Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Tekoäly ja Suomi – suomalaiset huippuvaikuttajat jakavat tekoälykokemuksensa uudessa haastattelusarjassa

Jaa

Tekoäly on vallankumouksellinen voima, joka muokkaa tapaamme elää, työskennellä ja johtaa. Haaga-Helian tuottama Tekoäly Suomessa -videohaastattelusarja valottaa tekoälyn roolia osana ihmisten arkea ja työtä yhdentoista suomalaisen vaikuttajan kautta.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun tuottamassa Tekoäly Suomessa -haastattelusarjassa pureudutaan syvällisesti tekoälyn vaikutuksiin ja mahdollisuuksiin eri elämänalueilla. Sarja keskittyy havainnollistamaan käytännön esimerkkien kautta tekoälyn roolia luovana kumppanina niin liiketoiminnassa kuin arjen päätöksenteossakin.

Haastatteluissa ääneen päästetään yksitoista suomalaista vaikuttajaa aina presidentti Tarja Halosesta toimittaja Maria Petterssoniin, ohjaaja Aku Louhimieheen ja huippuravintoloitsija Henri Aléniin. Vieraat jakavat omakohtaisia kokemuksia ja näkemyksiä tekoälystä ja sen monipuolisista ulottuvuuksista.

Tekoäly Suomessa -haastattelusarja on suunnattu ennen kaikkea pk-yrityksille ja liike-elämän vaikuttajille, jotka ovat kiinnostuneita tekoälyn mahdollisuuksista yritystoiminnassa, mutta samalla haastattelut palvelevat myös laajempaa yleisöä tarjoamalla tunnettujen vaikuttajien näkökulmia tekoälyyn liittyen.

Halosen, Petterssonin, Louhimiehen ja Alénin lisäksi näkemyksiään jakavat Outokummun toimitusjohtaja Heikki Malinen, Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Ilkka Haahtela, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, olympiavoittaja Matti Heikkinen, Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos, liikemies Peter Vesterbacka sekä piispa Teemu Laajasalo. Voit katsoa kaikki jaksot tämän linkin takaa.

Haastattelijana toimii Haaga-Helian vanhempi tutkija Anna Lahtinen.

Tekoäly Suomessa -haastattelusarja on tuotettu osana AI-TIE Etelä-Suomi -hanketta (Tekoälyinnovaatioekosysteemillä kilpailukykyä pk-yrityksille Etelä-Suomessa). Hankkeen rahoittajina toimivat EAKR (REACT-EU) sekä Uudenmaan ja Kymenlaakson liitot. Hanke rahoitettiin osana Euroopan unionin COVID-19-koronaviruspandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisää tietoa Tekoäly Suomessa -haastattelusarjasta löydät osoitteesta: 

www.aistories.fi/suomi/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme