Lapin kauppakamari

Lapin kauppakamari kutsuu Jasper Pääkkösen tutustumaan Lapin elinkeinoihin

Jaa
Lapin kauppakamari on esittänyt näyttelijä Jasper Pääkköselle kutsun tulla tutustumaan Lapin nykyiseen ja tulevaan elinkeinorakenteeseen.

Kimmoke kutsun lähettämiseen syntyi Pääkkösen kirjoituksesta Facebookissa 30.5.2023, jossa Pääkkönen kirjoittaa, että Lapilla on kaksi tulevaisuuskuvaa: kaivosteollisuuden Lappi ja luontomatkailijoiden Lappi, joissa nämä kaksi elinkeinoalaa sulkevat toisensa pois. Pääkkösen mukaan hän ei tiedä onko muita realistisia tulevaisuuskuvia.

Kuva Lapin elinkeinojen tulevaisuudesta on huomattavasti Pääkkösen mustavalkoista ja vastakkainasetteluun pohjautuvaa kuvaa mielenkiintoisempi ja positiivisempi. Juuri julkaistun Lapin suhdannekatsauksen mukaan Lapin vahvimmat erikoistumisalat ovat kaivostoiminta, matkailu ja metsätalous. Suhdannekatsaus osoittaa, että jo nyt monipuolinen elinkeinorakenne on paras tuki Lapin kasvulle ja kehitykselle.

Ennakkoarvion mukaan Lapin yritysten liikevaihto oli vuonna 2022 yli 18,4 miljardia euroa, josta teollisuuden (ml. kaivostoiminta) osuus nousi 59 prosenttiin. Hyvänä esimerkkinä yhteiselosta toimii Kittilä, jossa on sekä Levin matkailukeskus että Agnico Eaglen kultakaivos. Näin ollen kauppakamari ei näe tarpeelliseksi asettaa matkailua ja kaivostoimintaa vastakkain.

Pääkköselle esitetty vierailuohjelma sisältää tutustumista Lapin kaivostoimintaan ja malminetsintään, metsäteollisuuteen ja matkailuun. Ohjelmaa muotoillaan Pääkkösen toiveiden mukaisesti. Lapin kauppakamarin toiveena on toteuttaa vierailu elokuun aikana.

Lapin kauppakamari kannattaa Pääkkösen omaa Nangunniemen hotellihanketta ja pitää matkailuinvestointien tekemistä kestävän kasvun välttämättömänä edellytyksenä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Lapin kauppakamari
Lapin kauppakamari
Maakuntakatu 29-31 B
96100 Rovaniemi

https://www.lapland.chamber.fi/

Lapin kauppakamari haluaa varmistaa, että yritystoiminnalla on Lapissa kilpailukykyinen toimintaympäristö, Lappi on vetovoimainen sijoittumispaikka, ja että yrityksillä on hyvät verkostoitumismahdollisuudet sekä oikeaa tietoa elinkeinoelämän toimintaympäristöstä.

Lapin kauppakamarin jäsenistöön kuuluu noin viisisataa yritystä eri toimialoilta ja eri puolilta maakuntaa, lisäksi kattava edustus Lapin kuntia ja muita keskeisiä sidosryhmiä. Kauppakamarin perustehtäviä ovat vaikuttaminen alueensa yritystoiminnan toimintaedellytyksiin, kilpailukykyyn ja vetovoimaisuuteen kansainvälistyvässä toimintaympäristössä. Lisäksi tarjoamme neuvontaa, koulutuksia ja verkostoitumismahdollisuuksia sekä myönnämme ja vahvistamme ulkomaankaupan asiakirjoja.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin kauppakamari

Itämeren sulkeutuminen meriliikenteeltä: Lappi on ratkaisu Suomen kansainväliselle kaupalle häiriötilanteessa6.9.2023 14:00:00 EEST | Tiedote

Lapin kauppakamari selvitti yhdessä konsulttiyritys Rambollin kanssa Suomen viennin ja tuonnin vaihtoehtoisia reittejä Lapin maayhteyksien kautta tilanteessa, jossa Itämeri olisi osittain suljettu meriliikenteeltä. Häiriötilanteessa 50 % Suomen tuonnista ja viennistä voitaisiin, rimaa hipoen, järjestellä Lapin maayhteyksien kautta Pohjois-Norjan satamiin.

Pohjoisen ohjelman kirjaus riemuvoitto Lapin edunvalvonnalle16.6.2023 19:29:30 EEST | Tiedote

Tänään julkaistu hallitusohjelma on Lapin kauppakamarin tuoreen arvion mukaan kokonaisuudessaan hyvä ja pohjoisia investointeja mahdollistava. Ohjelmasta löytyy Lapin tulevaisuuden kannalta positiivisia kirjauksia esimerkiksi lupauksen pohjoisen ohjelman laatimisesta ja investointien vauhdittamisesta. Puutteena on, että hallitusohjelmassa ei tunnisteta matkailun roolia merkittävänä elinkeinoalana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme