Vihdin kunta

Vihdissä iloitaan Tunnin junan pääsystä hallitusohjelmaan

Jaa

Tunnin juna -hankkeen pääsy tänään perjantaina julkistettuun hallitusohjelmaan varmistaa Vihdille ja kaikille radanvarren kunnille tärkeän ratahankkeen etenemistä suunnitellussa aikataulussa. Tunnin junan raideyhteys synnyttää Etelä-Suomeen 1,5 miljoonan ihmisen yhtenäisen työssäkäyntialueen, mikä vauhdittaa sen varrella olevien kuntien sekä koko Suomen talouskasvua.

- Turun tunnin juna on Vihdin kehitykselle erittäin merkittävä hanke, sillä raideyhteys kytkee kunnan entistäkin tiiviimmin osaksi pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta. Olemme tukeneet aktiivisesti hankkeen toteutumista ja pyrkineet vaikuttamaan muun muassa maanhankinnan ja kaavoituksen keinoin siihen, että Vihti on valmis radan rakentumiseen. Seuraava tärkeä toimenpide on varmistaa hankkeelle maksimaalinen CEF-rahoitus Euroopan Unionilta, toteaa kunnanjohtaja Erkki Eerola. - Tutustumme Vihdissä huolella hallitusohjelman kaikkiin kirjauksiin ja niiden vaikutuksiin kokoisiimme kuntiin.

Raideinvestoinnit synnyttävät kestävää yhdyskuntarakennetta ja tukevat myös ilmastotyötä, kun junasta tulee yhä useammalle radanvarren asukkaalle aito vaihtoehto autoilun sijaan. Tunnin junan rakentumisen myötä matka Turun ja Helsingin välillä vertautuu matkustukseen pääkaupunkiseudun sisällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pajuniityn asuinalue Vihdin Nummelassa. Kuva: Vihdin kunta.
Pajuniityn asuinalue Vihdin Nummelassa. Kuva: Vihdin kunta.
Lataa

Linkit

Vihdin kunta - Koti lähellä kaikkea

Vihdin kunta sijaitsee 45 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä, Turun moottoritien ja valtatie 25:n risteyskohdassa. Vihdissä asuu lähes 30 000 asukasta ja yrityksiä on noin 3 000. Kunnan päätaajama on Nummela. Vihdin historia ulottuu yli 500 vuoden päähän.

Luonto on Vihdissä aina lähellä. Suurin osa Nuuksion kansallispuistosta sijaitsee Vihdissä, kunnan tärkein vesistö Hiidenvesi on osa Etelä-Suomen laajinta vesistöaluetta ja Salpausselkään kuuluva Nummelan harju kulkee kunnan läpi. Vihdin moni-ilmeinen luonto tarjoaa erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet.

Lisätietoja: vihti.fi ja visitvihti.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vihdin kunta

Taide- ja musiikkifestivaali Nummela Art Nightin vuoden 2023 korkeatasoinen ja monipuolinen taidekattaus on nyt valmis14.9.2023 17:53:57 EEST | Tiedote

Pimeän vuodenajan valo- ja väripilkku Nummela Art Night saapuu ilahduttamaan taiteenystävien syksyä jo kolmannen kerran 7. lokakuuta. Tänä syksynä tapahtumassa nähdään muun muassa juuri uuden Joka päivä jotain katoaa -albuminsa julkaissut, Emma -pystejä ja platinamyyntejä urallaan kahminut, vaihtoehtoräppäri ja runoilija Paperi T, jazzista ja fuusiomusiikista inspiroituva energinen indierokkari Arppa & Reporters -erikoiskokoonpanonsa kera, Lauri Haav, Isaac Sene, moshimoshi, Knife Girl, Mura, Michael Bleu, Suhina Kollektiivi, Irene Kostas ja Antti Kneckt.

Microsoft ja Vihdin kunta allekirjoittivat tonttikaupat tulevan datakeskuksen maa-alueesta27.6.2023 12:26:00 EEST | Tiedote

Microsoftin ja Vihdin kunnan edustajat allekirjoittivat torstaina 15. kesäkuuta kauppakirjan maa-alueesta, joka on varattu tulevalle datakeskukselle. Maa-alue koostuu kahdesta tontista, joiden yhteenlaskettu pinta-ala on noin 46 hehtaaria. Kaupan arvo on noin 12,3 miljoonaa euroa. Microsoftin datakeskus on sijoittumassa Etelä-Nummelan työpaikka-alueelle Rostin yrityspuistoon Turun moottoritien ja Vanhan Turuntien väliin. Alueella on voimassa oleva asemakaava. Vihdin kunnanvaltuusto päätti tonttien myymisestä Microsoftille syyskuussa 2022. Alueet luovutetaan ostajalle esirakentamattomina. - Microsoftin datakeskus on Vihdin yli 500-vuotisen historian suurin investointi ja olemme äärimmäisen iloisia voidessamme toivottaa Microsoftin tervetulleeksi Vihtiin - yhteistyö Microsoftin kanssa on ollut koko projektin ajan äärimmäisen sujuvaa ja on ollut ilo nähdä kuinka hankkeen suunnittelussa on käytetty alan parhaimpia osaajia. Datakeskus on suuri työllistäjä rakennusvaiheessa ja valmistuessaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme