Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i ÖsterbottenPohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023 (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Jaa
Pysy kartalla – Suunnista työvoimakoulutukseen! Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko järjestetään 11.–15. syyskuuta. Viikon aikana TE-toimistot eri puolella Suomea järjestävät työvoimakoulutuksiin liittyviä messuja, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimien ovien tapahtumia ja TE-liven infolähetyksiä.
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023

Ensimmäistä kertaa järjestettävän työvoimakoulutusviikon tarkoituksena on tuoda esiin työvoimakoulutusten tarjonnan monipuolisuutta sekä jakaa informaatiota siitä, kuinka hyvä ja joustava väylä työvoimakoulutus on työllistymiseen. Valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon aikana järjestetään tapahtumia ympäri Suomea. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa: messutapahtumia, työvoimakoulutusta järjestävien oppilaitosten avoimia ovia sekä TE-liven infolähetyksiä. Viikon aikana kuullaan myös työvoimakoulutuksen kautta työllistyneiden ihmisten tarinoita. Kaikki tapahtumat kootaan helposti selattavaan Google-karttaan.

Työvoimakoulutukset ovat työmarkkinalähtöisesti suunniteltuja koulutuksia ja ne ovat suunnattu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alla oleville, yli 20-vuotiaille, oppivelvollisuuden suorittaneille henkilöille. Työvoimakoulutus on erinomainen tapa saada, kasvattaa tai päivittää ammattitaitoaan. Koulutusta on tarjolla todella monelta alalta niin ensimmäistä ammattiaan opiskeleville, kuin korkeakoulututkintoaan päivittäville henkilöille. Työvoimakoulutuksessa voi suorittaa perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai näiden osia. Tarjolla on myös jatko- ja täydennyskoulutusta sekä yrittäjäkoulutuksia. Työvoimakoulutus on osallistujille maksutonta ja koulutuksen järjestäjinä ovat ammatilliset aikuiskoulutuskeskukset, ammatilliset oppilaitokset, korkeakoulut ja yksityiset koulutuspalvelujen tuottajat. Työvoimakoulutuksiksi lasketaan mm. ammatillinen työvoimakoulutus, yhteishankintakoulutukset (Rekry-, Täsmä- ja MuutosKoulutus), yrittäjyyskoulutukset, lupatyyppiset koulutukset, jotka sisältyvät ammatillisiin työvoimakoulutuksiin ja kotoutumiskoulutus.

Tapahtumaviikon aikana Pohjanmaan TE-toimisto järjestää yhteistyössä alueen kouluttajien kanssa pop-up-tapahtumia, jossa työvoimakoulutuksista kiinnostuneet pääsevät keskustelemaan työvoimakoulutuksista ja tutustumaan, millaisia koulutuksia on parhaillaan haussa. Pop-up-tapahtumissa saa kattavan käsityksen siitä, millaista työvoimakoulutus on ja mitä mahdollisuuksia se tarjoaa. Pop-up-tapahtumat järjestetään Kokkolassa, Pietarsaaressa ja Vaasassa ja niihin on vapaa pääsy. Myös media on lämpimästi tervetullut!

Pohjanmaan TE-toimiston alueen tapahtumien aikataulu:

 • Ma 11.9. klo 11: TE-live-lähetys: Löydä uusi mahdollisuus urallesi työvoimakoulutuksen avulla!
  Ammattitaidon vahvistaminen, uudet työmahdollisuudet ja uran kehitys odottavat - vauhdita työllistymistäsi työvoimakoulutuksen avulla!
 • Ti 12.9. klo 11: TE-live-lähetys: Kouluttaudu jakeluautonkuljettajaksi Vaasassa!
  Haluaisitko kuorma-auton tai jakeluautonkuljettajaksi, mutta sinulta puuttuu C-ajokortti sekä ammattipätevyys?
 • Ti 12.9. klo 12–15: Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop-up, Kokkola (Kauppakeskus Kallentori, Pitkäsillankatu 15)
  Paikalla Kpedu/Osuvakoulutus, STEP-koulutus, Centria sekä Kokkolan kuntakokeilun ja Pohjanmaan TE-toimiston edustus.
 • Ke 13.9. klo 12–15 Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop up, Pietarsaari (Campus Allegro, Runeberginkatu 8)
  Paikalla Edunova, Optima/Optima Plus, STEP-koulutus, Yrkesakademin i Österbotten sekä Pohjanmaan TE-toimiston edustus.
 • To 14.9.2023 klo 11: TE-live-lähetys: Syvennä digitaalisen markkinoinnin erityisosaamistasi työvoimakoulutuksen avulla Vaasassa!
  o Lähetys pidetään ruotsiksi, mutta tallenne tullaan tekstittämään suomeksi.
 • To 14.9.2023, klo 12–15: Täältä töitä! - Työvoimakoulutus pop up, Vaasa (Kauppakeskus Espen, Hovioikeudenpuistikko 16)
  Paikalla Vamia/EduVamia, Edunova, Yrkesakademin i Österbotten, STEP-koulutus, Sedu sekä Pohjanmaan TE-toimiston edustus.

Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta. Tiedot päivittyvät mahdollisesti tapahtuman alkamisajakohtaan asti. Lisätietoa löytyy myös oman alueesi TE-toimiston verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Pysy kartalla - Suunnista työvoimakoulutukseen. Valtakunnallinen työvoimakoulutusviikko 11.-15.9.2023
Lataa
Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta.
Kaikki valtakunnallisen työvoimakoulutusviikon tapahtumat löytyvät Google Maps -kartalta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten
Vaasa: Wolffintie 35 B, 5. krs | Kokkola: Pitkäsillankatu 15
Vasa: Wolffskavägen 35 B, 5 vån. | Karleby: Långbrogatan 15

0295 028 500http://www.ely-keskus.fi/ely-pohjanmaa

Pohjanmaan ELY-keskus tukee alue- ja yhdyskuntarakenteen tasapainoista kehittämistä, kehittää elinkeino-, innovaatioympäristö-, maaseutu- ja työvoimapolitiikkaa sekä edistää osaamista, koulutusta, työperäistä maahanmuuttoa sekä maahanmuuttajien työllistymistä ja kotouttamista. Toimialueeseemme kuuluvat Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Österbotten

Sysselsättningsöversikten för augusti månad: Jämfört med året innan fortsätter arbetslösheten att öka och antalet lediga arbetsplatser att minska (Österbotten, Mellersta Österbotten)26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Inom området för NTM-centralen i Österbotten (Österbotten, Mellersta Österbotten) fanns det i slutet av augusti sammanlagt 6 872 arbetslösa arbetssökande. Det är 509 (+ 8,0 %) fler än för ett år sedan. Antalet arbetslösa var i augusti dock 1 773 färre än i juli. I hela landet var antalet arbetslösa i genomsnitt 4,3 % mer än för ett år sedan. Andelen arbetslösa arbetssökande av arbetskraften inom området för NTM-centralen i Österbotten var den näst lägsta i Fastlandsfinland, 6,1 %. Motsvarande andel i hela landet var 9,4 %. Antalet heltidspermitterade var i augusti 467 dvs. 141 fler (43,3 %) är ett år tidigare. Antalet nya lediga arbetsplatser var i augusti 898 (- 30,8 %) färre än för ett år sedan. Under augusti månad fanns det sammanlagt 3 670 arbetsplatser, vilket var 3 691 (- 50,1 %) arbetsplatser färre än för ett år sedan. Uppgifterna framgår av arbets- och näringsministeriets arbetsförmedlingsstatistik.

Työllisyyskatsaus elokuu: Vuoden takaiseen verrattuna työttömyys jatkaa kasvuaan ja avointen työpaikkojen määrä laskuaan (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)26.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Pohjanmaan ELY-keskusalueella (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa) oli elokuun lopussa yhteensä 6 872 työtöntä työnhakijaa. Se on 509 (+ 8,0 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömiä oli kuitenkin elokuussa 1 773 vähemmän kuin heinäkuussa. Koko maassa työttömiä oli keskimäärin 4,3 % enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pohjanmaan ELY-keskusalueen työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Manner-Suomen toiseksi alhaisin, 6,1 %. Koko maassa vastaava osuus oli 9,4 %. Kokoaikaisesti lomautettuja oli elokuussa 467 eli 141 enemmän kuin vuotta aikaisemmin (+ 43,3 %). Uusia avoimia työpaikkoja oli avoimena elokuussa 898 (- 30,8 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Elokuun aikana avoinna oli yhteensä 3 670 työpaikkaa, mikä oli 3 691 (- 50,1 %) työpaikkaa vähemmän kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Konjunkturutsikterna för små och medelstora företag har blivit ljusare i Österbotten och i Mellersta Österbotten jämfört med förra våren14.9.2023 09:10:00 EEST | Tiedote

Två gånger om året låter Företagarna i Finland, arbets- och näringsministeriet och Finnvera utföra SMF-företagsbarometern för att kartlägga små och medelstora företags ekonomiska ställning. Hösten 2023 bedömde de företag som på Österbottens NTM-centrals område besvarade barometern att konjunkturutsikterna är ganska försiktiga (saldotal -3), även om vyerna har blivit klarare jämfört med utsikterna förra våren.

Pk-yritysten suhdannenäkymät Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla kirkastuneet viime kevääseen nähden14.9.2023 09:10:00 EEST | Tiedote

Suomen Yrittäjät, työ- ja elinkeinoministeriö ja Finnvera laativat kahdesti vuodessa pienten ja keskisuurten yritysten taloudellista asemaa kartoittavan Pk-yritysbarometrin. Syksyllä 2023 Pohjanmaan ELY-keskusalueella Pk-yritysbarometriin vastanneiden yritysten suhdannenäkymät ovat vaisuhkot (saldoluku -3), vaikka arviot ovatkin kirkastuneet viime kevään näkymiin verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme