Finavia Oyj

Helsinki-Vantaan kehitysohjelma palkittu maailman parhaasta tietomallinnuksesta

Jaa

Kansainvälinen järjestö BuildingSmart International (bSI) myönsi tunnustuksen maailman parhaasta tietomallinnuksesta Finavian kymmenvuotiselle Helsinki-Vantaan kehitysohjelmalle, jossa tietomallinnusta on hyödynnetty projektin useissa eri vaiheissa sekä terminaalien että asematason laajennuksessa.

-Olemme ylpeitä saamastamme tunnustuksesta. Tietomallinnusta on hyödynnetty Helsinki-Vantaan kehitysohjelman suunnitteluvaiheesta saakka ja se on mahdollistanut järjestelmällisen ja suunnitelmallisen kehitysohjelman etenemisen, sanoo Finavian johtaja ja Helsinki-Vantaan kehitysohjelman kokonaisjohtamisesta vastannut Henri Hansson.

Tunnustus myönnettiin Helsinki-Vantaan kehitysohjelmalle tietomallinnuksen erinomaisesta hyödyntämisestä rakentamisen suunnittelussa, toteutusvaiheessa sekä ylläpidossa. Palkinto jaettiin Finavian kehitysohjelmalle 20. syyskuuta 2023 Lillestrømissa, Norjassa.

Helsinki-Vantaalla tietomallintamista on hyödynnetty kymmenvuotisen kehitysohjelman useissa projektin vaiheissa. Tietojohtamisen avulla sidosryhmiä on pystytty informoimaan etukäteen projektin toiminnallisuuksien kuvauksista sekä lentoasemalle rakennettavista uusista ominaisuuksista.

-Tietomallinnusta on hyödynnetty hyvin laajasti lentoaseman suunnittelussa ja toteutusvaiheessa. Tietomallintamisen ja virtuaalisafareiden avulla on saatu suunniteltua kehitysohjelman jokainen vaihe yksityiskohtia myöten jo vuosia ennen käyttöönottoa, sanoo Hansson.

BuildingSMART International on kansainvälinen järjestö, jonka tavoitteena on kehittää avointa tiedonsiirtoa ja hallintaa infrastruktuurin sekä rakennusten suunnittelussa, toteutuksessa ja ylläpidossa. Vuosittain bSI valitsee tietomallinnusta (BIM, Building Infromation Modelling) hyödyntäneiden projektien joukosta edistyksellisimmät projektit ja innovaatiot.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtö- ja tuloaulan laajennus on aiemmin palkittu vuonna 2022 Tekla BIM Global Awards -palkinolla maailman parhaasta tietomallinnuksesta. Uusi terminaali on saanut myös kansainvälistä tunnustusta vuonna 2022 voitettuaan arvostetun Pix Versailles 2022 -arkkitehtuuri ja design-kilpailun. Tänä vuonna kansainvälinen lentoasemajärjestö ACI valitsi Helsinki-Vantaan lentoasema parhaaksi eurooppalaiseksi lentoasemaksi omassa kokoluokassaan.

FINAVIA OYJ
VIESTINTÄ

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvakaappaus lentoaseman uusien tilojen tietomallinnuksesta.
Kuvakaappaus lentoaseman uusien tilojen tietomallinnuksesta.
Lataa
Helsinki-Vantaan lentoaseman pääsisäänkäynti.
Helsinki-Vantaan lentoaseman pääsisäänkäynti.
Lataa

Tietoa lentoasemayhtiö Finaviasta

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa Suomessa. Sujuvat ja laadukkaat palvelut lentoyhtiöille ja matkustajille ovat meille sydämen asia. Kehitämme Suomen saavutettavuutta ja hyvä lentoyhteyksiä. Olemme sitoutuneet vastuulliseen toimintaan edistääksemme kestävää lentomatkailua. Finavia-konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 298 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 2 540.

Tervetuloa Finavian lentoasemille | Finavia
Vuosikertomukset | Finavia
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Helsinki-Vantaan historiallinen kehitysohjelma onnistuneesti päätökseen27.9.2023 13:01:57 EEST | Tiedote

Helsinki-Vantaan lentoaseman historian mittavin, reilun yhden miljardin, kymmenvuotinen kehitysohjelma on valmistunut. Kehitysohjelman avulla Finavia varmistaa Helsinki-Vantaan aseman Euroopan parhaimpiin kuuluvana lentokenttänä, kehittää asiakaskokemusta niin matkustajien kuin eri yhteistyötahojen näkökulmasta ja on valmis kasvuun ja vastaanottamaan 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme