Osuuskunta KPY

Enfon jakautuminen suunnitteilla

Jaa
Suunnitellun jakautumisen tarkoituksena on terävöittää Enfon konsultointi- ja IT-palveluliiketoimintojen asemointia ja luoda aiempaa vahvempia edellytyksiä liiketoimintojen kasvulle.

Enfon jakautuminen suunnitteilla

Osuuskunta KPY:n (”KPY”) tytäryhtiö Enfo Oyj (”Enfo”) on käynnistänyt valmistelun, jonka tavoitteena on Enfon konsultointiliiketoiminnan eriyttäminen uuteen itsenäiseen osakeyhtiöön (”Enfo Consulting”) osittaisjakautumisen kautta.

Suunniteltu osittaisjakautuminen toteutuisi seuraavasti:

”Enfo Consulting” muodostuisi Enfon konsulttiliiketoiminnasta. Datan hallinta ja datalla johtaminen ovat markkinoilla vasta varhaisessa kehitysvaiheessa ja niihin kohdistuu kasvavaa asiakaskysyntää. Näihin teemoihin keskittymällä Enfo Consultingilla olisi mahdollisuus luoda alalla edelläkävijän asema. Tarkoituksena on, että jakautumisen jälkeen Enfon nykyinen toimitusjohtaja Mikko Valorinta nimitettäisiin Enfo Consultingin toimitusjohtajaksi. Enfon konsultointiliiketoiminnot toimivat sekä Suomessa että Ruotsissa. Vuonna 2021 ne työllistivät 469 henkilöä ja niiden liikevaihto oli yhteensä noin 68,3 miljoonaa euroa. Yhtiö on tarkoitus nimetä ja brändätä uudelleen.

Nykyiseen Enfoon jäävä ”Enfo IT Services” -liiketoiminta keskittyisi tarjoamaan kokonaisvaltaisia it-ulkoistuksia ja konesalipalveluita. Palvelukokonaisuudessa on nähtävillä muuttuvia ja kasvavia asiakastarpeita esimerkiksi maailmantilanteen muuttumisen myötä: toimijat joutuvat huomioimaan yhä enemmän toimitusvarmuuden ja turvallisuuden näkökulmia. Enfon brändi jäisi kyseisen yhtiön käyttöön ja tarkoituksena on, että sen toimitusjohtajaksi nimettäisiin Enfon nykyisen Care & Data Platforms -liiketoiminta-alueen johtaja Nina Annila. Vuonna 2021 Enfon IT-palveluliiketoiminta työllisti 280 henkilöä Suomessa. Sen liikevaihto oli noin 36,7 miljoonaa euroa.  

Enfo Consultingin henkilöstö siirtyisi uuteen yhtiöön vanhoina työntekijöinä nykyisten työtehtävien mukaisesti. Järjestelyn arvioidaan toteutuvan vuonna 2023 toisella neljänneksellä. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Enfon yhtiökokous.

Enfon enemmistöomistajana KPY tukee vahvasti Enfon suunnitelmaa jakautumisesta. ”Katsomme, että jakautuminen loisi edellytyksiä kannattavuuden selkeälle parantamiselle. Järjestelyn tarkoituksena onkin mahdollistaa kummankin kannattavaa kasvua”, KPY:n toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen kommentoi.

”Pidämme merkittävänä etuna, että suunniteltu osittaisjakautuminen mahdollistaisi kummankin liiketoiminnan kehittämisen aiempaa tarkemmin niiden omien etujen mukaisesti. Suunnitellun jakautumisen toteutumisen jälkeen molemmat yhtiöt pystyisivät kehittämään liiketoimintaansa aiempaa tehokkaammin. Järjestely olisikin KPY:n johdon näkemyksen mukaan Enfon, sen työntekijöiden ja asiakkaiden sekä KPY:n omistajien edun mukainen”, Lehikoinen arvioi.

Mikäli jakautuminen toteutuu suunnitellusti, KPY suunnittelee omistajastrategiansa mukaisesti sekä liiketoiminnallisten että omistuksellisten kumppanuuksien etsimistä kummallekin jakautumisessa syntyvälle yhtiöille näiden kannattavan kasvun edistämiseksi. ”Sekä Enfon konsultointi- että IT-palveluliiketoiminnassa on huomattavaa osaamista ja kehityspotentiaalia sekä kyvykkyyttä vastata tässä ajassa olennaisiin asiakastarpeisiin. Näemmekin kummassakin liiketoiminnassa omistaja-arvon kehittämismahdollisuuksia. Tämän potentiaalin esiin nostamiseen haemme rinnallemme kumppaneita ja uskomme, että jakautuminen loisi tähänkin kiinnostavia mahdollisuuksia”, Lehikoinen toteaa.  

”Suunniteltu jakautuminen on jatkoa Enfon kasvustrategialle, sillä sen tavoitteena on terävöittää molempien liiketoimintojen asemointia ja luoda aiempaa vahvempia edellytyksiä niiden kasvulle. Sen odotetaan myös parantavan liiketoimintojen kilpailukykyä, sillä molemmat yhtiöt voisivat palvella omia asiakkaitaan ja vastata heidän tarpeisiinsa entistä paremmin”, Enfon toimitusjohtaja Mikko Valorinta kommentoi.

Enfo on KPY:n pitkäaikaisin tytäryhtiö. KPY omistaa yhtiöstä noin 86 prosenttia.

Jakautumista koskevista suunnitelmista on kerrottu tarkemmin Enfon mediatiedotteessa: https://www.enfo.fi/lehdistotiedotteet

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

140-vuotias KPY on arvopohjainen osuuskunta, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö.

Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme ja palveluitamme.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon21.3.2024 08:51:42 EET | Tiedote

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye