Sotavankina Neuvostoliitossa
Tervetuloa tilaisuuteen, jossa julkistetaan Ariela Säkkisen kirjoittama teos
Pahinta oli kylmyys – Paavo Yli-Vakkurin vuodet sotavankina Neuvostoliitossa.
Julkistustilaisuus järjestetään torstaina 5.10. klo 13.00 alkaen Werner Söderströmin Pohjantähti-paviljongissa osoitteessa Lönnrotinkatu 18, Helsinki.
Käynti Pohjantähteen Werner Söderström Oy:n toimitalon sisäpihalta.
ilmoittautumiset 3.10. mennessä sähköpostitse: kustannus@minervakustannus.fi

Ariela Säkkisen teos perustuu professori Paavo Yli-Vakkurin aiemmin julkaisemattomiin muistiinpanoihin sotavankiajaltaan. Kirja kertoo karua tarinaa Neuvostoliiton vankileirien järkyttävistä olosuhteista. Samalla se on tarina periksiantamattomuudesta, toivosta ja selviytymisestä.
Paavo Yli-Vakkuri jäi venäläisten vangiksi elokuussa 1941. Väkivaltaisten kuulustelujen jälkeen hänet lukittiin vankeja täynnä olevaan junanvaunuun liki kuukauden kestäneelle matkalle tuntemattomaan. Yhä kauemmas itään kuljetettavat vangit viruivat välillä kokonaan vailla ruokaa ja vettä, haavoittuneiden vammat mätänivät, sairaat kuolivat ja haju oli hirveä. Pahinta oli kuitenkin jopa 52 pakkasasteeseen hiipivä kylmyys. Leireillä eivät olosuhteet olleet sen paremmat.
Kaksi vankilaa, seitsemän vankileiriä ja 1234 päivää helvetissä, josta vain ihmeen kaupalla saattoi selvitä hengissä. Yli-Vakkuri kirjoitti kokemuksensa muistiin, mutta kielsi kuitenkin julkaisemasta niitä ennen kuolemaansa.
Säkkinen on taustoittanut muistiinpanoja monipuolisesti. Kuvitettu teos kertoo myös muiden suomalaisten sotavankien traagisista kohtaloista ja kauheuksista, joista ei ole Suomessa aiemmin kerrottu.
Ariela Säkkinen on Helsingissä asuva kirjailija, toimittaja ja kuvaaja, jolta on aikaisemmin ilmestynyt kirja Andalusian Auringossa – kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin. Säkkinen työskentelee viestinnässä sotahistorian parissa, missä häntä erityisesti kiehtovat henkilötarinat ja ihmiskohtalot.
Yhteyshenkilöt
Jorma MahlanenMyynti- ja markkinointipäällikköMinerva Kustannus
Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet
Merja VaronMinerva Kustannus
Arvostelukappaleet
Kuvat
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Minerva Kustannus
1234 päivää helvetissä27.9.2023 09:26:42 EEST | Tiedote
Ariela Säkkisen teos Pahinta oli kylmyys perustuu professori Paavo Yli-Vakkurin aiemmin julkaisemattomiin muistiinpanoihin sotavankiajaltaan. Kirja kertoo karua tarinaa Neuvostoliiton vankileirien järkyttävistä olosuhteista. Samalla se on tarina periksiantamattomuudesta, toivosta ja selviytymisestä.
Sisällissota jätti Suomen urheiluun syvät railot27.9.2023 08:00:00 EEST | Tiedote
Vuoden 1918 sisällissodassa urheilijoilla oli merkittävä osa. Se johti urheiluliikkeen kahtiajakoon ja teki sotakokemuksesta pysyvän trauman. Jari Kupilan teos tarjoaa uutta tietoa urheilijoiden roolista vuoden 1918 tapahtumissa.
Ajankohtaisuudessaan hyytävä vakoilutrilleri26.9.2023 13:42:18 EEST | Tiedote
Kaarnakarin uusi romaani jatkaa salaisesta Varjo-ryhmästä kertovaa trillerisarjaa. Varjo on tiedustelun erikoisryhmä, jota ei virallisesti ole edes olemassa.
Eveliina Talvitie kirjoitti mustan huumorin sävyttämän romaanin äidin ja tyttären välisestä tilinteosta20.9.2023 10:57:39 EEST | Tiedote
Eveliina Talvitie käsittelee uudessa kirjassaan kursailemattomasti äidin ja tyttären vaikeaa suhdetta. Romaanin nykyhetken kanssa rinnakkain elävät menneiden vuosikymmenien värikkäät muistot, joissa ovat läsnä yhtä aikaa haikeus, räävittömyys, rakkaus ja viha.
Vihtori Kosola – kansanjohtaja Jumalan armosta?20.9.2023 10:08:29 EEST | Tiedote
Jukka-Pekka Pietiäisen teos on ensimmäinen kokonaisvaltainen ja paljon uutta tietoa tarjoava elämäkerta Vihtori Kosolasta, oikeistoradikaalista kansanliikkeen keulamiehestä, joka elää myyttisenä hahmona suomalaisessa historiamuistissa.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme