Puolustusbudjetti antaa eväät Puolustusvoimien henkilöstön työkyvystä huolehtimiselle

Jaa

Ukrainan sodasta olemme nähneet, että sotilas ja hänen riittävä osaamisensa ratkaisevat taistelun. Henkilöstö onkin Suomen sotilaallisen puolustuksen kivijalka. Puolustusministeriön budjettiehdotus vuodelle 2024 panostaa puolustuskyvyn vahvistamiseen, Nato-jäsenyyteen ja Ukrainan tukemiseen.

Shutterstock

-Henkilöstön suorituskyky takaa Suomen puolustusvalmiuden ja suomalaisten turvallisuuden. Siksi juuri henkilöstöön, sen riittävään määrään ja työssäjaksamiseen, on panostettava, painottaa Upseeriliiton puheenjohtaja Ville Viita.

Sotilaallisen maanpuolustuksen osalta valtion talousarvioesitykseen on kirjoitettu, että ”Henkilöstön toimintakykyä sekä työkykyä ja -hyvinvointia kehitetään”.

-Tavoite on hyvä, mutta on mietittävä yhdessä, miten sitä viedään konkreettisesti eteenpäin. Tarve on myös niin sanotulle korvamerkitylle määrärahalle työaikasuojeluun. Summa suhteutettuna puolustusministeriön koko budjettiin olisi erittäin kohtuullinen.  

Puolustusministeriön hallinnonalan talousarvioehdotus vuodelle 2024 on yhteensä 6,2 miljardia euroa. Vuodelle 2024 ennustetusta bruttokansantuotteesta puolustusmenojen osuus on 2,3 prosenttia. Kannamme vastuumme uutena Nato-jäsenenä.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) toteaa puolustusministeriön tiedotteessa, että ”maailma Suomen ympärillä on yhä vaarallisempi”.

-Nato-integraatiolle on keskeistä se, että Suomi satsaa kansainvälisiin tehtäviin. Suomen lippua ulkomaan tehtävissä kantavilla tulee olla riittävä tuki. Tarvitsemme henkilöstön osalta pitkäjänteistä kehittämistä, Viita sanoo.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että ”Hallitus varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön riittävyyden ja jaksamisen. Tarvittavaa henkilöstöä lisätään suunnitelmallisesti.”

-Valitettavasti ensi vuoden [Vi1] puolustusbudjettiehdotus ei vielä edistä hallitusohjelman kirjauksen nopeaa toteutumista. Parhaiten työssäjaksamisen parantamisen tavoitetta veisi eteenpäin Puolustusvoimien työaikalain uudistaminen, puheenjohtaja Ville Viita linjaa.

 

Lisätietoja:

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378

"Valitettavasti vielä ensi vuoden..." [Vi1]

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin kysymyksiin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Hallitus lupaa varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön työssäjaksamisen16.6.2023 17:09:16 EEST | Tiedote

Upseeriliitto on tyytyväinen tänään julkistetun hallitusohjelman kirjaukseen, että ”Hallitus varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön riittävyyden ja jaksamisen. Tarvittavaa henkilöstöä lisätään suunnitelmallisesti.” Työssäjaksamisen ja työaikasuojelun varmistaminen on erityisen tärkeää muuttuneessa toimintaympäristössä, jossa sotilaiden työkuorma on kasvanut merkittävästi muun muassa sotaharjoitusten määrän lisäännyttyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye