Everstiluutnantti Ville Viita jatkaa Upseeriliiton puheenjohtajana

Jaa

Upseeriliiton liittokokous valitsi Ville Viidan jatkamaan Upseeriliiton puheenjohtajana seuraavat neljä vuotta. Viita muistutti puheessaan, että Suomella on oltava hyvävoimainen upseeristo niin kotimaassa kuin kansainvälisissä tehtävissä.

STT Lehtikuva

-Upseeriliittoa tarvitaan käymään vuoropuhelua Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen kanssa. Kertomaan tilannekuvaa, mitä kentällä tapahtuu sekä tekemään ratkaisuesityksiä, sanoi puheenjohtajana jatkava Ville Viita Helsingissä 22. marraskuuta järjestetyssä Upseeriliiton liittokokouksessa.

Upseerit on koulutettu arvioimaan tilannetta ja tekemään päätöksiä.

-Tässä ajassa punnitaan johtajuus ja kyky tehdä yhdessä. Ainoastaan sen kautta voimme saavuttaa menestystä ja turvata upseeriston asema muuttuvassa toimintaympäristössä. Ilman ihmisiä ei ole maanpuolustusta.

Kokouksessa hyväksyttiin myös liiton vaikuttamisen linjaukset.

-Muodostamme painopisteen kansainvälisiin tehtäviin ja jäsenten tukemiseen paikallistasolla. Puheenjohtajana koen Naton ja ulkomaanpalveluksen edunvalvonnan rakentamisen hyvin mielekkääksi, Viita sanoi.

”Ilman motivoitunutta upseeristoa Suomi ei voi olla esimerkillinen Nato-maa”

Liittokokouksen aloitti kansanedustajapaneeli, jossa upseeritaustaiset kansanedustajat niin kiittivät kuin kirittivätkin Upseeriliiton edunvalvontaa Nato-tehtävien palvelussuhteista päätettäessä. Suomen on oltava esimerkillinen ja lisäarvoa tuova Nato-maa.

-Jotta annamme kuvan, että Suomi hoitaa tonttinsa ja tuo lisäarvoa puolustusliittoon, suomalaisen Nato-henkilöstön laadun on oltava hyvä ja määrän riittävä, linjasi kenraalimajuri (evp), kansanedustaja Pekka Toveri (kok.).

Tätä on myös Upseeriliitto korostanut käytyään jo vuoden verran neuvotteluja Naton komentorakenteen palvelussuhde-ehdoista – tuloksetta.

-Tyytyväinen ja motivoitunut upseeristo on aivan välttämätön. Laitetaan neuvottelut vaihdoin maaliin, että päästään keskittymään itse asiaan, hoputti majuri (evp) kansanedustaja Jarno Limnéll (kok.).

Everstiluutnantt (evp), kansanedustaja Tomi Immonen (ps.) muistutti lisäksi, etteivät upseerit ole turvaamassa vain omia etujaan.

-Upseeriliitto edustaa neuvotteluissa kaikkia, niin sotilaita kuin siviilejä, joita Suomesta lähtee Nato-töihin. Suomen on annettava heille tukensa.

Lisätietoja:

Ville Viita, puheenjohtaja, Upseeriliitto

viita@upseeriliitto.fi, p. 044 501 0378

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Upseeriliitto edustaa suomalaisia upseereita kadetista kenraaliin. Upseeriliiton tehtävä on edistää jäsenistönsä työsuhteisiin liittyviä sopimuksia ja palkkausta. Upseeriliitto vaikuttaa myös yhteyskunnallisiin sekä maanpuolustukseen ja rajavalvontaan liittyviin kysymyksiin. Vuonna 1918 perustetussa Upseeriliitossa on jäseniä 6500 ja se on yksi Akavan jäsenliitoista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Upseeriliitto ry

Hallitus lupaa varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön työssäjaksamisen16.6.2023 17:09:16 EEST | Tiedote

Upseeriliitto on tyytyväinen tänään julkistetun hallitusohjelman kirjaukseen, että ”Hallitus varmistaa Puolustusvoimien henkilöstön riittävyyden ja jaksamisen. Tarvittavaa henkilöstöä lisätään suunnitelmallisesti.” Työssäjaksamisen ja työaikasuojelun varmistaminen on erityisen tärkeää muuttuneessa toimintaympäristössä, jossa sotilaiden työkuorma on kasvanut merkittävästi muun muassa sotaharjoitusten määrän lisäännyttyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye