Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Tiktok-sensaatio Atlas – Valitut ilmestyy suomeksi

Jaa

Yhdysvaltalaisen Olivie Blaken kirjasta Atlas  – Valitut  tuli yllättäen valtava hitti Tiktokissa ja pian myös Twitterissä ja Instagramissa. Kirjaa koskevilla videoilla on yli kaksikymmentä miljoonaa katselukertaa Tiktokissa, ja sen oikeudet on myyty jo ainakin 20 maahan. Mediajätti Amazon valmistelee kirjasta tv-sarjaa. Kolmiosaiseksi suunnitellun kirjasarjan ensimmäinen osa on nyt ilmestynyt suomeksi.

Aleksandria-seuran edunvalvoja Atlas Blakely lähestyy kuutta henkilöä kiinnostavan tarjouksen kera. Salaperäinen seura hyväksyy uusia jäseniä vain kerran vuosikymmenessä, ja kuusi valittua ovat kukin poikkeusyksilöitä yliluonnollisilla voimilla siunattujen medeialaisten joukossa.

Seuran syvimpien salaisuuksien äärelle pääseminen vaatii kuitenkin kultakin kokelaalta valtavia ponnisteluja, eiväkä kaikki heistä välttämättä selviä loppuun asti. Kokelaat ovat kuitenkin valmiita taistelemaan mahdollisuudesta liittyä aleksandrialaisten joukkoon, vaikka se tarkoittaisikin luotetuimpien liittolaisten pettämistä.

Olivie Blaken Atlas – Valitut nousi yllättäen valtavaksi hitiksi sosiaalisessa mediassa, mikä johti hurjaan tarjouskilpaan kirjan oikeuksista. Newyorkilainen Tor Books -kustantamo voitti kisan ja julkaisi kirjan uuden laitoksen vuonna 2022. Sen jälkeen kirja nousi nopeasti New York Timesin bestseller-listalle, ja siitä on tekeillä myös televisiosarja. Kirja on ensimmäinen osa kolmiosaisessa Atlas-sarjassa.

Kirjailijanimellä Olivie Blake kirjoittava Alexene Farol Follmuth (s. 1988) työskenteli ennen kirjailijanuraansa juristina, kirjoitteli vapaa-ajallaan ja lähetti käsikirjoituksia kustantamoihin. Hän ehti julkaista omakustanteena yhteensä kuusi teosta ennen kuin Atlas-sarja nosti hänet valtavaan, yllättävään suosioon.

Atlas – Valitut ilmestyy painettuna sekä e- ja äänikirjana. Kirjan monipuolista henkilögalleriaa tulkitsee äänikirjassa yhteensä kahdeksan eri lukijaa.

Kirjan tiedot:
Olivie Blake: Atlas – Valitut
Suomentanut Sarianna Silvonen
Äänikirjan lukee Sari Haapamäki, Elina Keinonen, Salla Kozma, Panu Kangas, Tuomas Nevanlinna, Katja Aakkula, Mikko Toiviainen ja Juha-Tapio Arola

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Atlas – Valitut -kirjan kansi. Kannessa kirjan nimi ja erilaisia symboleja.
Atlas – Valitut -kirjan kansi.
Lataa
Kuvassa nuori tummahiuksinen nainen, taustalla kaupunki.
Olivie Blake
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja. Sami Tissarin romaani Krysa oli Finlandia-ehdokas vuonna 2022.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books, mutta yhtiö on itsenäinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Iain M. Banks, maailman paras scifikirjailija - Ville Keynäs kertoo suurprojektista to 9.11. klo 166.11.2023 16:18:05 EET | Kutsu

Iain M. Banksin Kulttuuri-sarjan (Muista Flebasta, Pelaaja, Aseiden käyttö) voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa lyhyen ajan sisällä. Ville Keynäs on huolellisesti käynyt läpi omat suomennoksensa. Mikään helppo työ se ei ollut, sen verran paljon teossarjassa on kosmologisia termejä. Kustantaja Niko Aula ja suomentaja Ville Keynäs keskustelevat Banksista Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa torstaina 9.11. klo 16-17. Sivullinen sijaitsee Kaisa-talossa Helsingissä osoitteessa Kaisaniemenkatu 5 Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma myös lähetetään suorana Rosebudin Youtube-kanavalla.

Kirjamessujen päävierat Paolo Giordano (Italia), Annie Lyons (UK) ja Martin Österdahl (Ruotsi) – Aula & Co Helsingin kirjamessuilla24.10.2023 12:10:03 EEST | Tiedote

Aula & Co:n ulkomaiset kirjailijavieraat Helsingin kirjamessuilla ovat italialainen Paolo Giordano (Tasmania, la 28.10. klo 11), brittikirjailija Annie Lyons (Pommisuojan lukupiiri, la klo ) ja Martin Österdahl (Uudenvuodenjuhlat). Muita teemoja ja aiheita ovat isän sairastuminen sydämen tuhoavaan sairauteen, suomalaisnero Eric Tigerstedt, rescuekissat, elintarvikkeiden historia, ihmisen elimistön toiminta, mainosmaailma, valta fantasiakirjallisuudessa ja Turun linnan Katariina -nimiset valtiattaret.

Vehka Kurjenmiekka kirjoitti esikoisromaaniaan Kellopelisydän 12 vuotta20.10.2023 10:30:31 EEST | Tiedote

Vehka Kurjenmiekka aloitti esikoisromaaninsa Kellopelisydän kirjoittamisen 12 vuotta sitten. "Kirjoitin kymmeniä toisistaan paljon poikkeavia aloituksia, joissa samaa oli oikeastaan lähinnä aloituslause ja pohjaidea." Lopputuloksena on romaani, joka on saanut poikkeuksellisen paljon huomiota etenkin Instagramissa. Kirjamessujen teema on tänä vuonna valta, ja Kurjenmiekka sekä Niklas Ahnberg (Poika joka paransi haavat) kertovat valta-teeman pohjalta kirjoistaan Helsingin kirjamessuilla lauantaina 28.10. klo 13.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme