Minerva Kustannus

Putinin tie sodasta sotaan

Jaa

Ajankohtainen teos sodista, joissa Venäjä on ollut mukana Vladimir Putinin valtaannousun jälkeen. Kirja käy läpi Venäjän aggressiot Tšetšenian sodasta aina Ukrainaan helmikuussa 2022 tehtyyn hyökkäykseen. Galeottilla on laajat yhteydet Venäjälle, ja kirjassa onkin runsaasti  ainutlaatuisia kuvauksia sotilaselämästä, ensikäden tilannekuvauksia konflikteista sekä kertomuksia venäläisiltä upseereilta.

Mark Galeotti
Putinin sodat
Tšetšeniasta Ukrainaan
Alkuperäisteos: Putin’s Wars – From Chechnya to Ukraine
Suomennos Jere Saarainen
Ilmestyy 12.9.2023
myös e- ja äänikirjana

 

Maailma järkyttyi, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022. Sodan merkkejä oli ollut pitkään ilmassa, mutta kun Venäjän toimintaa tarkastelee lähemmin, hyökkäys ei oikeastaan yllätä: Putinin valtakausi on olut yhtä sotaa aina Tšetšeniasta Ukrainaan saakka.

Vladimir Putin aloitti ensimmäisen sotansa jo Venäjän pääministerinä yli 20 vuotta sitten. Tšetšenian sotien jälkeen hän on lähettänyt venäläisjoukkoja mm. Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan.

Mark Galeotti tuntee Venäjän ja sen armeijan läpikotaisin. Hän käy läpi kaikki Putinin aloittamat sodat ja niiden taustat. Kirja kuvaa, miten Putin ja hänen sotansa ovat vääjäämättä muokanneet Venäjää. Teos tarkastelee myös Venäjän sotilaallisen voiman kasvattamista ja sen laajentamista palkkasotureihin sekä häikäilemätöntä informaatiosotaa länsivaltoja vastaan.

 ”Sota-analyytikko Mark Galeotti on tehnyt juuri oikean kirjan juuri oikeaan aikaan.” – The Times
                     

Kirja palkittiin helmikuussa 2023 amerikkalaisen tutkimusyliopiston merkittävällä
   tunnustuksella – Tufts University Fletcher School U.S. – Russia Relations Initiative Prize.

Mark Galeotti on Lontoossa asuva professori ja tietokirjailija. Häntä pidetään yhtenä maailman arvostetuimmista Venäjän-tutkijoista. Hänen tutkimuskohteitaan ovat nyky-Venäjä, turvallisuus ja kansainvälinen järjestäytynyt rikollisuus. Galeotti on kirjoittanut 26 kirjaa, mm. teoksen Voima ja valta: Venäjän mafia Kremlin suojeluksessa.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus

Sotavankina Neuvostoliitossa19.9.2023 11:26:36 EEST | Kutsu

Tervetuloa tilaisuuteen, jossa julkistetaan Ariela Säkkisen kirjoittama teos Pahinta oli kylmyys – Paavo Yli-Vakkurin vuodet sotavankina Neuvostoliitossa. Julkistustilaisuus järjestetään torstaina 5.10. klo 13.00 alkaen Werner Söderströmin Pohjantähti-paviljongissa osoitteessa Lönnrotinkatu 18, Helsinki. Käynti Pohjantähteen Werner Söderström Oy:n toimitalon sisäpihalta. ilmoittautumiset 3.10. mennessä sähköpostitse: kustannus@minervakustannus.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme