Lääkärikeskus Aava Oy

Pikkujätin koirahahmot mukana Mauri Kunnaksen elämäntyötä esittelevässä näyttelyssä

Jaa
Pikkujätin ja Mauri Kunnaksen yhteistyö syntyi sattumalta jo 1980-luvulla. Kunnaksen piirtämä alkuperäinen logo on edelleen käytössä ja lääkäriaiheiset koirahahmot koristavat Pikkujätin lääkäriasemien seiniä ympäri Suomen. Kunnaksen elämäntyö saa pysyvän kodin Näyttelykeskus WeeGeestä.
Mauri Kunnas on piirtänyt Pikkujätille liki 30 lääkäriaiheista kuvaa.
Mauri Kunnas on piirtänyt Pikkujätille liki 30 lääkäriaiheista kuvaa.

Näyttelykeskus WeeGee Espoon Tapiolassa avaa 7.10.2022 uuden pysyvän näyttelykokonaisuuden, jonka keskiössä on kansainvälisesti tunnetun kirjailijan ja taiteilijan Mauri Kunnaksen laaja tuotanto ja elämäntyö. Yli 300 m2 kokoisessa näyttelytilassa pääsee sukeltamaan Mauri Kunnaksen luomiin maailmoihin ja teemoihin, joita hänen mittava tuotantonsa käsittelee.

Mauri Kunnaksen hahmot ovat löytäneet tiensä myös osaksi erilaisten kumppaneiden toimintaa. Yhteistyö Lastenlääkäriasema Pikkujätin kanssa syntyi jo 1980-luvulla ja vieläpä melko sattumalta. Pikkujätin toiminnan laajentuessa Tapiolasta, tarvittiin lääkäriasemalle logo: Pikkujätin neurokirurgi Juha Öhman kertoi, että hänen naapurinaan asui mies, joka piirtelee paljon ja tekee lastenkirjoja. Kyseessä oli tietenkin Mauri Kunnas. Öhman otti itse yhteyttä Kunnakseen, joka päätyi lopulta piirtämään Pikkujätille melkein 30 lastenlääkäriaiheista kuvaa sekä logon.

Vuonna 1989 syntynyt logo toimii edelleen valtakunnallisen lastenlääkäriketjun logona, ja Mauri Kunnaksen värikkäät kuvitukset koristavat jokaisen lääkäriaseman käytäviä ja vastaanottohuoneita. Maurin kuvitukset ovat myös tärkeä osa Pikkujätin toimintaa. Lääkäri voi tunnelmaa keventääkseen kertoa satuja seinällä olevien kuvien pohjalta tai laboratoriohoitaja voi ohjata lapsipotilaan ajatuksia toisaalle tuttujen koirahahmojen avulla.

Yhteistyö jatkuu kymmenien vuosien jälkeen aktiivisena. Viimeisimpänä Maurin kynästä syntyi Ukraina-aiheinen kuva, jota käytettiin Pikkujätin lahjoituskampanjassa 2022.

Lääkärileikkejä ja koirahahmoja Pikkujätin kojulla

Mauri Kunnas -näyttelyyn kuuluu kokemuksellinen alue, jossa lapset voivat sukeltaa Kunnaksen monipuoliseen tuotantoon leikkien kirjoista tutuissa ympäristöissä. Lapset pääsevät myös kokeilemaan taitojaan lääkärinä Pikkujätin mobiilikojulla. Lapsille mitoitettu lääkärikoju esittelee Mauri Kunnaksen Pikkujätille piirtämiä lääkäriteemaisia koirahahmoja ja tarjoaa vierailun ajaksi lääkärintakit ja -laukut lasten leikkeihin.

Leikin ohella Kunnaksen henkilötarinaan ja kirjojen syntyprosessiin pääsee tutustumaan näyttelyhuoneissa. Esillä on muun muassa tarkkoja lyijykynäluonnoksia sekä värikkäitä vesiväriluonnoksia.

Pikkujätti mukana avajaisviikonlopun ohjelmassa

Näyttelyn avajaisviikonlopun ohjelma on suunniteltu erityisesti lapsille.

Näyttelyn kumppanina mukana nähdään myös Pikkujätti, jonka oma lastenlääkäriasema päivystää sunnuntaina koiralääkäri Lillin valvonnassa.

Mauri Kunnaksen kirjoista inspiroituneet Teatteri Hevosenkengän lyhyet esitykset ilahduttavat näyttelyvieraita perjantaina. Lauantaina tunnelmaa nostattaa lastenmusiikkiyhtye Höpinätötterö. Lisäksi Kustannusosakeyhtiö Otavan lukunurkkauksessa luetaan lauantaina Kunnaksen kirjoja sekä tavataan yllätysvieras.

Medialle on järjestetty mahdollisuus vierailla näyttelyssä ennen avajaisia sekä haastatella lyhyesti Mauri Kunnasta keskiviikkona 5.10. kello 11.00–12.30. Kunnas on paikalla kello 11.00–12.00. Ilmoittautumislinkki alla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Mauri Kunnas on piirtänyt Pikkujätille liki 30 lääkäriaiheista kuvaa.
Mauri Kunnas on piirtänyt Pikkujätille liki 30 lääkäriaiheista kuvaa.
Lataa
Koirahahmot ilahduttavat lapsipotilaita Pikkujätin toimipisteissä.
Koirahahmot ilahduttavat lapsipotilaita Pikkujätin toimipisteissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lääkärikeskus Aava Oy
Lääkärikeskus Aava Oy
Annankatu 32
00100 Helsinki

Asiakaspalvelu 010 380 3838http://www.aava.fi

Suomalainen Lääkärikeskus Aava on edistänyt terveyttä ja hyvinvointia pian 60 vuotta. Perheyrityksemme toimii 18 toimipisteessä, 12 paikkakunnalla.

Lasten ja nuorten lääkäriasema Pikkujätti kuuluu samaan Ahon perheen omistamaan konserniin kuin Aava. Pikkujätti toimii 8 paikkakunnalla.

Aavassa ja Pikkujätissä työskentelee yhteensä noin 600 henkilöstön jäsentä ja 1000 ammatinharjoittajaa.

Huolenpitomme kantaa läpi ihmisen elämän.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lääkärikeskus Aava Oy

Lapsi on rauhaton, jos vanhempi hätääntyy – Pienten potilaiden lääkärikammolle annetaan kyytiä Pikkujätissä6.4.2023 13:01:06 EEST | Tiedote

Lääkäri on monelle lapselle ikävä valkotakkinen mörkö. Pikkujätissä lapsen olosta tehdään mahdollisimman mukava, jotta vaiva saadaan hoidettua ja leikit voivat taas jatkua. Yhdeksi apukeinoksi lääkäripelon karkotukseen Pikkujätin lastenlääkärit ovat ideoineet ja tehneet yhdessä Mauri Kunnaksen ja Otavan kanssa lapsille lääkärikirjan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme