Idea Group

Kutsu medialle: Robotit, droonit ja kamerat saapuvat sokerijuurikaspellolle

Jaa
Kutsumme median edustajat Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen 70-vuotispeltopäivään Paimioon keskiviikkona 14.6. kello 9 alkaen (Meltolantie 30, 21510 Hevonpää, Paimio).

Uusi teknologia valtaa alaa maataloudessa. Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen eli SjT:n 70-vuotispeltopäivässä tutustutaan tulevaisuuden maatalousteknologiaan, joka helpottaa viljelijän työtä ja tehostaa sokerijuurikkaan viljelyä. Esittelyssä ovat muun muassa Suomen ensimmäinen ja ainoa FarmDroid-peltorobotti, täsmälannoituksen mahdollistava ruiskudrooni ja kameraohjattu haraaminen.

Päivän aikana esitellään myös viimeisimpiä tutkimustuloksia. Pellolla puhumassa on suuri joukko maatalousalan asiantuntijoita, kuten SjT:n johtaja Susanna Muurinen, Helsingin yliopiston maatalouden ympäristöteknologian professori Laura Alakukku ja Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Helena Soinne, joka kertoo maaperän hiilensidonnasta. Sokerijuurikas on yksi tehokkaimmista ilmakehän hiilidioksidia sitovista viljelykasveista Suomessa.

Peltopäivä alkaa kello 9 ja päättyy kello 16. Tilaisuudessa on kahvi- ja ruokatarjoilu. Tarkempi ohjelma ja aikataulu löytyvät tämän linkin kautta: https://www.sjt.fi/?p=6472

Ilmoittauduthan tapahtumaan viimeistään ma 12.6. osoitteeseen ida.sormunen@ideagroup.fi tai puh. 040 675 5788 / Ida Sormunen, Idea Group.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Susanna Muurinen
johtaja, Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskus
p. 050 438 6191
susanna.muurinen@sjt.fi

Tietoja julkaisijasta

Idea Group
Idea Group

20100 TURKU

https://ideagroup.fi

Idea Groupissa työskentelee yli 30 viestinnän, tapahtumien ja markkinoinnin asiantuntijaa. Yritys on perustettu vuonna 2021, kun pitkän linjan toimijat Viestintätoimisto Telegraafi ja tapahtumatoimisto Tapahtumallinen yhdistivät osaamisensa. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä ja Turussa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Suomalainen Faron hakee syöpälääkkeelleen myyntilupaa Yhdysvaltain markkinoille vuonna 2025 – Jälleen lupaavia tuloksia bexmarilimab-syöpälääkkeen tehosta verisyöpien hoidossa19.7.2023 09:12:25 EEST | Tiedote

Faron Pharmaceuticals on julkaissut tänään uusia positiivisia tuloksia BEXMAB-tutkimuksesta, jossa tutkitaan yrityksen kehittämän täsmäimmunoterapian eli bexmarilimabin tehoa useisiin pahanlaatuisiin hematologisiin kasvaimiin eli verisyöpiin. Yritys tähtää myyntilupa-anomuksen jättämiseen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastolle (FDA) vuoden 2025 ensimmäisellä puoliskolla.

Pienestä Kuohun kylästä laadukasta lähdevettä maailman huippuravintoloihin19.6.2023 08:53:02 EEST | Tiedote

Kuohu Artesian Waters on aloittanut pullotetun veden tuotannon Kuohun kylässä Petäjävedellä. Yritys vie kansainvälisille markkinoille laadukasta, suomalaista lähdevettä, jonka tuotannossa kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöystävällisyyteen. Asiakkaita ovat maailman huippuravintolat ja -hotellit sekä laadukkaan ruoan ja viinin ystävät. Pullotus on aloitettu maaliskuussa 2023, ja tuotannon arvioidaan ensimmäisenä vuonna olevan 500 000 pulloa. Tuotantoa varten on rakennettu täysin uusi tuotantolaitos, joka työllistää alkuvaiheessa 5–8 henkilöä.

Robotit, droonit ja kamerat saapuvat sokerijuurikaspellolle15.6.2023 09:31:23 EEST | Tiedote

Uusi teknologia valtaa alaa myös sokerijuurikaspellolla. Peltorobotti kylvää ja kitkee, drooni täsmälannoittaa ja kameralla varustettu hara auttaa tunnistamaan ja poistamaan rikkakasveja sokerijuurikasrivistä. Tulevaisuudessa teknologia helpottaa merkittävästi viljelijän työtä ja tehostaa viljelyä. Koneet esiteltiin Sokerijuurikkaan Tutkimuskeskuksen (SjT) 70-vuotispeltopäivässä 14. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme