hyvä on laitettu myös kiertämään: vinkkejä on saatu metsästyskavereilta.

Kirjan kirjoittaja ja kuvittaja Joel Ahola on retkeilytoimittaja ja -kirjailija sekä eräopas ja erätaitojen kouluttaja. Elantonsa luonnosta hankkiva konkari on metsästänyt 11-vuotiaasta pikkupojasta alkaen.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tuotetiedot:

Riistaverstas

  • pehmeäkantinen 160 s.
  • 17,5 x 24,5 cm
  • ISBN 978-952-266-758-8
  • suositushinta 30 €

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme