Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAAsumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Asuinyhteisöt voivat nyt hakea sähköavustusta ARAsta

Jaa
Sähkölämmitteiset taloyhtiöt voivat 17.4.2023 alkaen hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta tukea energiakustannuksiin. Kertaluontoisen avustuksen tarkoituksena on lieventää korkeiden sähkölaskujen vaikutuksia hillitsemällä sähkön hinnan nousun vaikutusta asumiskustannuksiin.
Kuva: Helena Berg / ARA
Kuva: Helena Berg / ARA

Avustusta voi saada marraskuun 2022 ja helmikuun 2023 välisen ajan energiakustannuksiin sähkölämmitteisen asuinrakennuksen omistava yhteisö, kuten: 

  • asunto-osakeyhtiö
  • kiinteistöyhtiö
  • asunto-osuuskunta
  • yleishyödyllinen yhteisö (ns. ARA-yhteisö)
  • kuntien vuokrataloyhtiö.

Avustusta voi saada niiltä kuukausilta, kun asuntoyhteisöllä on käytössä pörssisähkösopimus tai jos sähköenergian myyntihinta on yli 10 senttiä kilowattitunnilta. Avustusta maksetaan enintään puolet omavastuun ylittävästä osasta, kuitenkin enintään 700 euroa asuinhuoneistoa kohden kuukaudessa.

Sähköavustushakemuksen tekeminen sujuu kätevästi ARAn verkkoasioinnissa.

"Suosittelemme tekemään hakemuksen digitaalisesti verkkoasioinnissa, sillä se nopeuttaa hakemuksen käsittelyä", ARAn ylitarkastaja Rasmus Kalliala neuvoo.

ARA on avannut sähköposti- ja puhelinpalvelun auttamaan hakijoita avustuksen hakemisessa. ARAn verkkosivuilta löytyy myös laskuri, jolla voi laskea sähkön keskihinnan sellaisessa tapauksessa, kun sähkösopimus on vaihtunut tai käytössä on kaksitariffisopimus eli yö- ja päiväsähkö eri hinnoilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kysy avustuksesta sähköpostitse: sahkoavustus(at)ara.fi


Lisätietoja medialle antaa:
Rasmus Kalliala
p. 0295 250 903
rasmus.kalliala(at)ara.fi

Kuvat

Kuva: Helena Berg / ARA
Kuva: Helena Berg / ARA
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA
Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA
Vesijärvenkatu 11 A
15140 LAHTI

029 525 0800 (vaihde)https://www.ara.fi/fi-FI

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaan. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

ARA on asumisen asiantunteva kumppani, kehittäjä ja uudistaja, joka edistää ekologisesti kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista. Periaatteena on, että jokaisella on oikeus hyvään asumiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme