Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Ylisfestarien ”isä” Taito Roivas palkittiin Elämän tähden -palkinnolla

Jaa
Ylöjärvellä ja Nokialla järjestetyssä Ylisfestarit -tapahtumassa avainroolissa alusta lähtien toiminut mielenterveyshoitaja Taito Roivas on saanut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitukselta Elämän tähden -palkinnon. Hän on erinomainen esimerkki siitä, kuinka iso merkitys yksittäisellä työntekijällä voi olla ihmisten yhdenvertaisuuden edistämisessä ja asenteisiin vaikuttamisessa.

Psykososiaalisen kuntoutusyksikön hoitaja Taito Roivas innostui kehitysvamma-alan festarikonseptista nähtyään vastaavan tapahtuman työmatkalla Tanskassa vuonna 1998. Kotiin palattuaan Roivas tarttui tuumasta toimeen. Ensimmäiset Ylisfestarit vietettiin Ylöjärven Ylisillä jo seuraavana vuonna. Siitä lähtien Roivas on toiminut festareiden musiikkivastaavana ja esiintyjien buukkaajana osana festarityöryhmää.

Pienen mutta aktiivisen moniammatillisen työryhmän ponnisteluilla Ylisfestarit on kasvanut pienestä kehitysvammaisten ihmisten laitosfestarista koko kansan elämys- ja musiikkitapahtumaksi, jonne kaikenlaisten ihmisten on ollut helppo tulla. Kantavana teemana on ollut ihmisyys ja yhdenvertaisuus.

Erityisesti Taito Roivaksen ansiosta myös laitoshoitoa, erilaisia apuvälineitä tai erityistä tukea tarvitsevat ihmiset ovat voineet nähdä ja kokea suomalaisen musiikin isoja nimiä. Tarjolla on ollut hyvien esiintyjien lisäksi runsaasti oheisohjelmaa. Monet artistit ovat olleet vaikuttuneita tapahtuman hienosta ilmapiiristä ja kertoneet kokemuksestaan myös julkisesti.

Päihteetön koko perheen tapahtuma alkoi Ylöjärven Ylisillä mutta siirtyi vuonna 2015 Nokian Pitkäniemeen. Viime kesänä Taysin kehitysvammahuollon toimialue luopui festarien järjestämisvastuusta, koska ison tapahtuman järjestelyt koettiin nykyisessä henkilöstötilanteessa liian haastavaksi. Lisäksi Pitkäniemen festarialueelle on suunnitteilla asuntoja. Festarin siirtämiseksi uusille toimijoille on käynnissä neuvotteluja.

Elämän tähden -palkinto on Kimmo Pyykön suunnittelema veistos, jonka Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on myöntänyt Taysin 50-vuotisjuhlavuodesta lähtien joka toinen vuosi tunnustuksena pirkanmaalaisen terveydenhuollon eteen tehdystä merkittävästä työstä. Palkinto annettiin Taito Roivakselle maanantaina sairaanhoitopiirin valtuuston viimeisessä kokouksessa.

Taito Roivas jää 43 työvuoden jälkeen eläkkeelle 1.3.2023.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja


Mielenterveyshoitaja Taito Roivas, puh. 050 5347058
Sähköposti taito.roivas@kolumbus.fi, taito.roivas@pshp.fi

Kuvat

Taito Roivas Kuva: Opa Latvala
Taito Roivas Kuva: Opa Latvala
Lataa
Taito Roivas ja Chisu Ylisfestareilla 2022. Kuva: Katja Lehtinen
Taito Roivas ja Chisu Ylisfestareilla 2022. Kuva: Katja Lehtinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Pirkanmaan sairaanhoitopiiri
Elämänaukio 2, PL 2000
33521 TAMPERE

03 311 611http://www.tays.fi

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tuottaa terveyttä lähes miljoonalle suomalaiselle Tays Keskussairaalassa, Tays Hatanpäällä, Tays Pitkäniemessä, Tays Sastamalassa ja Tays Valkeakoskella sekä psykiatrian avohoidon eri toimipisteissä. Konserniimme kuuluvat myös Tekonivelsairaala Coxa, Tays Sydänsairaala, Fimlab Laboratoriot ja Tays Kehitysyhtiö. Lisätietoja meistä: tays.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan sairaanhoitopiiri

Tays on ruuhkautunut jatkohoitoon jonottavista potilaista - kiireettömiä toimenpiteitä perutaan, kiireellinen hoito turvataan14.12.2022 11:06:45 EET | Tiedote

Taysin sairaalat ovat ruuhkautuneet ja vuodepaikat täyttyneet poikkeuksellisen monista jatkohoitopaikkaa odottavista potilaista. Kiireettömiä toimenpiteitä joudutaan tämän vuoksi siirtämään. Kiireellinen ja päivystyksellinen hoito turvataan. Tähän asti ruuhkia on yritetty purkaa muun muassa yhteistyössä kuntien kanssa, joustopaikkojen käyttöönotolla sekä hoitopolkuja ja hoitoonohjausta kehittämällä. Uusi jatkohoito-osasto perustetaan tammikuussa

Varhainen tunnistaminen parantaa haimasyövän ennustetta – yleisöluentoja ja koulutustilaisuuksia Taysissa 17.–18.11.1.11.2022 10:21:09 EET | Tiedote

Maailman haimasyöpäpäivää (World pancreatic cancer day) vietetään 17.11.2022. Tays järjestää teemaan liittyen kaksi terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua koulutustilaisuutta 17.–18.11. sekä yleisöluentotilaisuuden perjantaina 18.11. Tilaisuuksien tarkoituksena on lisätä sekä ammattilaisten että yleisön tietoisuutta haimasyövän oireista ja hoitomuodoista.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye