Osuuskunta KPY

Voimatel Oy:tä koskeva yritysjärjestely ei toteudu

Jaa
Enersense International Oyj (”Enersense”) on tänään julkistanut pörssitiedotteen, jonka mukaisesti Enersense ilmoittaa vetäytyvänsä 20.6.2022 tiedotetusta yritysjärjestelystä, jossa Voimatel Oy:n (”Voimatel”) koko osakekanta olisi siirtynyt osakevaihdolla Enersenselle. Vetäytyminen tapahtuu yhteisymmärryksessä Voimatelin omistajan Osuuskunta KPY:n (”KPY”) kanssa. Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirasto (”KKV”) päätti 13.1.2023 siirtää yrityskaupan jatkokäsittelyyn, koska se piti tarpeellisena jatkaa yrityskaupan kilpailuvaikutusten selvittämistä. Enersense on saanut KKV:ltä tiedon, että kilpailuviranomaisen tekemien analyysien mukaan toimijoiden yhteenlaskettu markkinaosuus kasvaisi liian suureksi usealla markkinasegmentillä. Vastoin Enersensen näkemyksiä KKV ei myöskään pitänyt asiakkaiden neuvotteluvoimaa eli ns. tasapainottavaa ostajavoimaa kilpailutilannetta riittävästi tasapainottavana tekijänä. Tästä syystä Enersensen hallitus on arvioinut yritysjärjestelyn mahdottomaksi toteutua ha

”Olemme ilman muuta harmissamme yritysjärjestelyn peruuntumisesta. Näkemyksemme mukaan järjestely olisi ollut hyväksi sekä voimakkaassa murroksessa olevalle energia- ja tietoliikennetoimialalle että Voimatelille. Voimatel on arvokas kokonaisuus, jonka kehittämiseen tähtäsimme Enersense-järjestelyllä. Järjestelyn peruunnuttua on selvää, että haluamme omistajana jatkaa yhtiön kehittämistä edelleen. Nyt on tärkeää kääntää katseet eteenpäin ja keskittyä Voimatelin oman strategian toteuttamiseen. Voimatel on yksi harvoista vielä suomalaisessa omistuksessa olevista kriittisen infrastruktuurin ja energiapalveluiden yhtiöistä. KPY on omistautunut, arvopohjainen ja aktiivinen omistaja. KPY Momentum -strategiassa omistuksemme tähtäävät pitkäjänteiseen kehittymiseen ja arvonnousuun. Olemme aktiivisesti mukana omistusyhtiöidemme kehittämisessä. Haluamme pitää huolta sekä Voimatelin oman strategian että KPY:n omistajastrategian toteuttamisen edellytyksistä. Omistajastrategiamme mukaisesti tulemme etsimään sekä liiketoiminnallisia että omistuksellisia kumppanuuksia Voimatelin kannattavan kasvun edistämiseksi”, toteaa KPY-konsernin toimitusjohtaja Anssi Lehikoinen.

”Voimatel toimii aloilla, jotka ovat merkittävien rakenteellisten muutosten edessä. Toimialallamme on nähty voimakasta kansainvälistä konsolidaatiokehitystä. Alan kasvua ja kehittymistä ajavat investoinnit vihreään siirtymään, digitalisaatioon ja älykkäisiin tietoverkkoihin, mikä näkyy Suomessa erityisesti mittavina investointeina kuituverkkojen rakentamiseen. Näkemyksemme mukaan Voimatelillä on tärkeä rooli yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisen infrastruktuurin eli tieto-, jakelu- ja siirtoverkkopalveluiden kehittämisessä ja ylläpitämisessä. Yritysjärjestelyn peruuntumisesta huolimatta fokuksemme on edelleen asiakasprojektien laadukkaassa toteuttamisessa. Voimatelin strategian mukaisesti keskitymme kasvun tavoittelemiseen ja edelleen kehittymiseen tietoliikenneverkoissa sekä kannattavuuskehityksen parantamiseen etenkin sähköverkoissa”, sanoo Voimatelin toimitusjohtaja Mikko Heinonen.

”Voimatelilla on nähdäksemme kansallisestikin merkittävää osaamista ja kehityspotentiaalia. Keskeisenä haasteena on sähköverkkojen liiketoiminnan kannattavuus, jota erityisesti makrotaloudellinen ja geopoliittinen tilanne ovat kuormittaneet. Voimatelilla on merkittävää osaamista ja kyvykkyys tuottaa asiakkailleen yhteiskunnan toimivuuden kannalta kriittisiä infrastruktuuripalveluita. Pitkään kestäneen KKV:n käsittelyprosessin aikana Voimatelin toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti, mikä aiheuttaa haasteita mutta on toisaalta luonut myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Näemmekin Voimatelin liiketoiminnassa omistaja-arvon kehittämismahdollisuuksia”, jatkaa Lehikoinen.

Yritysjärjestelyn peruuntumisella ei ole vaikutusta Voimatelin asiakkaisiin eikä henkilöstöön. Työt jatkuvat aiempaan tapaan.

 https://enersense.fi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta KPY
Osuuskunta KPY
Viestikatu 7 A
70600 KUOPIO

Vaihde 017 369 7800http://www.kpy.fi

KPY-konserni

KPY on arvopohjainen monialakonserni, jonka omistaa Osuuskunta KPY:n osuudenomistajien muodostama yhteisö. Haluamme luoda elinvoimaa omaa toimintaamme laajemmin sijoittamalla arvopohjaamme sopiviin, toimintansa käynnistys- ja alkuvaiheen ohittaneisiin kannattavan kasvun yhtiöihin sekä kehittämällä modernia työpäiväkokemusta edistäviä toimitilakiinteistöjämme. Olemme lähes 140-vuotias, omistusyhtiöidemme kehittämiseen vahvasti sitoutunut konserni, jonka liikevaihto vuodelta 2021 ylitti 300 miljoonaa euroa.

Visionamme vuoteen 2026 on olla liike-elämän ekosysteemi, joka on yksi Suomen arvostetuimmista menestyjien kasvuympäristöistä. Tätä visiota toteutamme sekä omistamalla aiempaa monipuolisemmin kiinnostavia yhtiöitä (KPY Momentum -strategia) että luomalla ekosysteemejä ja yhteisöjä, jotka houkuttelevat osaajia ja luovat edellytyksiä yritysten kasvulle (KPY Nova -strategia). Katsomme, että Momentum ja Nova -strategialinjamme täydentävät ja tukevat luontevasti toinen toisiaan. www.kpy.fi

Voimatel Oy

Voimatel suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää sekä operoi sähkö- ja tietoliikenneverkkoja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan kannalta keskeiset yhteydet, palvelut sekä elämisen vapauden ajasta ja paikasta riippumatta. Voimatelin energiaratkaisut ovat ympäristöä rasittamattomia ja rakentavat hiilineutraalia ympäristöä.

Yhtenä alansa suurimpana toimijana Suomessa Voimatelin asiakkaina ovat kaikki merkittävimmät suomalaiset siirto- ja jakeluverkkoyhtiöt, teleoperaattorit, tietoverkkojen laitevalmistajat sekä suuri joukko teollisuusyrityksiä, kaupunkeja ja kuntia. Voimatelin vuoden 2021 liikevaihto oli 133,1 miljoonaa euroa ja se työllisti vuoden 2021 lopussa noin tuhat alan ammattilaista. www.voimatel.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta KPY

KPY-konsernin liiketulos parantui merkittävästi edellisestä vuodesta9.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

KPY-konsernin tilikauden 2023 operatiivinen tulos kehittyi myönteisesti. Konsernin liikevaihto, käyttökate ja liiketulos vahvistuivat edellisvuoteen verrattuna. Tytäryhtiöistä Novapolis ylsi erinomaiseen tulokseen liiketoimintaa kasvattaen ja kannattavuuttaan edelleen vahvistaen. Konsernin painopiste on ollut Novapoliksen aktiivisen kehittämisen ja tuloksen lisäksi Voimatelin ja Enfon kannattavuuden parantamisessa. Strategian mukainen työ kannattavuuden vahvistamiseksi jatkuu.

Osuma Henkilöstöpalvelut nousi henkilöstöalan suurimpien joukkoon21.3.2024 08:51:42 EET | Tiedote

Kuopiossa sijaitseva Osuma Henkilöstöpalvelut on noussut henkilöstöalan 20 suurimman yrityksen joukkoon, sijoittuen suoraan listauksen 17. sijalle. Henkilöstöalan liikevaihdon kehitystä seuraava lista julkaistaan Henkilöstöala Hela ry:n toimesta. Osuman sijoituksen myötä listalla on pitkästä aikaa toimija Itä-Suomesta. Useimmat listalla olevista yrityksistä ovat päätoimipaikaltaan Helsingissä tai Tampereella.

Märit Sareyko Epicalin uudeksi toimitusjohtajaksi20.3.2024 10:16:16 EET | Tiedote

Pohjoismaissa toimiva datakonsultointiyritys Epical saa uuden toimitusjohtajan, kun muun muassa Valtech Nordicsin toimitusjohtajana toiminut ja Stora Enson CIO:n tehtävää aiemmin hoitanut ruotsalainen Märit Sareyko aloittaa uudessa toimessa 1. huhtikuuta. Hän korvaa tehtävää aiemmin hoitaneen Mikko Valorinnan. Sareyko tuo Epicaliin osaamista muutosjohtamisesta ja syvällistä ymmärrystä pohjoismaisesta IT-markkinasta. Hän lähtee kehittämään yrityksen tuottavuutta sekä ylläpitämään Epicalin erinomaista asiakastyytyväisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye