Schneider Electric

Loviisan Asuntomessujen Lilla Hygge on kuin luotu älykotoiluun

Jaa
Lilla Hyggen kirjastohuoneen näyttävä kukkatapetti jää näkyviin Schneider Electricin Exxact-sarjan läpinäkyvien lasikehysten alta.
Lilla Hyggen kirjastohuoneen näyttävä kukkatapetti jää näkyviin Schneider Electricin Exxact-sarjan läpinäkyvien lasikehysten alta.

Tiedote, 1.6.2023 – Kirjailija Hannele Lampelan ja psykoterapeutiksi opiskelevan Markus Lampelan perheen unelmien kotikaupunki löytyi puolitoista vuotta sitten Loviisasta, joka sijaitsee meren rannalla Porvoon ja Kotkan puolivälissä. Loviisassa oli perheen kaipaamaa idyllistä tunnelmaa, jota löytyy myös heidän vakituisesta lomakohteestaan Kalajoen hiekkasärkiltä.

Elokuussa Lampelat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa Loviisanlahden itäiselle rannalle, mutta sitä ennen heidän talonsa Lilla Hygge on osa vuoden 2023 Asuntomessuja. Messualueena on tänä vuonna Kuningattarenranta, josta on vain lyhyt kävelymatka Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Messualueella on pientaloja, rivitaloja, kerrostalo ja jopa kelluvien asuintalojen kortteli, jossa on tilaa yhdeksälle kelluvalle kodille.

Lampeloiden tie asuntomessujen rakentajaperheeksi kulki pienen mutkan kautta.

– Minua kiehtoi ajatus messutalosta, joten vakoilin messujen verkkosivuja ja taivuttelin Markusta suunnitelmani kannalle. Kun viimein kävin katsomassa Loviisan asuntomessujen tonttien hakuaikoja, huomasin surukseni niiden menneen jo umpeen! Muutamalla talonrakennusfirmalla oli onneksi tontti vailla asukkaita, ja valitsimme lopulta yhteistyön Deko-Talon kanssa, Lampela riemuitsee.

Älykoti oli onnistunut yllätysveto

Yhteinen sävel perheen ja Deko-Talon välillä löytyi nopeasti. Hannele ja Markus Lampela halusivat kodin, joka sopisi heidän koko perheensä tarpeisiin. Uuteen kotiin haluttiin riittävästi tilaa kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle sekä Markuksen aikuiselle tyttärelle, joka usein vierailee kodissa.

– Saimme juuri sitä, mitä halusimme! Deko-Talon rakennusarkkitehti Julia Heinonen osasi toteuttaa meidän toiveisiimme ja budjettiimme sopivan kokonaisuuden, Hannele Lampela kehuu.

– Korkeat huoneet vaikuttavat yllättävän paljon tilan tuntuun, hengitys kulkee vapaammin ja ideat lähtevät lentoon! Viimein saan myös oman työhuoneen, viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä kotona sohvannurkassa istuen, Lampela iloitsee.

Myös Deko-Talon puolella ollaan tyytyväisiä yhteistyöhön.

– Rakentajaperheellä oli erittäin hyviä ideoita ja visioita, joiden pohjalta oli helppo lähteä tekemään suunnitelmia. Lilla Hyggessä uusi ja vanha kohtaavat viehättävällä tavalla. Ulkoverhoiluun on valittu perinteikäs pystylaudoitus, mutta toisaalta asukkaat hyötyvät älykodin parhaista puolista, kertoo Deko-Talon myyntijohtaja Mika Issakainen.

Dekotalossa äly on mukana vakiona

Lampelat eivät olleet aikaisemmin asuneet modernissa talossa, joten heidän mielikuvansa älykodista ei aivan vastannut todellisuutta.

– Olemme kaikki elämäntapanautiskelijoita, jotka viihtyvät kotona yhdessä leffoja katsellen. Älykodista innostuin siinä vaiheessa, kun ymmärsin sen tarjoavan pieniä herkkuja arkeen. Älypistorasiaan kytketyn kahvinkeittimen saa päälle Wiser-sovelluksen nappia painamalla, kuin olisi oma hovimestari kahvia valmistamassa! Lastenhuoneet on meillä sijoitettu alakertaan ja aikuiset nukkuvat ylhäällä, mutta jos pojat hipsivät yöllä viereen nukkumaan, sytyttää liiketunnistin heille käytävään valot automaattisesti, Lampela kuvaa.

Dekotaloissa on älykotivalmius vakiona, ja talotoimittaja esittelee kaikille asiakkailleen erilaisia älykotivaihtoehtoja sähkösuunnitteluvaiheessa. Älykoteihin on saatavilla runsaasti erilaisia arkea helpottavia laitteita ja ominaisuuksia vesivuotosensoreista valaistuksenohjaukseen.

– Älyominaisuuksia voi laittaa koko kotiin tai vaikka vain osaan huoneista. Koko talon kattavan järjestelmän sijaan pari älypistorasiaa tai liiketunnistimella toimivat vessan valot riittävät hyvin alkuun, ja älyjärjestelmään voi myöhemmin kytkeä uusia laitteita. Meistä älykotivalmius on uudessa talossa nykyään aivan yhtä tärkeä kuin vaikka varaus sähköauton latauspisteelle, Issakainen kuvaa.

Wiser ja Exxact ovat älykodin voimakaksikko

Dekotaloihin asennetaan vakiona Schneider Electricin Exxact-sarjan sähkökalusteita, jotka on suunniteltu toimimaan Schneiderin Wiser-älykotijärjestelmän kanssa. Älykodin toimintoja ja laitteita ohjataan kätevästi Wiser-sovelluksen avulla oman puhelimen tai tabletin kautta.

Yksi syy Exxactin käytölle Dekotaloissa on laaja värivalikoima, mitä myös Lampela arvostaa. Hän kuvaa Lilla Hyggen antrasiitinvärisiä sähkökalusteita ulkoasultaan moderneiksi mutta pyöristetyn muotonsa ansiosta myös talon perinteiseen ilmeeseen sopiviksi. Lisäksi hän mainitsee erikseen kirjastohuoneeseen valitut Exxactin läpinäkyvät lasikehykset, joiden alta huoneen näyttävä kukkatapetti jää näkyviin.

Tulevaisuudessa Lampelat harkitsevat uusien turvaominaisuuksien liittämistä älykotiinsa.

– Seuraavana listalla ovat älysovellukseen liitettävät kamerat, joiden avulla kodin tilannetta voi tarkkailla, kun asukkaat ovat muualla. Vähän aikaa sitten myös hoksasin, että poikien tuosta kasvaessa kameroiden kautta näkee, onko kotona käynnissä luvattomat bileet, Lampela nauraa.

Lisätietoja:

Sara Orre, kanava- ja segmenttivastaava, Schneider Electric 

sara.orre@se.com, 044 550 4434  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lilla Hyggen kirjastohuoneen näyttävä kukkatapetti jää näkyviin Schneider Electricin Exxact-sarjan läpinäkyvien lasikehysten alta.
Lilla Hyggen kirjastohuoneen näyttävä kukkatapetti jää näkyviin Schneider Electricin Exxact-sarjan läpinäkyvien lasikehysten alta.
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Vaihtoehto perinteiselle PLC-ohjelmoinnille auttaa AFRY Finlandia kurkottamaan tulevaan26.9.2023 08:17:00 EEST | Tiedote

AFRY Finland toteutti automaatioprojektin Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -automaatioalustalla, joka mahdollistaa valmistajariippumattoman automaation kehittämisen. Projektissa toteutettiin SCADA-näkymä ja tarvittava sovellus, jolla koneen toimintaa pystytään ohjaamaan ja valvomaan. Automation Expert sai AFRYlta kiitosta koodipuolen ja käyttöliittymän helposta yhdistettävyydestä. Euroopan johtava suunnittelu- ja konsultointiyhtiö AFRY Finland toteutti ensimmäistä kertaa automaatioprojektin Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -automaatioalustalla, joka mahdollistaa valmistajariippumattoman ja ohjelmistokeskeisen automaation kehittämisen. AFRYn tavoite on varautua automaatioalan tuleviin vaatimuksiin etsimällä vaihtoehtoja perinteiselle ohjelmoinnille. – Halusimme hyödyntää uuteen teknologiaan pohjautuvaa Automation Expertiä osana käytännön asiakasprojektia, jossa asiakkaalla on laitteelle selkeät jatkokehitystoiveet. Tämä oli meille hyvä tapa tutustua a

Schneider Electric Finlandin Maaret Mickelsson ja Sanna Repo uusiin rooleihin18.9.2023 12:31:43 EEST | Tiedote

Tiedote, 18.9.2023 – Schneider Electricin Home and Distribution -sähkötukkukanavan vetäjänä aloittaa Maaret Mickelsson 1.9.2023 alkaen. Mickelsson on työskennellyt Schneider Electricilla vuodesta 2008, ja vastannut viimeisimpänä tehtävänään Schneider Electricin energiatehokkuuden lisäämiseen tähtäävien ratkaisujen myynnistä nykyisille asiakkaille. Pitkän työsuhteen myötä Mickelsson tuo uuteen rooliin merkittävää kokemusta myynnin, asiakkuuksien ja liiketoiminnan johtamisesta. Mickelsson seuraa tehtävässään Sanna Repoa, joka siirtyi kesäkuussa Digital Energy Offers and Solutions -tiimin vetäjäksi. – On todella mielenkiintoista päästä 15 kiinteistöliiketoiminnan parissa vietetyn vuoden jälkeen tutustumaan Schneiderin tukkukanavatoimintaan. Otan innolla vastaan mahdollisuuden oppia uutta sekä ennen kaikkea odotan yhteistyötä kumppaneidemme sekä Schneider-tiimin kanssa, Mickelsson sanoo. Sanna Repo vetämään Digital Energy Offers and Solutions -tiimiä Aiemmin tukkukanavan vetäjänä toiminut

Uusi kuusiakselinen Lexium Cobot: yksinkertaisuutta, tuottavuutta ja turvallisuutta14.9.2023 11:47:08 EEST | Tiedote

Uusi Lexium Cobot on erittäin tehokas, edistyksellinen kuusiakselinen yhteistyörobotti, jonka avulla työntekijät voivat suorittaa raskaita, toistuvia tai monimutkaisia tehtäviä. Pienikokoinen Lexium Cobot on ainutlaatuisen helppo asentaa ja integroida täydelliseen robotiikkajärjestelmään. Intuitiivisen sovellusliittymän ansiosta käyttäjät voivat seurata, ohjelmoida ja käyttää Cobotia helposti esimerkiksi Android-tabletin kautta. Lexium Cobotin kaikkia ominaisuuksia pääsee hyödyntämään, kun toimintojen suunnittelussa käytetään Machine Expert Twin -ympäristöä. Ohjelman kehitys ja testaus virtuaalisessa ympäristössä nopeuttaa oleellisesti suunnittelusykliä, kun isommankin kappaletavaran käsittelyn osa-alueet on mahdollista testata yhtenä toimivana kokonaisuutena. Lexium Cobotit voivat toimia myös itsenäisissä kokoonpanoissa. Kompaktista koostaan huolimatta niillä on myös erinomainen kuorman nostokyky sekä monipuoliset ohjelmointivaihtoehdot. Lisätiedot: Heikki Hietanen Offer Manager: Mach

Sähkönhinnan heittely on tulevaisuudessa arkipäivää – Asiantuntijoiden vinkit fiksumpaan sähkönkäyttöön11.9.2023 15:25:35 EEST | Tiedote

Älykotijärjestelmien avulla on mahdollista käyttää sähköä fiksusti ja säästää selvästi sähkölaskussa. Älyn avulla sähköä on helppo käyttää oikeaan aikaan ja välttää pahimmat hintapiikit. Varavirtajärjestelmistä saa parhaan hyödyn irti, kun niiden toimintaa automatisoidaan. Tiedote, 11.9.2023 – Sähkön hinta heilahtelee tällä hetkellä voimakkaasti. Viime talvesta oppineena on hyvä varautua siihen, että hinnat nousevat välillä korkeiksi jopa usean viikon ajaksi. Onneksi hintapiikkeihin voi varautua usein eri keinoin. Yksi selkeä säästötapa on modernisoida kodin sähköjärjestelmät pienissä osissa tai kerrallaan. Yksi suurimmista energiasyöpöistä kotitalouksissa on lämmitys. Lämmityksestä ei kannata liikaa tinkiä etenkään märkätiloissa, mutta lämmitystä on mahdollista säätää tehokkaasti ja älykkäästi. – Omaan kotiin voi esimerkiksi hankkia älykotijärjestelmän, johon on mahdollista saada mukaan lämmönohjaus. Tällöin älyominaisuudet säätelevät termostaatteja ja huolehtivat, että lämmitys tapah

Uusi työkalu paljastaa datakeskuksien hiilipäästöt ja kumppaneiden epäsuorat ympäristövaikutukset1.9.2023 08:13:00 EEST | Tiedote

Schneider Electricin kehittämä Lifecycle CO2e TradeOff on ensimmäinen työkalu, joka auttaa arvioimaan tarkasti datakeskuksien hiilijalanjäljen koko arvoketjun matkalta. Ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu huomioi kaikki GHG- eli kasvihuonekaasuprotokollan mukaiset Scope 1-, Scope 2- ja Scope 3 -luokkien päästöt. Tiedote, 31.8.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on julkaissut toimintamallin, jonka avulla yritysten on helpompi hahmottaa kokonaisvaltaisesti omien datakeskuksiensa ympäristövaikutuksia. Malli esitellään Schneider Electricin whitepaperissa, johon kuuluu myös ilmainen Lifecycle CO2e TradeOff -työkalu. Whitepaperin linjaama toimintamalli perustuu tarkkaan dataan, joka auttaa datakeskustoimijoita keskittymään oikeisiin asioihin ympäristötoimenpiteissään. Lifecycle CO2e TradeOff-työkalun avulla yritykset ja organisaatiot pystyvät ensimmäistä kertaa arvioimaan tarkasti datakeskuksiensa suorien ja epäsuorien päästöjen kokonaish

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme