ELY-keskukset

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen talvikausi alkaa (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa
Talviaikataulut astuvat voimaan Kainuun kuntien välisessä joukkoliikenteessä 10.8.2023. Kaikki kesäkauden vuorot ajetaan myös talvikaudella, mutta vuorojen määrä arkipäivinä lisääntyy kesäkauteen verrattuna. Talviaikataulut ovat voimassa 2.6.2024 asti.

Kainuun kuntien välisen joukkoliikenteen runkona ovat työmatkustajia ja toisen asteen opiskelijoita palvelevat vuorot Kuhmon, Puolangan ja Suomussalmen suunnista Kajaaniin. Työmatkaliikennettä järjestetään myös Kajaanista Paltamoon ja Sotkamoon. Säännöllisesti matkustaville tarjolla on edullisia kausi- ja sarjalippuja. Useimmilla vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Kajaanin rautatieasemalla. Lisäksi Kuhmon ja Nurmeksen välisillä vuoroilla on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Nurmeksen rautatieasemalla.

Alla on lueteltu Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen järjestämä liikenne pääsuunnittain talvikaudella sekä liikenteeseen tehdyt keskeiset muutokset.

Kuhmo–Sotkamo–Kajaani

Kuhmon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 6–8, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Sotkamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 13, lauantaisin kaksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Talvikaudella lähes kaikki Kuhmon ja Sotkamon väliset vuorot ajavat Ontojoen kautta. Sumsan kautta ajetaan ainoastaan Kuhmosta klo 7.15 maanantaista perjantaihin lähtevä vuoro.

Kuusamo–Suomussalmi–Kajaani

Kuusamon ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin ja sunnuntaisin yksi vuoro kumpaankin suuntaan. Suomussalmen ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin kuusi, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Kuusamon ja Kajaanin väliset vuorot ajetaan Hossan kautta 1.10.2023 asti.

Puolanka–Paltamo–Kajaani

Puolangan ja Kajaanin välillä ajetaan arkipäivisin 3–4, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan. Paltamon ja Kajaanin välillä vuoroja on arkipäivisin 7–8, lauantaisin yksi ja sunnuntaisin kaksi kumpaankin suuntaan. Osa arkipäivävuoroista ajetaan vain perjantaisin. Paltamon ja Kajaanin välillä reitti kulkee Kontiomäen kautta.

Kuhmo–Nurmes

Liikennettä on perjantaisin ja sunnuntaisin kaksi vuoroa kumpaankin suuntaan.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään linja-autoissa käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla. Lisäksi kertalippuja on saatavilla reiteille Kuusamo–Suomussalmi–Kajaani ja Puolanka–Paltamo–Kajaani verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta.

Työmatkustajien ja muiden säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Lisäksi mobiilisovelluksesta on saatavilla eri yhteysväleille kausilippuja, joilla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Asiakaspalautteet: Liikenteen asiakaspalvelu, www.palautevayla.fi/aspa tai 0295 020 600.


Median yhteydenotot: joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, johannes.miesmaa@ely-keskus.fi, 0295 038 000.

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Leväseurannan viimeisellä viikolla sinilevähavaintoja tehty edelleen niin sisävesillä kuin merialueellakin Lounais-Suomessa (Varsinais-Suomi, Satakunta)28.9.2023 15:34:42 EEST | Tiedote

Lämpimän sään myötä sinileviä on edelleen havaittu kuluvalla viikolla Lounais-Suomen vesistöissä, mutta havaintojen määrä ja esiintymien runsaus ovat vähentyneet viime viikkoon nähden. Vakioseurannassa sinilevää on havaittu tällä viikolla Varsinais-Suomen ELY-keskuksen alueella kuudella vakiohavaintopaikalla ja havaitut sinilevämäärät ovat olleet pääasiassa vähäisiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme