Ramboll Finland Oy

Ramboll panostaa teollisuuden palveluihin, nimitti uusia avainhenkilöitä

Jaa

Ramboll vahvistaa teollisuudelle suunnattuja projektinjohto-, valvonta-, suunnittelu- ja konsultointipalvelujaan. Yhtiö näkee kasvupotentiaalia isoissa hankekokonaisuuksissa, joihin tarvitaan laaja-alaista osaamista.

Suomeen on suunnitteilla mittava määrä vihreän siirtymän investointeja kuten vety-, teräs- ja akkuteknologian laitoksia ja merituulivoimapuistoja. Lisäksi näköpiirissä on merkittäviä datakeskuksiin, logistiikkaan ja huoltovarmuuteen liittyviä investointeja.

Rambollilla tämä on näkynyt investointien toteuttavuuteen ja tarveselvitys- ja esisuunnitteluvaiheisiin liittyvän konsultoinnin kasvuna. Esimerkiksi lupa- ja kaavamenettelyjen, ympäristövaikutusten arviointien ja maaperätutkimusten kysyntä on ollut viime vuosina hyvin suurta.

Ramboll hakee nyt entistä vankempaa jalansijaa myös teollisuusinvestointien projektinjohdossa, valvonnassa ja suunnittelussa.

- Suomeen investoivat tahot etsivät yhteistyökumppaneita, jotka pystyvät hallitsemaan ja johtamaan isojakin hankeportfolioita ja -kokonaisuuksia. Tähän markkinakysyntään vastaamme, sanoo toimialajohtaja Valtter Kari Ramboll Finlandista.  

- Tarjoamme teollisuusasiakkaillemme projektinjohto-, valvonta-, suunnittelu- ja konsultointipalvelut kokonaistoimituksena tai erillisinä palvelukokonaisuuksina yhden luukun periaatteella. Tarvittaessa kokoamme teknistä erityisosaamista myös muista Pohjoismaista, Keski-Euroopasta ja Yhdysvalloista esimerkiksi akkuteknologia- ja vetylaitoshankkeisiin. Asiakkaidemme käytössä on koko kansanvälinen Ramboll-organisaatio. 

- Kokemuksemme mukaan globaalit asiakkaamme arvostavat, että he saavat saman vakaan osaamis- ja laatutason investointien kohdemaasta riippumatta, Kari sanoo. Moni Suomeen investoiva on jo Rambollin asiakas jossain muualla.   

Uusia avainhenkilöitä nimitetty

Sami Karvinen (DI, EMBA) aloittaa teollisuuskiinteistöjen ja -ympäristöjen suunnittelupalveluista vastaavana johtajana 4. syyskuuta 2023.

Juha Soralahti (RI) on aloittanut teollisuuden ja energia-alan rakentamishankkeiden projektinjohto- ja valvontapalveluiden johtajana 1. elokuuta 2023.

Karvisen ja Soralahden johdolla Rambollissa keskitetään teollisuushankkeiden avainosaajia yhteen, mikä auttaa tuomaan monialaista asiantuntemusta entistä joustavammin asiakkaiden käyttöön. Karvinen toimii Kiinteistöt ja rakentaminen- ja Soralahti Projektinjohto ja kiinteistökonsultointi -toimialalla.

Karvinen siirtyy Rambollille IdeaStructurasta ja Soralahti Afrylta. Heillä molemmilla on parinkymmenen vuoden kokemus hankkeista teollisuuden ja rakentamisen aloilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Valtter Kari, toimialajohtaja, Projektinjohto ja kiinteistökonsultointi, puh. 040 7408 370
Annina Peisa, toimialajohtaja, Kiinteistöt ja rakentaminen, puh. 040 0683 708
Heta Heino, Head of marketing and communications, puh. 040 5604 202

Kuvat

Valtter Kari, Ramboll
Valtter Kari, Ramboll
Lataa
Sami Karvinen, Ramboll
Sami Karvinen, Ramboll
Lataa
Juha Soralahti, Ramboll
Juha Soralahti, Ramboll
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ramboll on johtava kestävien kaupunkien ja yhteiskuntien suunnittelu- ja konsultointiyritys. Säätiöomisteisessa yhtiössämme työskentelee yli 18 000 asiantuntijaa globaalisti. Suomessa toimimme maanlaajuisesti 2 500 asiantuntijan voimin. Palvelujamme ovat innovatiiviset ja kestävät ratkaisut kaupunkien, infrastruktuurin, liikenteen, ympäristön ja rakennusten suunnittelussa, rakennuttamisessa, rakentamisessa ja ylläpidossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ramboll Finland Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme