Tapio Karttakeskus

Kotimaan luontomatkailutarjonnassa yllättäviä helmiä ja upeita majoituselämyksiä

Jaa
Uusi elämysseikkailujen retkeilyopas kokoaa monipuolisen valikoiman elämyksellisiä matkailukohteita. Joukossa on aktiviteettikohteita, rentoutujan paikkoja sekä glamping eli glamour camping -majoituskohteita.

Tapio Karttakeskuksen julkaisema uusi Retkipaikka Elämysseikkailijan opas esittelee uudenlaisia vaihtoehtoja kotimaan luontomatkailuun. Kirja tarjoaa inspiraatiota omien retkien suunnitteluun, minkä lisäksi teokseen valitut elämykset ovat kaikki luontoa kunnioittavia ja vastuullisia.

Kohteita on eri puolilta Suomea. Vaihtoehtoina ovat esimerkiksi sieni- tai norpparisteily Saimaalla, rentoutuminen suo-spassa sekä vesipolkupyöräily. Elämysseikkailijan oppaaseen on ensimmäistä kertaa kerätty yhteen myös elämyksellisiä yöpymismahdollisuuksia, kuten puuteltta, niliaitta, oma erakkosaari, korsu ja puumaja. Esiteltävät elämykset ovat vaihtelevan hintaisia. Mukaan on valittu sekä maksutonta omatoimista luonnonilmiöistä nauttimista että luksusmajoituksia ja erityisiä elämyspalveluita.

– Kirjassa on huomioitu kaikenlaiset luonnosta nauttivat retkeilijät; niin hurjapäät, nautiskelijat, lasten kanssa liikkuvat, budjettimatkailijat, vesipedot kuin valkoisia lakanoita etsivätkin, kertoo teoksen päätoimittaja Karoliina Kaski.

Kirjan artikkelit ovat kirjoittaneet Retkipaikka-yhteisön jäsenet. He kertovat kokemuksensa upeimmista elämyksistä, vinkkaavat sopivat vuodenajat, varusteet ja muut tarvittavat tiedot jokaisesta kohteesta. Lisäksi kaikista kohteista on kartat, joiden avulla kohteisiin on helppo löytää.

– Kirja on todellinen bucket list kaikille kotimaan elämysseikkailijoille, Kaski sanoo. – Uutta ihmeteltävää löytyy myös niille, jotka luulevat kokeneensa kotimaan luontomatkailun saralla jo kaiken.

Retkipaikka Elämysseikkailijan opas julkaistaan Suomen Luontokeskus Haltiassa (Nuuksiontie 84, Espoo) lauantaina 6.5. Haltiassa on Retkilauantai ja paljon ohjelmaa koko päivän ajan. Elämysseikkailijan oppaaseen sekä Retkipaikka-sarjan aiempiin teoksiin voi tutustua Haltian sisätiloissa.

Suositussa Retkipaikka-sarjassa ovat aiemmin ilmestyneet Seikkailuja Suomen luonnossa, Uudet seikkailut ja Seikkailuja kauneimmissa maisemissa.

Pyydä arvostelukappaletta ja kysy lisää!

Tutustu tarkemmin ja osta kirja!

Tuotetiedot

Retkipaikka Elämysseikkailijan opas

  • pehmeäkantinen, 191 s., 17 x 21 cm
  • ISBN 978-952-266-774-8
  • suositushinta 32 €

Lisätietoja ja arvostelukappaleet

Aino Wuolijoki
Kustannuspäällikkö, Tapio Karttakeskus
p. +358 29 432 6060
aino.wuolijoki@karttakeskus.fi 

Kansikuvan voi ladata Karttakeskuksen kuvapankista.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tapio Karttakeskus
Tapio Karttakeskus
Maistraatinportti 4 A
00240 Helsinki

https://karttakauppa.fi

Tapio-konserniin kuuluva Karttakeskus on Suomen johtava karttakustantaja. Valikoimamme kattaa niin retkeilyn, matkailun, autoilun kuin veneilynkin. Karttojen lisäksi kustannamme luontoon, ulkoiluun, retkeilyyn ja matkailuun liittyvää kirjallisuutta sekä tarjoamme paikkatietopalveluja. Tapio-konsernin merkittävät brändit ovat Tapio, Karttakeskus ja Metsälehti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tapio Karttakeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme