Postimuseo etsii luottamusta kuvaavia tarinoita

Jaa

Postimuseo avaa museokeskus Vapriikkiin uudenlaisen museotilan, Kupla – kohtaamispaikan, ja etsii nyt tilan ensimmäistä näyttelyä varten luottamusta kuvaavaa aineistoa, kuten valokuvia tai esineitä, tarinoineen. Ehdotusten pohjalta Postimuseo rakentaa Kuplaan näyttelyn luottamuksesta vuonna 2024.

kaksi naista katsoo toisiaan puhekuplataulut kädessään.
Postimuseo etsii luottamusta käsittelevää aineistoa uuden Kupla - kohtaamispaikan ensimmäistä näyttelyä varten. Tomi Aho Postimuseo

Postimuseo avaa museokeskus Vapriikissa Tampereella helmikuussa 2024 uudenlaisen museotilan: Kupla – kohtaamispaikka yhdistää kävijöiden kohtaamiset ja näyttelytoiminnan. Kuplan avulla Postimuseo haluaa olla vahvistamassa suomalaista keskustelukulttuuria. Tämä on osa Postimuseon uudistumista. 
   
Kuplan ensimmäinen näyttely Luottamus on liima avautuu helmikuussa 2024. Postimuseo etsii tämän pohjaksi luottamusta symboloivia ja kuvaavia valokuvia, piirroksia, viestejä, esineitä tai muuta aineistoa tarinoineen. Näyttely tukee Kuplassa yhdessä Sitran ja Oma ääni kuuluviin somessa -mediakasvatushankkeen kanssa järjestettäviä ohjattuja keskusteluja. 
 
Ehdotuksen voi lähettää Postimuseoon 31.10.2023 mennessä joko osoitteella Postimuseo, Luottamus, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse suvi.jalli@postimuseo.fi. Lähetykseen toivotaan mukaan lyhyttä tarinaa ja yhteystietoja.
 
Kaikki ehdotuksen lähettäneet osallistuvat kolmen Museokortin arvontaan. Kaikki näyttelyyn osallistuvat saavat kutsun Kuplan avajaisiin. 
 
Kupla – kohtaamispaikka on osa Postimuseon uudistumista laajemmin viestinnän ja kommunikaation eri osa-alueita käsitteleväksi museoksi. Uudistuminen kantaa nimeä MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

kaksi naista katsoo toisiaan puhekuplataulut kädessään.
Postimuseo etsii luottamusta käsittelevää aineistoa uuden Kupla - kohtaamispaikan ensimmäistä näyttelyä varten.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Postin ja viestinvälityksen historiaa 1600-luvulta nykyisyyteen ja tulevaan.

Postimuseo luo ymmärrystä ja merkityksiä viestintäkulttuurista ja yhteiskunnan perustoiminnoista: viestien ja tavaroiden liikkumisen historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Postimuseo tallentaa ja välittää tietoa, aineistoja ja elämyksiä kestävästi.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Postimuseosäätiö sr

Virpi Pekkalan maksimipostikorteissa kesän aikaisia tunnelmia Postimuseon pienoisnäyttelyssä26.4.2023 09:40:57 EEST | Tiedote

Postimuseossa, museokeskus Vapriikissa avautuu 9. toukokuuta Kohti kesää -pienoisnäyttely. Esillä on yli sata korttitaiteilija Virpi Pekkalan postikorttien pohjalta tehtyä maksimikorttia keräilijä Leena Vainion kokoelmasta. Lisäksi on Pekkalan valmistamia korttien aiheisiin liittyviä pienoismalleja. Näyttelyssä on myös mahdollisuus kuvata itsensä keijunsiivissä.

Paketoidut unelmat -luentosarja etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta7.3.2023 10:32:02 EET | Tiedote

Postimuseon Paketoidut unelmat -näyttelyyn liittyvä maksuton luentosarja alkaa keskiviikkona 15. maaliskuuta kello 18 Vapriikin auditoriossa. Eri alojen asiantuntijat kertovat etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta. Ensimmäisellä luennolla Kirsi Salonen Eettisen kaupan puolesta (Eetti) ry:stä kertoo vaatetuotannon vastuullisuudesta. Muilla luennoilla Rami Mähkä Turun yliopistosta avaa postimyynnin historiaa ja toimittaja Juuso Pekkinen Yleltä valottaa logistiikan eri puolia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme