Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Kolmannen sektorin toiminta ja tuki on asukkaita lähellä

Jaa

Hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistäminen on hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin yhteinen tavoite. Verkkosivusto Lähellä.fi tukee sekä alueen asukkaita että sote-alan ammattilaisia tämän tavoitteen saavuttamisessa.

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote) ja alueen järjestöt tekevät yhdessä tavoitteellista työtä sen eteen, että Keski-Uudellamaalla voidaan hyvin. Yksi hyvinvointialueen ja kolmannen sektorin yhteinen työkalu on Lähellä.fi-palvelu.  

Lähellä.fi-verkkopalvelu auttaa ihmisten hakeutumisessa hyvinvointia ja terveyttä edistävän yhdistystoiminnan pariin. 

–  Palvelu on valtakunnallinen hakemisto, joka kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen. Lähellä.fi-osoitteesta löytää sekä tukea että mieleistä toimintaa itselleen. Palvelusta voi etsiä esimerkiksi eri ikäryhmille suunnattuja harrastuksia sekä vapaaehtoistehtäviä eri teemojen parissa. Tukea ja toimintaa voi hakea esimerkiksi alueen tai teeman mukaan, kertoo markkinointi- ja viestintäpäällikkö Myra Magnusson HyTe ry:stä, joka koordinoi Lähellä.fi-sivuston ylläpitoa Uudenmaan alueella. 

Parempaa hyvinvointia ja terveyttä yhteistyöllä 

Yksi Lähellä.fi-palvelun tavoite on, että asukkaiden hyvinvointia ja terveyttä voidaan parantaa yhteistyössä julkisten palveluiden ja kolmannen sektorin kanssa. Palvelua hyödyntävätkin myös Keusoten ammattilaiset neuvonta- ja ohjaustyössään. 

– Meidän sote-alan ammattilaisemme hyödyntävät Lähellä.fi-palvelua yhtenä tietolähteenä esimerkiksi sellaisten asiakkaidemme kanssa, jotka voisivat hyötyä järjestöjen toiminnasta tai tuesta. Kolmas sektori tarjoaa monipuolisesti erilaista toimintaa, joka tukee hienosti hyvinvointialueen omia palveluita, kertoo Keusoten erityisasiantuntija Marjut Suo

Lähellä.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, jonka toteutuksesta vastaa 17 alueellista toimijaa, eli Lähellä.fi-verkosto. Uudellamaalla palvelusta vastaa HyTe ry. Tällä hetkellä sivustolle on rekisteröitynyt jo 2003 yhdistystä, joista 330 on Uudenmaan ja 37 Keusoten alueella. Keusote ja HyTe ry ovat yhteistyössä edistäneet Lähellä.fi-palvelun käyttöä Keski-Uudellamaalla. 

Tutustu Lähellä.fi-palveluun: www.lähellä.fi  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjut Suo
Erityisasiantuntija
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
marjut.suo@keusote.fi

Myra Magnusson
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
HyTe ry
p. 050 554 4007
myra.magnusson@hyte.fi

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvointialueen investointisuunnitelma vuosille 2025–28 aluevaltuustoon1.12.2023 16:24:21 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan aluehallitus käsitteli kokouksessaan 28.11.23 hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa. Hyvinvointialueen on vuosittain laadittava investointisuunnitelma, mikä sisältää tiedot seuraavaa tilikautta seuraavien neljän vuoden aikana aloitettavista investoinneista ja investointeja vastaavista sopimuksista. Aluehallitus päätti esittää, että aluevaltuusto hyväksyy investointisuunnitelman.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme