Marketing Finland ry

Finnish Comms Awards 2023 palkitsee vaikuttavan viestintäyhteistyön

Jaa

Finnish Comms Awards 2023 käynnistyy jälleen juhlistaen ansioituneita viestintäalan ammattilaisia ja heidän vaikuttavia töitään. Tämä asiakkaan ja toimiston yhteistyön kilpailu nostaa esiin viestinnän vaikuttavuutta ja sen merkitystä asiakkaiden tavoitteiden saavuttamisessa.

“Koen erityisen tärkeänä, että kilpailutöistä pystyttäisiin löytämään viestintätyöllä ja konsultoinnilla aikaansaatu muutos. Se ei välttämättä aina näy luvuissa, vaan se voi olla myös jotain vaikeammin mitattavaa. Näen tämän keskeisimpänä punaisena lankana tuomaristotyössä”, kommentoi vuoden 2023 kilpailun päätuomari ja SEKin viestinnän liiketoimintajohtaja Tiina Hosiokoski.

Viime vuonna tehtiin merkittävimmät kilpailu-uudistukset, joissa keskityttiin entistä vahvemmin viestinnän strategiseen rooliin ja neuvonantoon asiakkaille. Vuonna 2023 kilpailun kategoriat ja säännöt ovat saaneet täsmennyksiä viime vuoden palautteiden perusteella. Tänä vuonna kummankin pääkategorian parhaalle työlle jaetaan oma palkintonsa. Ensimmäisessä pääkategoriassa (Neuvonanto, konsultointi, suunnittelu ja valmennus) palkitaan Vuoden viestintätyö. Toisessa pääkategoriassa (Vaikuttamiskampanjat ja monikanavatyöt) palkitaan Vuoden vaikuttamiskampanja.

”Olen kuullut uudistuksesta pelkkää hyvää. Päivitetty Finnish Comms Awards tuo nyt esiin sitä työtä, mitä me viestintäkonsultit arjessamme teemme. Viestintäkilpailusta tuli viestintäkilpailu”, Hosiokoski kommentoi uudistusta.

Kilpailuun kutsuttuun tuomaristoon kuuluu kokeneita viestinnän, median, tieteen ja johtamisen ammattilaisia, joiden avulla arvioidaan kilpailutöitä ja tunnistetaan alan parhaita käytäntöjä. Vuoden 2023 tuomaristo julkaistaan kuluvan vuoden elokuun lopussa.

Kilpailuun osallistuvat työt käsitellään luottamuksellisesti ja nimettöminä. Finnish Comms Awards rohkaisee viestintätoimistoja kasvamaan ja sanoittamaan asiakastyönsä arvon alaa eri näkökulmista seuraavalle tuomaristolle.

Ilmoittautuminen kilpailuun on avoinna ja töiden palautusaika päättyy 8.9.2023. Vuoden 2023 voittajat palkitaan Finnish Comms Awards -gaalassa 9.11.2023 Helsingissä.


Kilpailun järjestää Marketing Finland. Yhteistyö Vala ry:n kanssa jatkuu ja Vuoden varainhankintateko palkitaan omassa kategoriassaan. Kilpailun vuoden 2023 yhteistyökumppaneina toimivat Viesti Ry, Cision, STT Viestintäpalvelut ja Grano.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kilpailun päätuomari:

Tiina Hosiokoski, SEK
Sähköposti: tiina.hosiokoski@sek.fi
Puhelin: +358 45 1304 831

Kilpailun sääntötuomari:

Taru Nikulainen, Brunnen Communications
Sähköposti: taru.nikulainen@brunnen.fi
Puhelin: +358 50 325 7347

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Marketing Finland on markkinoinnin liike, johon voivat liittyä jäseniksi markkinointia ja viestintää tekevät yritykset sekä alan palvelutarjoajat. Vuonna 2020 Marketing Finland sekä Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL päättivät toimintojensa yhdistämisestä. Tämän jälkeen Marketing Finlandin alle on järjestäytynyt myös muita markkinoinnin asiantuntijaorganisaatioita. Marketing Finlandin jäsenet ovat mukana ostamassa ja tuottamassa suurinta osaa Suomessa tehtävää markkinointia ja viestintää.

Marketing Finland kuuluu maailman johtaviin markkinoinnin verkostoihin: WFA, 90 % maailman markkinointiostoista, EACA, 2500 markkinoinnin ja viestinnän organisaatiota ja 120 000 ammattilaista 30 Euroopan maasta ja ICCO, 3000 viestintätoimistoa globaalisti 66 maasta.

Marketing Finlandin tehtäviin kuuluvat muun muassa edunvalvonta, alan koulutukset, konsultointi, sekä verkostojen rakentaminen. Marketing Finland järjestää Suomessa markkinoinnin ja viestinnän johtavia kilpailuja kuten Cannes Lions, Effie Awards Finland, Finnish Comms Awards, Young Lions Finland ja Vuoden brändinrakentaja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Marketing Finland ry

Joka seitsemäs markkinoinnissa työskentelevä jättäisi alan monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden puutteen vuoksi19.6.2023 10:30:00 EEST | Tiedote

Markkinointialan monimuotoisuutta, oikeudenmukaisuutta ja inkluusiota mitattiin Global DEI Census 2023 -kyselyssä, johon vastasi 13 000 alan työntekijää 91 maasta. Suurimmat syrjinnän muodot perustuvat edelleen ikään, sukupuoleen ja hoivavastuuseen. Suomessa mielenterveys huolettaa vähemmän kuin muualla maailmassa. LGBQ+-vastaajien osallisuus on laskenut.

Young Lions Finland-suunnittelukilpailun voittajat valittu: Ketkä valittiin parhaiksi nuoriksi markkinoinnin ja viestinnän osaajiksi?22.4.2023 09:25:25 EEST | Tiedote

Suomen lupaavimmat nuoret markkinoinnin ja viestinnän osaajat on palkittu 30-vuotiaille ja sitä nuoremmille markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisille suunnatussa Young Lions Finland -suunnittelukilpailussa. Kilpailun seitsemään sarjaan osallistui yhteensä 44 tiimiä 50 kilpailutyöllä. Jokaisen sarjan paras tiimi pääsee edustamaan Suomea kansainväliseen Cannes Young Lions -kilpailuun sekä osallistumaan Ranskassa järjestettävään Cannes Festival of Creativity -tapahtumaan kesäkuussa 2023.

Porisuhde-kampanja putsasi palkintopöydän – Effie Awards Finland voittajat 2022 on julkistettu10.2.2023 08:34:30 EET | Tiedote

Maailman laajin markkinoinnin tehokkuutta mittaava kilpailu Effie Awards järjestettiin Suomessa nyt 21. kerran. Kilpailu huipentui 9.2.2023 järjestetyssä gaalassa, jossa palkittiin suomalaisia markkinoinnin töitä yhdellä Grand Effiellä, kahdella kultaisella, kahdella hopeisella ja kuudella pronssisella Effiellä. Effie Awards Finlandia järjestää Marketing Finland yhteistyössä Sanoma Media Finlandin kanssa.

Effie Awards Finland starttaa tänään – päätuomarina tamperelaisen Villivision toimitusjohtaja Anna Lehtisalo19.9.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Maailman laajin markkinoinnin tehokkuutta mittaava kilpailu Effie Awards järjestetään Suomessa jo 21. kerran. Kilpailua järjestää Suomessa Marketing Finland ry. Tuomarointia ohjaa ja valvoo ohjausryhmä, joka koostuu kokeneista markkinoinnin ammattilaisista, jotka edustavat alan toimistoja, markkinoinnin ostajia, mediaa, tutkimusyrityksiä ja oppilaitoksia. Ilmoittautuminen kilpailuun avataan 19.9.2022 ja kilpailutöitä otetaan vastaan 3.11.2022 saakka.

Finnish Comms Awards 2022 sai uudet kategoriat – aika tunnustaa vuorovaikutuksessa syntyvä arvo10.6.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Järjestyksessä 11. Finnish Comms Awards uudisti kilpailun kategoriat vastaamaan ammattimaisen viestintäkonsultoinnin palvelutarjontaa ja -kysyntää. Lähtökohtana on edelleen jakaa tunnustusta viestintätoimiston ja asiakkaan tulokselliselle yhteistyölle. Uusissa kategorioissa nostetaan vahvemmin esiin viestinnän strategista roolia ja neuvonannon merkitystä asiakkaille. Ansaitussa julkisuudessa näkyminen ei ratkaise viestintätöiden paremmuutta, vaan asiakkaan kokema hyöty ja vaikuttavuus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme