Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Askel kohti kestävää kasvua – Kaupunkiliikenne Oy:n vuosikertomus 2022 on julkaistu

Jaa
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy aloitti toimintansa hieman yli vuosi sitten 1.2.2022. Jatkamme HKL:n työtä pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen ylläpitäjänä ja tuottajana sekä tulevaisuuden joukkoliikenneinfran kehittäjänä.

Vastaamme myös joukkoliikenteen suurhankkeista, jotka vaikuttavat koko pääkaupunkiseudun toimivuuteen ja kaupunkikuvaan. Helsingin kaupungin liikenneliikelaitokselle jäi metro-omaisuus ja metroon liittyvät keskeiset sopimukset.

Ensimmäinen vuosi yhtiönä oli merkittävä. Uusi Matinkylästä Kivenlahteen ulottuva metrorata avattiin matkustajaliikenteeseen joulukuussa. Raide-Jokerin viimeisenä rakentamisvuotena tehtiin viimeisteleviä töitä, aloitettiin koeliikenne ja otettiin käyttöön uusi pikaraitiovaunuvarikko Roihupellossa. Kalasatamasta Pasilaan -hanke, Kruunusillat-raitiotie ja Ruskeasuon varikon rakentaminen etenivät suunnitelmien mukaan.

Marraskuussa 2022 hyväksytty strategiamme Kohti kestävä kasvua vuosille 2023-2026 tukee vahvasti tulevaisuuden joukkoliikenteen kehittymistä pääkaupunkiseudulla. Perustehtävämme on tuottaa ja kehittää pääkaupunkiseudun kestävän liikkumisen palveluita ja infrastruktuuria laadukkaasti sekä kustannustehokkaasti, ja tavoitteenamme on olla kestävien kaupunkien paras liikuttaja ja kehittäjä tulevaisuudessa.  

Bruttoinvestointimme olivat 167 miljoonaa euroa vuonna 2022. Suurin investointikohde oli Kruunusillat-raitiotiehanke 45 miljoonalla eurolla. Raide-Jokerin infran maksut olivat 44 miljoonaa euroa (brutto), Raide-Jokeriin saatiin valtionavustusta 23 miljoonaa euroa.  Muita suuria investointejamme olivat Raide-Jokerin raitiovaunut 21 miljoonaa euroa, Kalasatamasta Pasilaan-raitiotiehanke 14 miljoonaa euroa ja Raide-Jokerin varikko 7 miljoonaa euroa.

Allekirjoitimme joulukuussa sopimukset kantaratikan operoinnista 2025–2034 ja Raide-Jokerin operoinnista vähintään vuoteen 2028 asti. HSL:n hallitus päätti joulukuussa nykyisen metrosopimuksen jatkosta vuoteen 2032 asti.

Juuri julkaistu Kaupunkiliikenteen vuosikertomus 2022 kertoo näistä ja muista vuoden 2022 tärkeistä tapahtumista Kaupunkiliikenteellä.

Siirry vuosikertomukseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
toimitusjohtaja
Juha Hakavuori
juha.hakavuori@kaupunkiliikenne.fi
puh. 040 3524771

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy
PL 55250
00099 Helsingin kaupunki

(09) 310 1071https://kaupunkiliikenne.fi/

Kaupunkiliikenne Oy jatkaa HKL:n työtä ja hallinnoi Helsingin joukkoliikenneinfraa ja omistaa raitiovaunukaluston. Vastaamme joukkoliikenteen kokonaisuuden kehittämisestä ja kunnossapidosta. Liikennöimme raitiovaunua ja tuotamme metron liikennöintiä palveluna. Hoidamme lisäksi Suomenlinnan lautan liikenteen sekä järjestämme Helsingin kaupunkipyöräpalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy

Kaupunkiliikenne kehittää liityntäpyöräpysäköintipalvelua useammalla raideliikenteen asemalla28.9.2023 08:58:47 EEST | Tiedote

Tänä kesänä Kaupunkiliikenne Oy on parantanut pyöräpysäköintipalvelua Kannelmäen, Käpylän, Ruoholahden, Siilitien, Tapanilan ja Vuosaaren asemilla. Lisäämällä ja kehittämällä liityntäpyöräpysäköinnin laatua, turvallisuutta ja käyttökokemusta voidaan edistää kestävän liikkumisen matkaketjuja sekä vaikuttaa joukkoliikenteen saavutettavuuteen ja pyöräliikenteen houkuttelevuuteen.

Pikaraitiovaunu nousi kiskoilta harjoitustilanteessa12.9.2023 10:02:59 EEST | Tiedote

Pikaraitiovaunun teli nousi kiskoilta Latokartanossa koeajon aikana tehdyn häiriönhallinnan harjoituksen yhteydessä maanantaina kello 21 jälkeen. Kyseessä oli suunnanvaihdon harjoitus, jossa vaunu on liikkunut kävelynopeudella. Harjoituksen yhteydessä teli nousi kiskoilta ja vaunu osui radan vieressä olevaan ratapylvääseen. Nyt harjoiteltuja suunnanvaihtoja ei tehdä normaaliliikenteessä, mutta niitä tarvitaan poikkeustilanteissa, joissa vain osa rataa on käytössä.

Poikkeustilanne Myllypuron metroasemalla – liikenne normalisoitunut25.8.2023 12:20:37 EEST | Tiedote

Myllypuron metroasemalla tapahtui poikkeustilanne metroliikenteessä perjantaina aamupäivällä. Asemalta lähteneen junan takimmaisen vaunun kohdalla leimahti valokaari, joka aiheutti savunmuodostusta. Metroliikenne kyseisellä raiteella keskeytettiin tilanteen selvittämisen ja korjaustöiden ajaksi. Tämän hetken tiedon mukaan tapahtuman aiheutti metroradan virtakiskon eristimen vikaantuminen. Pelastuslaitos varmisti paikalla turvallisuuden ja Kaupunkiliikenne Oy:n ratasähköasentajat korjasivat virtakiskon ja varmistivat sen toiminnan. Liikenne saatiin palautettua normaaliksi noin tunnin kuluttua tapahtuneesta. Lisätiedot: Kaupunkiliikenne Oy, turvallisuuspäällikkö Juhana Hietaranta, p. 09 310 70504

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme