Minerva Kustannus

Valtamerillä olennainen rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa

Jaa
Jotta meret voisivat toimia mahdollisimman tehokkaina hiilinieluina, on niiden terveyden ylläpitäminen ensiarvoisen tärkeää. Meribiologi Jessica Haapkylä kuvaa kirjassaan niitä positiivisia mahdollisuuksia, joita meret tarjoavat meille taistelussa ilmastonmuutosta vastaan ja miten me voimme parantaa merten tilaa.

Jessica Haapkylä:
VALTAMERET JA ILMASTONMUUTOS

Ilmestyy 20.9.2022
Saatavana myös sähkökirjana

Ilmastonmuutoksen seurauksena lämpötila nousee maailman merissä. Myös happamoituminen hiipii eteenpäin hitaasti mutta varmasti. Kansainvälisen ilmastopaneelin raportti 2021 antoi vakavan varoituksen niistä seurauksista, jotka joudumme kohtaamaan, mikäli emme tee mitään.

Ilmastonmuutoksen torjunnassa suuri käyttämätön potentiaali on maailman merissä. Meret toimivat keskeisinä hiilinieluina ja tuottavat puolet ilmakehän hapesta.Tärkeitä sinisen hiilen varastoja ovat mangrovemetsät, meriruohoniityt ja suuret merilevät.

Toistuvat lämpöaallot maailman valtamerissä ovat runnelleet erityisesti koralliriuttoja ja kelppi- eli levämetsiä. Kotoisassa Itämeressäkin on esiintynyt lämpöaaltoja, joilla on ollut vakavat vaikutukset avainekosysteemeihin. Suomi ja arktinen alue lämpenevät yli kaksi kertaa nopeammin kuin muu maailma.

Onnistuneet merten tilan parannusprojektit maailmalla ja Suomessa osoittavat, että avaimet ilmastonmuutoksen pahimpien vaikutusten torjumiseen ovat vielä käsissämme.

Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori ja tietokirjailija. Meribiologina hän on tutkinut ilmastonmuutoksen vaikutuksia koralleihin trooppisissa merissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Minerva Kustannus
Minerva Kustannus
Eerikinkatu 27, 2. krs
00180 HELSINKI

https://www.minervakustannus.fi

Minerva Kustannus julkaisi ensimmäisen kirjansa vuonna 1991. Vuosien mittaan olemme kasvaneet valtakunnalliseksi yleiskustantajaksi.

Painotamme kustannusohjelmassamme tietokirjallisuutta, mutta julkaisemme myös tasokasta kotimaista ja suomennettua kaunokirjallisuutta. Kustannustoimintamme pääalueet ovat tieto- ja harrastekirjat, lahja- ja kuvateokset sekä lastenkirjat.

Haluamme olla innovatiivinen ja avarakatseinen laatukirjojen kustantaja.

Minerva Kustannus kuuluu WSOY-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme